• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebegimin bugazina tukuruk kaciyor bogulcak gibi oluyor! yardim

umutlardunyasi

sydney
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2007
288
7
96
- Yurtdışı
Selam kizlar. Bebegim 5 ay 3 haftalik. 40 I dolmadan basladi bu. Basliktanda anlasilacagi gibi bugazina tukurugu yada emzirirken sut hatta arada bir verdigim su kaciyor. Bogulacak gibi oksuruyor. Suratina uflemeden gecmiyor. Neden olabilir acaba yardim!

Merhaba

Benim bebegimde de hemen hemen ayni sorun var ancak benimki 3 aylikken basladi,su an 5 aylik,doktora sordugumda bisey soylemedi onemsemedi ama sanirim genzi dar,ya da artik memeyi cok hizli emiyor,o yuzden bogazina kaciyor diye dusunuyorum,saglikla buyut bebegini...

benim bebeğim 48 günlük genzine süt kaçması ilk günlerden beri var ona alıştım korkmuyorum ama şu 1haftadır falan tükürüğünü yutuyo galiba çocuk nefes alamıyo öö öö falan ses çıkarıyo ağzı açık şekilde allahtan hep gündüz denk geldide gördüm şimdi çok korkuyorum ya gece ben uyurkende olursa birşey olursa diyee

kızım 1 yaşında ilk zamanlarda dediğiniz gibi ya süt kaçıyordu boğazına yada tükürük.doktorumuza danıştım endişelenecek bir durum olmadığını söyledi.tükürük bezleri geliştiği için yutkunmayı öğreniyorlarmış ee tabi öğrenirkende genizlerine kaçması gayet normalmiş.bebeğimin ilk aylarında süt kaçtığında genizine boğlacak gibi olurdu çok korkardım öyle durumlarda bebeğimi yüz üstü çevirip iki kürek kemiğinin ortasına hafifçe vururdum ve geçerdi.yani özetle endişelenmeyin bebeğiniz hayata adapte olmaya çalışıyor bunu yaparkende bir takım zorluklarla karşılaşması normal.zamanla bu durum geçiyor.

banada diş hekimi arkadaşım tükürüğü yoğun ondan demişti, su vermeyin denmesine rağmen emdikten sonra ağzın yutacağı kadar değilde tükürüğünü sulandıracak kadar su koyuyordum kaşığın ucuyla. o zaman yapmıyordu.

konu hakkında hiçbir fikrim yok aslında ama tamamen mantık yürüterek biraz dik pozizyonda emzirseniz vede sırt üstü değil yan yatırsanız acaba bir faydası olurmu diye düşündüm

Back