Bebeğimin boyu

Bestblondie

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2015
656
606
Merhabalar
Bebeğim 48 cm 3 kilo doğdu.
6 aylıkken 68 cm 8 kiloydu
Şuan 11 aylık 70,5 cm 9 kilo.
Doktor kilosunu normal buluyor ama boy uzaması çok yavaşladı. Uzamıyor çocuk.
Hem iştahsız hem de bagırsak tepkili alerjisi var. Doktor bu gibi durumlarda büyüme yavaşlığı olur dedi. Ailede kısalık varsa minyon da olabilir dedi. 3 ay sonra tekrar boyuna bakalım dedi. Ama içim içimi yiyor. İlk kızım hem iri hem boylu bir bebekti.
Benim boyum 170 eşim 173 falan. Eşimin ailesinin neredeyse hepsi 158 160 falan. Bizim ailede annem sadece çok kısa.
Sizce beklemeden endokrinolojiye falan götürmeli miyim? En azından 1 yaşını mı bekliyim? Yoksa sabredip 3 ay mı?

Bebeğin boyu bana normal geldi yalnız. Belli bir aydan sonra zaten uzamalari yavaşlıyor. Siz tam olarak neden korktunuz onu tam anlamadim

Çok pardon. 5 ay içerisinde uzaması yavaşladığı için korkmussunuz. Peki bunun için ne dedi doktor?
Ailede kısalık varsa minyon olabilir dedi. Alerjik bebeklerde büyüme de yavaşlamalar olabiliyor dedi. 3 ay sonra tekrar boyuna bakalım dedi. Ama bana normal gelmiyor bu kadar yavaşlama. İlk 6 ay gelişimi çok önde giderken bıçak gibi kesildi.

Evet aile etkiliyor bu konuda katılıyorum. 1 yaşında zaten genel bir kan tahlili vs yapılıyor ya isterseniz o zaman götürün içiniz rahatlamis olur

Evet aile etkiliyor bu konuda katılıyorum. 1 yaşında zaten genel bir kan tahlili vs yapılıyor ya isterseniz o zaman götürün içiniz rahatlamis olur
Aslında kan tahlilleri hem 9. Ayda hem geçen hafta yapıldı. Demir ve B 12 si çok düşüktü. B12 çok yükselmiş çok iyi. Demir hala biraz düşük takviyeye devam ediyoruz. Aylarca diyet yapmak zorunda kaldım alerji yuzunden. Muhtemelen o yuzden beslenemedi. Ama değerleri şimdi toparlamışken hala boyunun uzamaması üzüyor.

Ben hiç demiri yüksek çıkan bebek görmedim
İnanın kendi çocuğum da dahil buna. Ancak şöyle de bir şey var; benim kızım da bir ara çok az uzadı. O da sanırım sizin aylariniza yakındı
Şimdi size yazarken hatırladım. 1 yaştan sonra tekrar uzaması hızlandı. 1 yaş kan değerlerinde zaten ters bir durum olursa ki inşallah olmaz orada görürsünüz. Ama ben bir şey olduğunu düşünmüyorum.

Benim kızım alt sınırında altına düşmüştü kilo boy konusunda durmuştu artış. 1 ayı geçti balık yağı ve çinko kullanmaya başladı 2 cm boy 600 gr kilo artışı oldu iştahı zaten iyiydi ama gelişim gerideydi doktorunuza sorup başlayabilirsiniz gelişim için bunları veriyorlar genelde. Ve kan ilacı kullanıyor eksikliği olduğu için.

Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim. Umarım farklı bir şey yoktur. Belki isteyerek yemeye başladığında alerjisi hafiflediğinde atak yaşar. Umarımmm

6 aylik boyu yanlis olculmus olabilir mi? 48 cm dogmus bir bebek icin 6. ayda 68 cm uzun bir boy cunku.

Kac persentilde çıkıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…