bebeğimin boyu uzamıyor

Mama takviyesi yapmadiniz mi?

79 ölçtü hemşire
Hemsire herhangi bir sey soyledi mi? Erken dogum falan mi yaptiniz? Benimkiler erken dogdu ikizler (35 haftalik dogdular) ama kizimi 82 olcmustu oglum 78 cikmisti aradan 2 ay gecti 4 cm uzadi yani sonradan boy atti.

79 ölçtü hemşire
merhaba oglunuzun durumu simdi nasil ?biz de bir hafta sonra 17 aylik olacagiz.10.5 kilo ve 78cm.cok takiyorum kafama boyunu doktorum normal oldugunu erkek cocuklarin sonradan boy atabilecegini ozellikle 2 yas civari bazi bebeklerin sicrama yaptiklarini soyledi. ama ana yuregi iste saglikli cok sukur bilissel gelisimi de cok iyi konusuyor derdini anlatiyor.
insallah bosuna dertlenmisiz deriz

Hemsire herhangi bir sey soyledi mi? Erken dogum falan mi yaptiniz? Benimkiler erken dogdu ikizler (35 haftalik dogdular) ama kizimi 82 olcmustu oglum 78 cikmisti aradan 2 ay gecti 4 cm uzadi yani sonradan boy atti.
simdiki durumu nasil oglunuzun merak ettim benim oglum da hep ortalamanin altinda gidiyor 78cm 17 ayligiz.umarim oglum da bir ayda3-4cm uzayip arayi kapatir.

simdiki durumu nasil oglunuzun merak ettim benim oglum da hep ortalamanin altinda gidiyor 78cm 17 ayligiz.umarim oglum da bir ayda3-4cm uzayip arayi kapatir.
Simdi 2 yasini 1 hafta gecti. 18-24 ay arasi 6 ay var. 24. Ay ontrollerinde 86 olctu hemsite. Ama ben evde boydan olcuyorum 85.5 geliyor. Yani yaklasik 7 8 cm uzamis. Bu aylarda ayda 1 cm uzamasini beklemeyiz Ama sizinki 1 cmden fazla uzamis dedi. Yani insalalh boyle devam eder. Hala kucuk duruyor ama hem ikiz kizkardesinden hemde parktaki diger cocuklardan kisa ve kucuk duruyor.sizin ve esinizin boyu kac cm? Bizimkiler 67 benim 71 esimin. Oglumun hedef boyu %50 persentilde. Ama suanki persentili %25. Yani beklenenden kisa

benim boyum 158 esimin 175.bizler de cok uzun degiliz ama insan endiseleniyor 25persentil cok iyi bence ortalamanin bir alti oluyor.arayi kapatacaklardir insallah.25-50dogmustu oglum miyadinda 49cm.sonra sut alerjisi oldu 5ay ne ben ne o sut urunu iceren hicbir sey tuketmedik.artik gecti cok sukur.insallahtoparlayacaktir simdi 10persentilde gidio geliyor kisin 2-3persentillerdeydi.cok sukur toparliyor sanki.

B boranin annesi anladim. Bugun yine olctum boydan. 85.5 geldi yine. Yani uzamamis. Bizimde sut alerjimiz var. Hala devam ediyor. O cok etkiliyor bence. 1 ay sonra test yaptiracagiz sonuvuna gore doktor diyeti acmayi dusunuyor. Insallah sizinki gibi benim oglumunda alerjisi gecer

diyete cok dikkat etmelisiniz biliyorsunuzdur ztn hic bir sey yiyemiyordum sutumden geciyordu paketli gidalar kuzu eti dana eti.dikkat ettikce duzeldi arada kacirsaydik uzardi surec.izmirde ikamet ediyorsaniz doktor tavsiyesi verebilirim.

persentil egrisine gore normal kilosu da boyu da cocugun. egrinin disina ciktiginda panikleyebilirsiniz ancak egri iceridinde oldugu surece takinti yaomaniza gerek yok.

benim oglum 1.5 yasina kadar kilosu ortalamanin ustu boyu ortalamanin altindaydi, ama persentil icerisinde oldugu icin hrp normal kabul edildi. 1,5 yasindan sonra da boy uzamaya devam etti suan tam persentilin ortasinda ama kilosu persentil alt sinirda seyrediyor. doktorlar hala normal diyorlar. takilmayin fabrika urunu degil bu cocuklar genetik faktorler var beslenme duzeni var var da var yani...

arkadaşlar kafanızdaki soru işaretlerini gidermek için danışmak isterseniz Çocuk Endokrin Doç Dr. Ediz Yeşilkaya +90 (538) 895 51 06 dan Online randevu alabilirsiniz. Çocuğunuzun bilgilerini gönderiyorsunuz uygun saat İçin randevulaşıyorsunuz ve görüntülü danışmanlık hizmeti alıyorsunuz. KDV dahil 177 TL . .

Son durumunuz nedir acaba benimde oğlum 14 aylık ve persentilde düşük seviyede
Merhaba. Kızım %99’un üstünde. Eşim ve ben orta boyluyuz ama kızım uzun gidiyor. Belki dayısına çekmiştir ama gelişimiyle ilgili benim de dikkat ettiğim şeyler var. Kısaca yazayım isterseniz

Tabi çok sevinirim
1. Uyku çok önemli. Daha doğmadan uyku alışkanlığı kazandırmayı okudum.
2. Beslenmede dikkat edilmesi gereken çok şey var.
*Süt faydalı bir şey değil. Peynir ve yoğurt yiyorsa o gün hiç süt vermiyorum.
*Kırmızı et kan yapıyor. Kırmızı et yedireceksem iki saat öncesinde ve sonrasında süt ürünü vermiyorum, demiri bağlıyor. Bal ile az limonata yapıyorum etin yanına. C vitamini Demir emilimini çoğaltıyor.
* Sabahları midesini sıvı ile dolduracak şeyler(süt) ya da kan şekerini ani yükseltecek bal, pekmez vermiyorum.
* Gün boyu bol hareket etmesini, özellikle açık havada oynamasını, sokağa çıkma yasaklarında balkonda oynamasını sağlıyorum. Evde salıncak, kaydırak, scooter, bisiklet gibi şeylerle gün içinde vakit geçiriyor. Hareket kan dolaşımını, açık hava da kanın taşıdığı oksijeni çoğaltmayı sağlıyor.
* Haftada en az bir kez balık yiyoruz
* Yemeklerin yanında içecek verip midesini sıvıyla doldurmuyorum.
* Çocuklar için üretilmiş meyveleri yoğurtlar, çikolatalar aşırı şekerli. İştahını kapatacağı için de hiç almıyoruz. Dondurmayı bile evde muzu rondoda çekip dondurarak yapıyoruz.
* Bol su içiriyorum, suluğu hep yanımızda. Susadım demesini beklemiyorum.

İnşallah işinize yarayacak bir şeyler yazmışımdır

Çok teşekkür ederim düşünüp yazmanız bile çok değerli dikkat edeceğim şeyler yazdınız umarım bizde sağlıklı şekilde büyüme saglariz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…