bebeğimin boyu uzamıyor

nilda1989

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2016
30
10
3
35
Arkadaşlar oğlum 13 buçuk aylık ve 9kilo 800gram boyuda 76-77cm fln. 1yaşındada bu kadardı bir buçuk ayda sadece 200gram almış ve boyu hiç uzamamış napabilirim nasıl beslemeliyim . 14 aylıkken bebeğiniz kaç cm di.

12 aylik ve 13 aylik arasinda pekte uzun bi sure yok yani kac cm olmasini bekliyorsunuz ki? Simdiye kadar buyuyen cocugun gelisimi durmaz cunku oyle bi ihtimal yok. Bence siz cok fazla takiyorsunuz birakin rakamlara cok takilmayin ve ayrica 200 gramda gayet iyi. Benim kizim 20 aylik ve anca daha 12 kilo var yada yoktur. 1 yasinda daha 8.5 kiloydu. Minyon tipli ama buyuyor

Canim her bebek kendine ozeldir
Birinin bebegi uzun olur digeri kisa
Kiyaslama yapma bence uzulme de
Doktorun ne diyor? Yemesi icmesi nasil? Herkes ayni olmaz ki

Bebegım kız 13 aylık 11 kılo boyu 76,5 dr dedıkı bu aykı kontrolde artık sureklı kılo almasını ve uzamasını beklemıyoruz yanı 2 3 ay takıp ettır 3ay ıcınde kılo almaz ve yzanazsa o zaman arastır

şimdi gittim baktım

12 aylık 8930 kilo 78,6 boy varmış

13 aylıkken 9.850 kilo ve 80,5 boy varmış

benim oğlum zayıf ve uzundur hep mesela

o arda evet artmış ama bu mevsime, arada hasta olup olmamasına, o dönemde diş çıkarıp çıkarmamasına göre bile değişir

kaldı ki bebeğinizin boyu da gayet iyi yani bir ay uzaması onu eksiye düşürmez ki

bakın benim oğlum 6 oldu hala 20 li kilo göremedik mesela, her birey farklıdır

kimi kısa kimi uzun, bir ay kilo almamak ya da uzamamak gerilediğini göstermez sıcak vs nedeni ile az beslenmiş olabilir mi

ya da memeden falan mı kestiniz

bence uzamadı değil de nedenini, altındaki sebebi bulmak önemli

sağlıkla büyüsün

1 yaşından sonra uzama hızı giderek düşer, bazen aylarca hiç uzamaz bazen de büyüme atakları geçirir ayda 3 cm uzar. bu kadar takarsanız hem kendinizi hem bebeğinizi yıpratırsınız.

İşte bu tecrübe ile sabit olmadıkça vesvesemsi bir durumdur

Benim kızım 18 aylık ve 77 cm. Bu aralar uzamıyor ben de taktım. Kilo da 9600. Minyon tipli...

Benim oglum 13 aylikken boyu nekadardi bilmiyorum ama her cocuk farklidir ve zaten boya daha yavas uzarlar kilo ilk aylarda daha cabuk aliyor bebekler. 13 aylik bebek hareketlidir yürüyordur belkide hemen kilo almaz cünkü yakiyor. Ve benim ablamin cocugu 4 hafta büyük benim oglumdan ve tam bir kafa daha büyük. Komsumun cocugu da 13 aylik benim oglumla bir boyu ve komsumun cocugu kiz yani. Ama kiloluda masallah ve annesi babasi minyon oldugu halde. Kafana takma bence bunlari. Senin ve esinin boyu nasil?

Benim esim mesela 194cm bende 158cm cocugum su anda asiri boylu degil ama sanirim ilerledikce boylu olur belkide olmaz yeterki saglikli olsun.

Benim kızımda minyon. 4 yaşına girecek,neredeyse 6 aydır aynı kiloda,15-15.5 civarı seyrediyor. Bir ara 16yı gördüm tartıda ama bir hastalandı,15kg oldu 3 gün içerisinde halada 15.5kg'ın üzerine çıkamadık. Dolayısıyla bence kilosu az vs demeyin,boyunuda takip edin,muhakkak uzayacaktır. İlk 6 aydan sonra zaten büyümeleri yavaşlıyor. Birde hastalık,diş çikarma,hava sıcaklıkları vs ciddi anlamda etkiliyor.
Siz dengeli beslemeye gayret edin,sebzesini,meyvesini,etini yedirin mümkün mertebe,zaten toparlar. Balık çok faydalı,özellikle siyah kısımları boy uzatıyormuş. Yemediği varsa et,sebze,meyve grubundan,vitamin takviyesi yapabilirsiniz doktoruna danışarak. Benim kızım çok seçici olduğu için ben dönem dönem kullandim vitamin.
Sağlıkla büyütün.

İyi günler, çocuğunuz sonraki zamanlarda uzadı mı acaba. Şimdi de benim oğlum kısa:(

Merhabalar, lütfen cevaplayabilirmisiniz. Bebeğinizin boyu hep kısa olarak mı ilerledi. Benim de oğlum 18 aylık ortalamanın altında. Ne yapmam lazım

Arkadaşlar oğlum 13 buçuk aylık ve 9kilo 800gram boyuda 76-77cm fln. 1yaşındada bu kadardı bir buçuk ayda sadece 200gram almış ve boyu hiç uzamamış napabilirim nasıl beslemeliyim . 14 aylıkken bebeğiniz kaç cm di.
İyi günler çocuğunuz hala ortalamanın altında mı. Benim de oğlu böyle şimdi. Tavsiye elleriniz nelerdir

şimdi gittim baktım

12 aylık 8930 kilo 78,6 boy varmış

13 aylıkken 9.850 kilo ve 80,5 boy varmış

benim oğlum zayıf ve uzundur hep mesela

o arda evet artmış ama bu mevsime, arada hasta olup olmamasına, o dönemde diş çıkarıp çıkarmamasına göre bile değişir

kaldı ki bebeğinizin boyu da gayet iyi yani bir ay uzaması onu eksiye düşürmez ki

bakın benim oğlum 6 oldu hala 20 li kilo göremedik mesela, her birey farklıdır

kimi kısa kimi uzun, bir ay kilo almamak ya da uzamamak gerilediğini göstermez sıcak vs nedeni ile az beslenmiş olabilir mi

ya da memeden falan mı kestiniz

bence uzamadı değil de nedenini, altındaki sebebi bulmak önemli

sağlıkla büyüsün
Bır kılo alması o aylarda ımkansız degıl mı

Benım oglumda kısa bır bebek dokuz aylık 68 cm o aylarda zannetmıyorum o kadar olsun ama bızde orta boylardayz cok kısa olacagını dusunmuyorum

Benim kızım 18 aylık 77 cm 9 kilo boyda kiloda ortalamanın altında yemeyi sevmiyor her öğün yedirdigimde şükür bu öğün de yedirdim diyorum çok normal gidiyordu zayıf doğdu hızlı kilo alıyordu 4 aylıkken sütüm kesildi ne olduysa ondan sonra oldu aksilesti uykusu bozuldu kilo verdi yememeye başladı ve hala ayniyiz üstüne birde hiperaktif tadından yenmiyor

Back