• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğimin boyu çok kısa. Tecrübeli anneler yardim

Kız ve erkek de farkediyo biraz yine tabloda kız için ayrı erkek için ayrı boy kilo yazıyo. Tabi doktorunuz söylerdi bir de doğum boyu yanlış ölçülmüş olabilir. Oğlumu 50 cm ölçtüler 1 hafta sonra kontrolde 2 kez teyit ettirdim 48 cmdi mesela
Yanlış değil topu kanı için 1 hafta sonra gorturdugumde ölmüşlerdi

Raporlu mama bize de verdiler. 2 aydır kullaniyorz ilk ay biraz kilo aldırdı ama boya hiç bir etkisi olmadi. Bizde şuan dış çıkarıyoruz iştahımz hiç yok malesef
Hiçbir işe yaramıyor maalesef o mamalar hatta ben artık şöyle düşünüyorum çocuğun yapısıyla alakalı mesela kızım geçen ay baya yedi yemesi çok güzeldi, kahvaltısı akşam yemeği vs hatta akşam yemeğini ayrı yedirdim bikaç kez biz sofraya oturduğumuzda bizimle tekrar yedi. Ve yine kilo alımı 300 gr gibi bişeydi. Ama bu ay hiç yemiyor muhtemelen hiç kilo almayacak. Zaten küçüktü doğum kilosu azdı. Büyürkende öyle minyon küçük gidicek herhaldr. Yani şunu demek istiyorum ne yaparsanız yapın olması gerektiğinden fazlasını olamıyor bebişlerimşz bide benim kızım çok haraketli durmuyor akşama kadar

Çocuklarda boy kilo hesabı için persentil eğrisi diye bir şey kullanılıyor belki duymuşsunuzdur.

Şurdan yada başka bir yerden persentil hesaplama yazıp kendi çocuğunuzun boy ve kilosuna bakabilirsiniz. Bilgilerini tam bilmiyorum ama yazdığınız kadarıyla normal aralıkta gelişim geriliği yok olarak görünüyor :)

Benim oğlum 2300 gram 45 cm doğmuştu. Doktor doktor gezdirdim 1 yaşında 7200 gram 70 cm gibiydi . Her gören bi şey söylerdi ne üzülürdüm ya. Neyse 2 yaşında endokrine gittik, endokrin takıbinde mama vs kullandı yine işe yaramadı. Sonunda büyüme hormonlarını bakıldı ve hormon eksikliği olduğu anlaşıldı. Sunan 12 yaşında, 3 4 yıldır hormon tedavisi görüyor. Tedaviden önce en alt sınırın altında olan boyu şu an ortalamaya yakın çok şükür size tavsiyem endokrine götürün

Benim oğlum 2300 gram 45 cm doğmuştu. Doktor doktor gezdirdim 1 yaşında 7200 gram 70 cm gibiydi . Her gören bi şey söylerdi ne üzülürdüm ya. Neyse 2 yaşında endokrine gittik, endokrin takıbinde mama vs kullandı yine işe yaramadı. Sonunda büyüme hormonlarını bakıldı ve hormon eksikliği olduğu anlaşıldı. Sunan 12 yaşında, 3 4 yıldır hormon tedavisi görüyor. Tedaviden önce en alt sınırın altında olan boyu şu an ortalamaya yakın çok şükür size tavsiyem endokrine götürün
Evet kesinlikle bakılması lazım bize de önerdi doktorumuz sorun yoktu ben ondan sonra kabullendim demekki genetik dedim. Elimden geleni yapıyorum iyi besliyorum omega3 vs kullanıyorum gerisi yapısal artık..

Merhaba kızlar. Benm kızım prematüre 2 kilo boy da 45 olarak doğdu. Şuanda 1 yaş . Kilomuz 8100 boy 73. Boyumuz çok yavaş uzuyor. Kilomuz da olmadığından çok küçük duruyor. Görenler bu çok küçük 1 yaşında gibi değil. Bakamamis vs. Gibi laflar çok duyuyorum. Kilo için tahliller yapıldı her türlü. Şükür sorun çıkmadi. Doğum kilosuna göre de normalmiş. Ama boy olarak gerideyiz. Önerilerinize ihtiyacm var. Boy uzatmak için ne yapabilirim. Kiloyu umursamıyorum. Benm ablam ve abim de öyle doğduğundan beri yer ama kilo almazlar.
Merhaba. İğde çekirdeği tozu kullananilirsiniz Bi çok faydası var ama en önemlisi çocuklarda boy uzatması. Bi araştırın isterseniz ☺️

Benim kızımda 49 cm doğdu ,1 yaşında şimdi 75 cm.Gayet normal dedi ebe hanım.Sizinki de doğum boyuna göre normal bence

Merhaba kızlar. Benm kızım prematüre 2 kilo boy da 45 olarak doğdu. Şuanda 1 yaş . Kilomuz 8100 boy 73. Boyumuz çok yavaş uzuyor. Kilomuz da olmadığından çok küçük duruyor. Görenler bu çok küçük 1 yaşında gibi değil. Bakamamis vs. Gibi laflar çok duyuyorum. Kilo için tahliller yapıldı her türlü. Şükür sorun çıkmadi. Doğum kilosuna göre de normalmiş. Ama boy olarak gerideyiz. Önerilerinize ihtiyacm var. Boy uzatmak için ne yapabilirim. Kiloyu umursamıyorum. Benm ablam ve abim de öyle doğduğundan beri yer ama kilo almazlar.
Benim Kızım 3100 kg 48 cm dogdu %25 persenti yani 1 yaşındada 8400 kg 74 cm di yani yine %25 persentil geride ileride diye birsey yok arkadaşım çocuk sağlıklıysa . Bende 162 bir anneyim %50 persentildeyim bakımsızlıktan değil genetiğim bu , suan 5 yaşında kızım %50 persentili yakaladı muhtemelen benim gibi olacak boyu yetişkinlikte

13 yaşında yeğenim var götürsek bakarlar mı endokrinde

Tecrübeli anneler bilginize ihtiyacım. Lütfen bna yardimci olun. Buğday ruseym i çok duydum. 1 haftadır çorbasına yoğurduna 1 çay kaşığı koyup veriyorum
Buğday Ruşeym 1tatli kaşığı koyabilirsiniz bir kaşık tahinde verebilirsiniz

Bilmiyorum bazı tanıdıklarım var kızımla yaşıtlar yanında kocaman duruyorşar hala 9 aylık bebek görüntüsü var kafasıda küçük bide bizde genetik eşiminde kafası küçüktür oğlum var onunda öyle kızımında şimdi öyle o yüzdende hep yaşıtlarının yanında küçücük. İki gündürse hiçbirşey yemiyor. İki kaşık verebilirsem her öğün sevinir oldum
Aynı durumdayız. Genetik belirliyor iştahı da boyu da kiloyu da. Yoksa kim istemez ki bebeği iştahlı olsun. Sanırım kafaya takmamak dışında yapabilecek başka bir şey yok şimdilik. Büyüdüklerinde yüzme kursu basket kursu ile destekleriz. Artık olduğu kadar. Bahtları güzel olsun sağlıklı olsunlar yeter

Doktor Amerika’da bir çalışmadan bahsetmişti , en az haftada bir fasülye ve veya bögrülce yiyen çocuklarda boy uzamasinin durması gözlenmemiş , yani kesintiye uğramamış . Siz ondan da yedirin , sırık gibi olur inşallah

Back