Bebeğimin boğazına süt kaçıyor gibi

Yass56

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2018
84
13
88
36
Kızlar merhabalar 74 günlük bir bebeğim var baştan beri anne sütü ve mama birlikte gidiyoruz.Benim bebeğim emerken birden memeyi çıkarıyor ağzından gözünü kocaman açıyor boğulacak gibi oluyor ters çevirip sırtına vuruyorum öyle rahatlıyor sizce ne olabilir çok korkuyorum böyle olunca.Burnunu her gün temizliyoruz bu arada

Kızlar merhabalar 74 günlük bir bebeğim var baştan beri anne sütü ve mama birlikte gidiyoruz.Benim bebeğim emerken birden memeyi çıkarıyor ağzından gözünü kocaman açıyor boğulacak gibi oluyor ters çevirip sırtına vuruyorum öyle rahatlıyor sizce ne olabilir çok korkuyorum böyle olunca.Burnunu her gün temizliyoruz bu arada
Tazyikli geliyordur ya da emerken birden yüklenince oluyor öyle
Normal yani
Ters çevirmek evet doğru olan
Başaşağı ve yüzüstü pozidyon

Tazyikli geliyordur ya da emerken birden yüklenince oluyor öyle
Normal yani
Ters çevirmek evet doğru olan
Başaşağı ve yüzüstü pozidyon
Merhabalar tazyikli gelmesi için sütün fazla olması gerekmiyor mu benim sütüm az maalesef bir de ilk emdiğinde değil bir süre geçtikten sonra oluyor bu olay cevabınız için teşekkür ederim

Tazyik sebebiyle memeni tam aktif bir sekilde emmiyor olabilir mi ? Biberondan beslenen bebek ona alisir ve memeyi emmek istemez.

Çok tecrübesizim o yüzden ne olabileceği hakkında bir fikrim yok ama bazen yarım saat duruyor memede
Doymayan bebek memede iste durur emecek emzireceksin ki sutun de artacak hic sagdin mi sutunu ne kadar geliyor? Emzirirken diger gogsunden akiyor mu ?

Sağdım maalesef yeterli değil diğer göğüsten süt akma olayı belki 3 defa olmuştur o da gece üstünden 5 saat geçtiyse

Tazyikten ziyade emmeye başladıktan bir süre sonra süt akışı artıyor hissedersiniz onuda hafif karıncalanma hissi oluşur akış hızı artınca bebeğinizin ağzı dolar ve boğulacak gibi hareketler yapar kendi kızımda böyle bir sorun yaşadım belki sizinki de bundan kaynaklı olabilir
Pozisyon olarak biraz daha yatış pozisyonunda emzirme yapın akış hızını yavaşlatmak adına

Tazyikten ziyade emmeye başladıktan bir süre sonra süt akışı artıyor hissedersiniz onuda hafif karıncalanma hissi oluşur akış hızı artınca bebeğinizin ağzı dolar ve boğulacak gibi hareketler yapar kendi kızımda böyle bir sorun yaşadım belki sizinki de bundan kaynaklı olabilir
Pozisyon olarak biraz daha yatış pozisyonunda emzirme yapın akış hızını yavaşlatmak adına
Çok teşekkür ederim yatma pozisyonunu deneyeceğim

Merhabalar tazyikli gelmesi için sütün fazla olması gerekmiyor mu benim sütüm az maalesef bir de ilk emdiğinde değil bir süre geçtikten sonra oluyor bu olay cevabınız için teşekkür ederim
Sütun fazlaOlduğu anlamına gelmiyor olan süt hızlı geliyor. Sonradan oluyor demisiniz. Emerken memeye süt iner o inen sütte tayzikle geliyor olabilir. Sağım yapıyorsanız o sebeple oluyor genelde. Yapmanız gereken mümkün olduğunca arkanıza yaslanıp emzirmek. Yada siz sırt üstü yatın bebegi memenize koyup emzirin. Böylece tayzigi azaltabilirisniz. Yada gazı geliyordur ağzına arada gazını çıkarıp tekrar memeye koyun.

Back
X