Bebegimin bas cevresi...

haticezehra

La bize her yer Angara:)
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2011
263
12
46
Ankara
Arkadaslar merhaba...

6 bucuk aylik bir kizim var.bas cevresi hep sinirda cikiyor.
En son 6 aylik asi icin saglik ocagina gittigimde genel cerraha goturmemi soylediler.hastane icin randevu aldim.fakat burda ki annelerden bunu yasayan var mi merak ettim.15 gunde bir bas cevresi icin takipe gidecegiz...
Canim fena halde sikkin, cunku bas gelisimi cok onemli beyin gelisimi icin..
Bu arada bebegimin bas cevresi 4 aylikken 39 du.
6 aylikken 41 olmus, kilosu 8.500, boyu 64 cm.

Arkadaslar merhaba...

En son 6 aylik asi icin saglik ocagina gittigimde genel cerraha goturmemi soylediler.hastane icin randevu aldim.fakat burda ki annelerden bunu yasayan var mi merak ettim.15 gunde bir bas cevresi icin takipe gidecegiz...

sınırdaymış demişsin
kontrollerini ihmal etme
ancak içine de dert yapma bunu
kızım 6 yaşında o dönemini hatırlayamadım
ölçülerle ilgili yorum yapamayımcam
dilerim
herşey yolundadır

sınırdaymış demişsin
kontrollerini ihmal etme
ancak içine de dert yapma bunu
kızım 6 yaşında o dönemini hatırlayamadım
ölçülerle ilgili yorum yapamayımcam
dilerim
herşey yolundadır

Cok tesekkur ederim.cok kafaya taktim.
Basi hep kucuk gibi geliyordu zaten.ama saglik ocaginda ki dr biraz panik olmama sebep oldu.

Arkadaslar merhaba...

Bebeginizin bas cevresi kilosu ve boyu dogumda kaçtı?

Arkadaslar merhaba...

Canım en kısa zamanda bebeğini bir bebek profosrune göstermelisin bence. Baş çevresi büyüklüğü genelde dandy walker sendromunda görülüyor benim bildiğim yanlış bilgilendirme yapmakta istemem . En kısa zamanda bi uzmana götür bnce için rahat etsin

Canım en kısa zamanda bebeğini bir bebek profosrune göstermelisin bence. Baş çevresi büyüklüğü genelde dandy walker sendromunda görülüyor benim bildiğim yanlış bilgilendirme yapmakta istemem . En kısa zamanda bi uzmana götür bnce için rahat etsin

Evet canim aile hekimi genel cerraha yonlendirdi.bakalim o ne diyecek.

Kizim 3 kilo 50 gram dogdu.topuk kani icin gittigimde bas cevresini olctuler ama bisey demediler.normal dediler o zaman.boyunu da 6 aylik olmayinca olcmuyorlarmis ne alakaysa.

Dogum olculerini dogum kartina yazmalari gerekirdi. Cunku bildigim kadariyla dogumdaki olcu esas alinir.
Benim kizimin kafasi 7 aylikken 41 cm idi.Dogumda 33 cm 3.50 gr.
Fakat kizimin kafasi tek tarafli buyumustu. Sol tarafi gelişmemişti.
Normalden 1-2 cm kucuk yani.
Cok arastirdik biz de. Onemli olan cocugun motor gelisimi.
Cunku bazi insanlar ortalama kafa buyuklugunde, bazilari buyuk, bazilari da kucuk olur. Bu anormal oldugu anlamına gelmez.
Fakat siz yine de ben de dahil kimsenin rahatlatici laflarina kulak asmayin.
Cocugunuzu ilgili bolume goturup baktirin.

Dogum olculerini dogum kartina yazmalari gerekirdi. Cunku bildigim kadariyla dogumdaki olcu esas alinir.
Benim kizimin kafasi 7 aylikken 41 cm idi.Dogumda 33 cm 3.50 gr.
Fakat kizimin kafasi tek tarafli buyumustu. Sol tarafi gelişmemişti.
Normalden 1-2 cm kucuk yani.
Cok arastirdik biz de. Onemli olan cocugun motor gelisimi.
Cunku bazi insanlar ortalama kafa buyuklugunde, bazilari buyuk, bazilari da kucuk olur. Bu anormal oldugu anlamına gelmez.
Fakat siz yine de ben de dahil kimsenin rahatlatici laflarina kulak asmayin.
Cocugunuzu ilgili bolume goturup baktirin.

Tasindigim icin dogum kartini bulamadim ne nerde bilmiyorum.
Biraz once soran arkadasa cevap icin aradim bulamadim.ama bulacagim doktora giderken yanimda olsun istiyorum.
Bu benim 4. Cocugum digerlerinden edindigim tecrubeyle motor gelisimi ayina gore normal.
Etraftan rahatlatanlar oluyor " cocugun kafasi normal sen takiyosun " diye ama ben yinede takipini birakmicam.
Tesekkurler yorumun icin.

Arkadaslar merhaba...

canım bir bebek annesi ve bir doktor olarak sana endişelerini gözünde çok da büyütmemeni tavsiye ederim. çocuğun başının ölçümlerde büyük veya küçük olması değildir önemli olan, önemli olan çocuğun doğumdan itibaren ölçümlerinin benzer persantillerde seyretmesidir. o yüzden doğum ve ilk aylardaki baş çevresi önemli. doğumdaki baş çevresini bilmiyorsan hiç değilse ilk aylardaki baş çevreleri varsa onlarla daha doğru yorum yapabiliriz.

canım bir bebek annesi ve bir doktor olarak sana endişelerini gözünde çok da büyütmemeni tavsiye ederim. çocuğun başının ölçümlerde büyük veya küçük olması değildir önemli olan, önemli olan çocuğun doğumdan itibaren ölçümlerinin benzer persantillerde seyretmesidir. o yüzden doğum ve ilk aylardaki baş çevresi önemli. doğumdaki baş çevresini bilmiyorsan hiç değilse ilk aylardaki baş çevreleri varsa onlarla daha doğru yorum yapabiliriz.

Daha onceleri normal dedikleri icin dikkat etmemistim.4 aylikken bas cevresi 39 du doktor o zaman dedi sinirda diye.
6 aylik asiya gidince 41 olmus.yani iki ayda iki santim buyumus.
Fakat yine sinirda dediler.
Biraz once hemsiremizi aradim yarin gel cikti halinde veriyim dogumdan itibaren boy, kilo ve bas cevresi olcumlerini dedi.

Daha onceleri normal dedikleri icin dikkat etmemistim.4 aylikken bas cevresi 39 du doktor o zaman dedi sinirda diye.
Biraz once hemsiremizi aradim yarin gel cikti halinde veriyim dogumdan itibaren boy, kilo ve bas cevresi olcumlerini dedi.

içinin rahat etmesini istersen bir çocuk doktoruna götürebilirsin eski ölçümleri ile beraber. kafa kemiklerini inceler,bıngıldaklarına bakar hiç değilse. gerekirse ultrason ister ama ben bir şey çıkacağını sanmıyorum en fazla minyon bir kızın vardır diye düşünüyorum.

ablamın oğlununda kafası arkaya doğru çıkıktı . hani derlerya çekiç kafa diye. çok doktora götürdü yapısı böyle dediler.
aynı baba tarafınında kafa yapısı öyle şimdi büyüdü vücudu da büyüyünce kafası normal oldu gayette yakışıklı ve zeki kuzucum .
yinede kontrollerini eksik etme

içinin rahat etmesini istersen bir çocuk doktoruna götürebilirsin eski ölçümleri ile beraber. kafa kemiklerini inceler,bıngıldaklarına bakar hiç değilse. gerekirse ultrason ister ama ben bir şey çıkacağını sanmıyorum en fazla minyon bir kızın vardır diye düşünüyorum.

Evet genel cerraha yonlendirdi doktorumuz.ihmal etmem asla goturecegim.
Benim cocuklarimin kilosu iyi olmasina ragmen tipleri minyondur gostermezler.
Ama yine de icimi kemiriyor bisey olmaz ins

Evet genel cerraha yonlendirdi doktorumuz.ihmal etmem asla goturecegim.
Benim cocuklarimin kilosu iyi olmasina ragmen tipleri minyondur gostermezler.
Ama yine de icimi kemiriyor bisey olmaz ins

Canim genel cerrah ne alaka. Yollasa yollasa beyin cerrahina yollamistir ama yine de doğru tutum once bir cocuk doktorunun gormesi. O gerekirse yönlendirir.

ablamın oğlununda kafası arkaya doğru çıkıktı . hani derlerya çekiç kafa diye. çok doktora götürdü yapısı böyle dediler.
aynı baba tarafınında kafa yapısı öyle şimdi büyüdü vücudu da büyüyünce kafası normal oldu gayette yakışıklı ve zeki kuzucum .
yinede kontrollerini eksik etme

Masaallah allah bagislasin yegeninizi.
İki oglumda bir sikinti yasamadim.fakat ilk kizimin kafasida bebekken kucuktu sonradan normale dondu.ama o zaman bu sekilde cerraha falan yonlendirmemislerdi.
Kafam karisik...

benim kızımın da kafası küçük. yazıyı görünce baktım doğum 33 cm, 7 aylıkken de 41 cmmis. 7 aydan sonraki ölçümleri doktor deftere değil, kendi bilgisayarına işledi o yüzden tam bilemiyorum. kızım bir buçuk yaşında şimdiye kadar ne çocuk doktorumuz ne de sağlık ocağındaki hemşire kafasının küçüklüğüyle ilgili bir şey demedi bize. maaşallah kızım bir yaşında yürüdü, kelime kullanıyor, söyleneni anlıyor ve yapıyor. sanırım önemli olan baş çevresinin genişliği değil, doğumdan itibaren başın düzenli büyümesi. ama benim de içime dert oldu şimdi doktora gittiğimizde mutlaka soracağım.

Arkadaslar merhaba...

selam
benimde bebegimin kafa capi kucuk dogdu suan 45gunluk dogum olculeri kilo2700 boy46cm bas cevresi31.5 bebegim erkek. bende cok fazla kafama takiyorum 1 aylik kontrolunde 34.2 cm olmus gelisimine bakilcakmis sizinde benzer durum oldugu icin merak ettim. cok endiseleniyorum.

Back
X