Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi BEBEĞİMİN BAŞ ÇEVRESİ GERİDE

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

tuba02aras

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2023
23
2
31
9 aylık erkek bebegimin var 33 cm baş çevresi ile doğdu.Şuanda 6 kilo 66 cm boy baş çevresi 38.5 emar cekildi temiz cıktı gen testi temiz cıktı metabolizma sonuçları da temiz.Bu durumu yaşayan annelerden bilgi verebilir mi acaba zekasında bir problem yaşanabilir mi ?

9 aylık erkek bebegimin var 33 cm baş çevresi ile doğdu.Şuanda 6 kilo 66 cm boy baş çevresi 38.5 emar cekildi temiz cıktı gen testi temiz cıktı metabolizma sonuçları da temiz.Bu durumu yaşayan annelerden bilgi verebilir mi acaba zekasında bir problem yaşanabilir mi ?
Pek bir bilgim yok bu konuda ama oğlum 35 cm baş ölçüsü ile doğdu belki de oğlunuz minyon bir yapıya sahiptir neye göre baş çevresi geride dendi acaba

Sürekli takip ettirin bu önemli bisey başı büyümeyip beyni büyümeye devam ederse çocukta ciddi sorunlar olur çocuk noroloji bakıyor başka doktorlara da gösterin tek doktora güvenmeyin

Sürekli takip ettirin bu önemli bisey başı büyümeyip beyni büyümeye devam ederse çocukta ciddi sorunlar olur çocuk noroloji bakıyor başka doktorlara da gösterin tek doktora
Sürekli takip ettirin bu önemli bisey başı büyümeyip beyni büyümeye devam ederse çocukta ciddi sorunlar olur çocuk noroloji bakıyor başka doktorlara da gösterin tek doktora güvenmeyin
Evet o konuda doktor bilgilendirdi.Takipliyiz halen

Ben bebekte.mr den korkuyorum cektirmemiz lazım bizimde nasıl işliyor süreç kac aylıktı anestezi mi verildi kaç dk sürdü

Sizin ve eşinizin baş cevresi nasıl? Ailede baş cevresi küçük minyon yapıda olan var mı? Bebeğinizin kaba ve ince motor gelişimi, dil gelişimi nasıl? Asıl önemli olan bunlar. Verdiğiniz ölçülere göre bebeginizin kilosu ve boyu da düşük. Aslında birbiri ile orantılı minyon bir yapısı var. Endokrin ve gastroentoloji bölümüne de gidin. Büyük ihtimalle genetik test genel o yüzden ayrıntılı genetik test isteyin.

Ben bebekte.mr den korkuyorum cektirmemiz lazım bizimde nasıl işliyor süreç kac aylıktı anestezi mi verildi kaç dk sürdü
4 aylıkken yapıldı 8 saat aç kaldı anesteziden sonra da 2 saat ac kaldı. 1 hafta öncedende kan değerlerine bakıldı ona göre anestezi verildi. Çok zor gecti 😓

Sizin ve eşinizin baş cevresi nasıl? Ailede baş cevresi küçük minyon yapıda olan var mı? Bebeğinizin kaba ve ince motor gelişimi, dil gelişimi nasıl? Asıl önemli olan bunlar. Verdiğiniz ölçülere göre bebeginizin kilosu ve boyu da düşük. Aslında birbiri ile orantılı minyon bir yapısı var. Endokrin ve gastroentoloji bölümüne de gidin. Büyük ihtimalle genetik test genel o yüzden ayrıntılı genetik test isteyin.
Benim baş çevresi 52 eşimin 57 . Ben minyon biriyim ama eşim degil. Eşim 9 kardeş 1 kardeşinin kafası küçük ve hafif düzeyde zeka geriliği var.Eşimin kardeşinin coxuklarınjn baş cevreleri cok küçük ama zekalarında problem yok hiperaktifler sadece.

Benim baş çevresi 52 eşimin 57 . Ben minyon biriyim ama eşim degil. Eşim 9 kardeş 1 kardeşinin kafası küçük ve hafif düzeyde zeka geriliği var.Eşimin kardeşinin coxuklarınjn baş cevreleri cok küçük ama zekalarında problem yok hiperaktifler sadece.
Çocuğumun motor gelişimi gayet iyi mama anne gibi kelimeleri söylüyor ve yürüyor

Sizin baş çevreniz küçükmüş. Eşinizin baş cevresi de büyük değil bu arada. Benim baş cevrem 57 cm ona göre kıyaslayın. Büyük ihtimalle bebeğiniz de size cekmiş minyon bir bebek olacak. Motor gelişimi ve dil gelişiminin iyi olması cok iyi. Siz sürekli takip edersiniz zaten. Büyük ihtimalle de doktordan da takipli olacaksınız. İçinizin rahat etmesi için ayrıntılı genetik test isteyin. Dediğim diğer bölümlere gidin.

Sizin baş çevreniz küçükmüş. Eşinizin baş cevresi de büyük değil bu arada. Benim baş cevrem 57 cm ona göre kıyaslayın. Büyük ihtimalle bebeğiniz de size cekmiş minyon bir bebek olacak. Motor gelişimi ve dil gelişiminin iyi olması cok iyi. Siz sürekli takip edersiniz zaten. Büyük ihtimalle de doktordan da takipli olacaksınız. İçinizin rahat etmesi için ayrıntılı genetik test isteyin. Dediğim diğer bölümler

İnşallah öyledir düşünmekten kafayı yiyorum.Diğer bölümlere de götürürüm .Teşekkürler
Dediğim gibi önemli olan motor ve dil gelişimi eğer bebeğinizin zekasında bir sıkıntı olsa yasıtları gibi konuşamaz hareket edemezdi. O yüzden takip edin sizde. Her ay baş çevresinin büyümesi önemli. Aylık takipleri aksatmayın. Bol bol kitap okuyun vakit geçirin. Ekran göstermeyin. Aileniz zaten minyon bir aileymiş.

Aylık takiplerimizi yapıyoruz.Baş çevresi normal bebeklere göre yarı yarıya büyüyor.İnşallah kendi yaşitlarını yakalayabilir.Ekranı gösteremeyeye calişiyorum fakat benim işlerim olduğumda mecbur biraz baktırıyorum.

X