bebeğimin banyosunda tek başımayım! pratik&güvenilir çözümlere ihtiyacım var:(

pembesardunyam

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Ağustos 2010
4
0
Arkadaşlar,

1 yıllık evliyim & 3 aylık bir kızım var :) :nazar: Ehh hayatıma ışığımın gelmesinden bu yana 3 ay geçti, ama tabi ilk bebeğim, titizleniyor ve de haliyle bir o kadar da yoruluyorum.

Sizden istediğim yardım ise, yalnızım, eşim çalışıyor, annemler bu süreçte yanımda değil ve haliyle biraz zorlanıyorum. Özellikle bebeğimin banyosunda! Banyoda tek başıma bebeğimi yıkamak keyifli ancak bazen tehlikeli bir hal alabiliyor :bbo: geçen gün korktuğum başıma geldi, tam bebeğimin banyosu bitti, havluya uzandım, derken birden yere meğer sabun düşmüş çat ben kaydım düştüm, bebeği tutan yok, kaldı tek başına, yavrumun da düşmesi an meselesiydi! (allahkorusun!)

Yani anlayacağınız bu işi şansa bırakmak istemiyorum, tek başıma yıkamak zorundayım, ama şöyle kolay ve güvenli bir hale sokabilsem durumu daha pratik.

Ne dersiniz? Ne önerirsiniz? Siz tecrübeli annelere güveniyorum.

Şimdiden çok çok teşekkürler! opuyorumnanaktan

Çok Teşekkür ederim canım,

Bebeğimi ayaklı bir bebek banyo küvetinde yıkıyorum. Ama tabii filesi yükseltince bebeğin boyunu, sanki bıraktığım an düştü düşecek gibi :1no2:

benim tavsiyem bebeği banyo değil oturma odası gibi müsait olan bir ortamda küvetin içinde yıkaman.benim annemlerde bebeğim 18 günlükken bırakıp gitmişlerdi ve bende aynı senin gibi banyo konusunda tedirgindim. ben oturma odasına yere bir örtü serip üzerne küveti koyuyordum hatta ilk zamanlar durulama suyunu ayrı leğene yapyordum yani önce küvetinde sabunlayıp diğer leğende temiz suyla duruluyordum ben file kullanmadım çünkü kulağına su kaçma riski var bir elimle bebğin sırtından koluna doğru kavrayıpöyle tutuyordum.bebein önce kafasını sonra vücudunu yıkıyordum öyle öyle epey uğraştım, çünkü yalnızız sonuıçta. şükür kaza bela gelmedi başımıza şimdi 13 aylık artık banyoda raht rahat yıkanabiliyoruz:)) umarım yardımcı olabilmişimdir

cnmm duşakabin varsa evinde gir içine bacaklarının arasına koy kızını yavaşça suyunu dök bi yandanda elini yüzünde gezdirki su kaçmasın ağzına falan. bak bizimki büyüdü( 19 aylık) kendi banyosunu kendi yapıyor ban yaptırmıyor

ben genelde beyim evde iken yikiyordum.ilk zamanlar kendin yikamak zor tabi.ben yikiyorken beyim suyunu dökerdi.aksam beyin eve gelince yikayin bebegi beraber.ben genlde aksamlari yikardim.cremler misil misil uyurdu.

benim bebeğimin de 3. ayı bitiyor bende banyo leğeninde filesine yatırarak yıkıyorum. Durularken kucağıma fazla kaldırmıyorum. Çünkü çok hareketli ve kendini öne doğru attığından düşebilir. Yattığı yerden sakin sakin ykıyıp duruluyom kafasını da misler gibi. Her gün yıkarım ben maşallah :nazar:

bende oğlumu pusette yıkıyorum.eger pusetın yoksa bebek kuvetının ıcıne yastık ta koy yatır guzel bır sekılde yavas yavas yıka.zaten kır olmuyokı dıkkatlıce yıka.

Merhaba,

benim oğlum 1.5 yasında. İlk 10 ay tek başıma baktım ogluma (eşim işe gidiyordu bende ücretsiz izin almıstım ). Banyo için öncelikle bebegin devrilmeyecegi ve üstüne yatabilecegi bir file cok kullanıslı olacaktır. Ben sevibebenin küveti ve filesini almıstım. Hiçbir tehlikeyle karsılasmadım bunları kullanarak. Bebiş sakin sakin yatıyor filenin üzerinde. Yattıgı için de devrilmiyor.

Bunun yanında en büyük sıkıntı banyodan cıkarırken havluya sarma kısmında oluyordu. Banyoda bebegi üzerine yatırabileceğiniz bir yer ayarlayıp banyoya girmeden önce üzerine bebişin havlusunu sererseniz, bebişi cıkarmak için havluyu almaya ugrasmak yerine bebişi alıp havlunun üzerine koyabilirsiniz. Bunun için varsa çamasır makinesinin üzerinde bir battaniye veya yere koyacagınız bir koltuk minderi kullanabilirsiniz.

ayaklarınızın banyoda kaymaması için mutlaka kaymayan bir terlik giymelisiniz. Bizim banyo da kayıyordu ıslakken, ordan biliyorum.

Bebişinle keyifli günler dilerim.

ben doğumdan beri çocuğumu oturma odasında yıkıyorum. altına örtü seriyorum. suyunu ılıştırıp getitiriyorum .ilk aylarda küvet filesi kullandım ama 2-3 ay sonra fileye sığmaz oldu. 5 aydan itibaren oturtarak yıkamaya başladım ve işim çoğunlukla kolaylaştı. ilk zamanlar eşim evdeyken yıkıyordum ki durularken ona su döktürüyordum ya da ortalığı toparlarken küveti ona taşıtıyordum.
ilk zamanlar bu kadar alet edevatı taşımaktansa banyoda yıkarım diye düşündüm hatta elektrikli sobayla banyoyu ısıttım ama banyoda yıkamak daha zor geldi bana.

çocuk büyüdü 19 aylık şuan ara ara deniyorum banyoda yıkamayı ama sevmiyor. şohbenden korkuyor. banyo biraz da serin oluyor.

hala örtünün üzerinde küvetimizve oğlum içinde oturarak yıkanıyor. yazın bunu bir oyun haline getirmiştik. çocuğu suyun içinde oynatırken ben de etrafında iş yapıyordum veya kafamı dinliyordum:)

X