Çocuk Hastalıkları bebeğimin ağzından salyalar geliyor

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

utkumuz

Üç prens annesi
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2010
2.800
1.545
333
merhaba arkadaşlar,bebeğim 4.ayına girecek 8 ocakta.son bir haftadır ağzından salyalar geliyor dilini çiğniyor ara sıra,nedenini merak ediyorum.diş çıkaracak mı diye düşünüyorum ama daha çok erken.ya da bu salyalar ek gıdaya başlamam gerektiğinin işareti mi?kafam çok karışık kısacası.yorumlarınızı bekliyorum...

Salyalar her bebekte farklılık gösterir bence normaldir fakat nazara inanırmısınız bilmiyorum ama büyüklerimden duyduğum kadarı ile nazardan bebek dilini çiğneyebilirmiş.

Canım o aylardaki bebeğin ağzından tabiki salyalar gelir normali budur zaten ek besine başlamakla ilgisini anlayamadım hiç öyle bir şeyde duymadım emziriyorsan sütün doyuruyorsa niye ek besine başlayasınki bu ayda dişler kaşınmaya başlar salyalar gelir ama dişlerin çıkması ayları bulabilir

benim bebeğimin 1.5 aylıkken salyası akmaya başladı. doktora sordum dişimi çıkacak bu kadar erken diye, o da bana alakası olmadığını sadece vicudun kendini katı gıdalara hazırlamaya başladığının göstergesi olduğunu söyledi.. zaten karnı acıktığında salyası artıyordu.. bu yüzden bana da mantıklı geldi.. dişi de hala çıkmadı şuan 4 aylık..

bebeğiniz bu dönemde oral dönemdedir.ağzıyla çok ilgilenir elerini sürekli ağzına götürü filan.ayrıca tükrük bezleri çalışır salyası artmaya başlar.bu çok doğal.

arkadaşlar bebeklerin bu dönemde salyaları çok normal, daha kontrol edemedikleri için akıyor. yani ne diş çıkarmayla ilgili ne de ek gıdayla ilgili (okuduğum bebek gelişim kitaplarından öğrendiğim bu.)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…