Hekes verme demiş...sonuçta sen de vermek istemiyorsun, ama anladığım kadarıyla karşı taraf anlamak istemiyor, pişkinliğe vuruyor...
Sense akrabalık ilişkileri, konu komşu ilişkileri bozulmasın istiyorsun, aynı zamanda da kimseyi kırmak istemediğin için, kıbarlık yapıyorsun...AMA İÇİN İÇİNİ YİYOR...YOKSA BU MESAJI YAZMAZDIN....
Öncelikleri kafanda oturtman lazım...
bebeğini elaleme vermek mi, insanlara sert davranmak mı?!
Öncelikle kararlı olman gerekir.
Bir verip, sonrasında mırın kırın etmek, ardından tekrar ısrarlarına karşı koyarak vermek... bu hareketlerinle karşı tarafı tedirgin ediyorsun...onlar da"ama geçen hafta verdiydi, bugün neden surat yapıyor" diyebilir... Kararlı tavırlar çok önemli.
Olayı özetle, rahatsız olduğun tarafları kafanda somutlaştır, bu nedenleri karşı tarafa say....
Mesela: "Ben onun annesiyim, bebeğimin bir an olsun yanımdan ayrılmamasını istiyorum. Başkalarının evinde bulunmasını istemiyorum. bebeğimin bana ihtiyacı var."
Siz alıp götürüyorsunuz, bunu hep yapıyorsunuz...neden yapıyorsunuz gibi laflara girme!!! Onları suçlama.Dikkati onlara çekme.
Siz alıp götürdüğünüzde, ben çok yalnız kalıyorum, endişe ediyorum, tedirgin oluyorum" gibi dikkati kendine çek!!
Çok üzüldüğünü dile getir.
Çözüm sun: "bebeğimi sevmeniz hoşuma gidiyor, o nedenle sizden rica ediyorum, bir daha bebeğimi sevmek isterseniz, bana haber verin, benim evim müsait, bana uğrayın 2 dak."
Ondan sonra da tutarlı davran... bir vermek bir vermemek için bahaneler uydurma...herşey açık ve net....
Sebebeplerini, sıkıntılarını çözümünü sunarken dik dur, karşındaki kişinin gözlerine bak, kararlılığını göster, bu bile karşı tarafı yıldıracaktır. Kem küm yapma! Gözlerini kaçırma, kendine güven ve kararlı ol!! Unutma sen onun annesisin, bebeğin için yaparsın
Ayrıca konuyu eşine aç. Ona da bebeğinin yanında olması ne kadar önemli olduğunu, alıp gittiklerinde kendini yanlız, endişeli, tedirgin hissettiğini söyle.
Hiç bir zaman "öyle yaptılar, böyle yaptılar deme", başkalarını şikayet edermiş havasına girmesin..
yaptıklarında, götürdüklerinde, ben çok üzülüyorum diye dikkati kendi tarafına çevir.
Eşin de seni anlayacaktır, o da sana destek olacaktır...
Bol şansalar....