• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebeğimi vermek istemiyorum!!!!

Biricik

üç böcek bir çiçek
Kayıtlı Üye
22 Mart 2007
1.170
6
681
Antalya
arkadaşlar benim sorunum şu: benim alt katımda eşimin üvey annesi oturuyor. kayınpederim 2 yıl önce kaynanam vefat edince bu hanımla evlendi.üvey kaynananım 12 yaşında bir kızı var. benim oğlumda 5 aylık oldu. üvey kaynanam benim evimden oğlumu kızının sevmek istediğini söyleyip kendi dairelerine götürüyor. bu esnada beni de çağırmıyor. çocuğu alıp gidiyor. ilk zamanlar ses çıkarmıyordum fakat sonra sonra kızmaya başladım. oğlumu seveceklerse evime gelsinler . neden alıp gidiyorlar anlamıyorum. birde geçen gün sevmek için yine aşağıya götürdüklerinde çocuğumu gezmeye götürmeye kalkmışlar. benim haberim yok tabi. allahtan hava sıcak diyip vazgeçmişler. sizce ben kızmakta haksızmıyım yaa?? bebeğimi evlerine götürüp sevmelerini istemiyorum bunu ona nasıl anlatabilirim?? offfff....ya ne yapmam lazım
Siz olsanız ne yapardınız?:uhm:

Yani ne diyeyim bilmemki huzursuz oluyorsan iyi bakamayacaklarını düşünüyorsan verme bir kaç kere bahene uydur düzeni bozulsun istemiyorum buraya gelin de uyuyacak de huzursuz de verme bir kaç kere vermeyince anlar istemez belki yok iyi bakıyorlardır diyorsan ver ne olcak sende işini yaparsın o sırada yani tam o insanlar hakkındaki fikirlerini bilmediğimden ne desem boş ama tabiki senden habersiz dışarıya çıkartmaları yanlış ben yinede kötü niyetli hareket ettiklerini sanmıyorum ama eğer 12 yaşındaki kızın eline veriyorsa sevmesi için kendide o sırada işine gücüne bakıyorsa güvenipde verme en azından düşürebilir boğazına birşey kaçırabilir ben evhamlı bir insanım açıkcası ben pek verebileceğimi sanmıyorum.

restini çek çocuğumu sevmek istiyosa buraya gelsin beraber oynarlar diye. böylece senin gözetiminde olur.

sana kızım cocugu sevmek ıstıyor dedıgınde yanıma gelsın burda sevsın de
uykusu var karnı ac fılan de tavrını koy bence

cnm bencede tavrını koy baştan sonra hiç önüne geçemezsin hem seni niye çağırmıyorlar ki nasılsa eşininde öz annesi değilmiş küsersede küsün sonra daha çok zorluk çekersin....

bence de sevmek istiyorlarsa evine gelsinler yada sen de git.çağırmalarını bekleme.ayy dur bende geleyim falan deyip iniver aşağı. ne kadar iyi bakarlarsa baksınlar sonuçta o evde küçük bi kız var.kucağına alıp düşürebilir.senin gözetiminde olmalı.ben de bazen oğlumu komşuma bırakıyorum(bakıcısı olacak).ama teyzeye güvenene kadar gözlemledim.güvenmek de önemli tabi emanet etmek için.

senin bebegin kimsenin eglencesi degil. ve o senin hoslanmadıgın hic bir seye nezaket ilişkilerini dengelemek adına ödün verme.sana bebegine isteklerini hic saymamak adına bile.

komsumuz çocuğunu alt katta oturan eltime bırakmış bende ordayım
kaynım seviyo öpüyo kendi kasığından bebeğe yemek verdiğini gördüm sinirden ağladım
ben olsam kıyameti koparırdım heralde!!!
görmek sevmek istiyolarsa evine gelsinler..senden habersiz bi yere götürmeye hiç ama hiç hakkı yok çünkü öz anne değil(ayırım yapıyorum ama )
öz anne çocuğuna baktığı gibi bakamaz

5 aylık bebeğini neden veriyorsun arkadaşım..?

Sevmek isteyen evine gelir ya da sen gidersin onların evine..Sevsinler tamam da gözünün önünde sevsinler..

Hele ki senden habersiz gezmeye götürmek nasıl birşey oluyor? Benim kafam basmadı? O ne demek?

Valla bilmiyorum 6 yasında oğlum, komşuya bile bırakmadım bugüne kadar..Ben .ocuk konusunda güvensizim kimse kusurabakmasın..Güvenmiyorum kimseye..
Anneanne, babaanne, hala, teyze....Bittiii..Bunlar harici kimseye güvenemiyorum hala..

geçen ne oldu anlatayım. eve çıkarken merdivende rastladım. ayak üstü muhabbet ettik o sırada kuaföre gideceğimi söyledim. hemen bebeği onlara bırakmamı söyledi. bende gerek olmadığını işimin kısa olduğunu söyledim. zaten durmaz çok huysuz bu günlerde dedim.birde o gün onun altın günü olduğunu kızının bakabileceğini söyledi. ben yine olmaz dedim. ben olmaz dedikçe o ısrar etti o ısrar ettikçe ben dahada gerildim. bırakmak istemediğimi görüyorsun bu kadar ısrarın neden??? offf anlamıyorum ben bu kadını ne yapmak istiyor!!!

valla bebegini verme kimselere allah korusun yanlislikla dusurseler etseler olan bebegine olur asla ve asla verme tersle bi iki kere sonra vazgecerler bebegimi sevmek istiyosaniz evime gelceksiniz de restini cek.
ne sacmalik yahu hele de senden habersiz gezmeye goturmeleri ne demek? bebegine sahip cik valla o kdr ozenle tasidin buyuttun onu iki insanin eglencesi olsun diye degil heralde birey insan olmasi icin dogurdun sakin bole yanlisliklara izin verme.

Hekes verme demiş...sonuçta sen de vermek istemiyorsun, ama anladığım kadarıyla karşı taraf anlamak istemiyor, pişkinliğe vuruyor...
Sense akrabalık ilişkileri, konu komşu ilişkileri bozulmasın istiyorsun, aynı zamanda da kimseyi kırmak istemediğin için, kıbarlık yapıyorsun...AMA İÇİN İÇİNİ YİYOR...YOKSA BU MESAJI YAZMAZDIN....

Öncelikleri kafanda oturtman lazım...
bebeğini elaleme vermek mi, insanlara sert davranmak mı?!

Öncelikle kararlı olman gerekir.
Bir verip, sonrasında mırın kırın etmek, ardından tekrar ısrarlarına karşı koyarak vermek... bu hareketlerinle karşı tarafı tedirgin ediyorsun...onlar da"ama geçen hafta verdiydi, bugün neden surat yapıyor" diyebilir... Kararlı tavırlar çok önemli.

Olayı özetle, rahatsız olduğun tarafları kafanda somutlaştır, bu nedenleri karşı tarafa say....
Mesela: "Ben onun annesiyim, bebeğimin bir an olsun yanımdan ayrılmamasını istiyorum. Başkalarının evinde bulunmasını istemiyorum. bebeğimin bana ihtiyacı var."

Siz alıp götürüyorsunuz, bunu hep yapıyorsunuz...neden yapıyorsunuz gibi laflara girme!!! Onları suçlama.Dikkati onlara çekme.

Siz alıp götürdüğünüzde, ben çok yalnız kalıyorum, endişe ediyorum, tedirgin oluyorum" gibi dikkati kendine çek!!
Çok üzüldüğünü dile getir.

Çözüm sun: "bebeğimi sevmeniz hoşuma gidiyor, o nedenle sizden rica ediyorum, bir daha bebeğimi sevmek isterseniz, bana haber verin, benim evim müsait, bana uğrayın 2 dak."

Ondan sonra da tutarlı davran... bir vermek bir vermemek için bahaneler uydurma...herşey açık ve net....
Sebebeplerini, sıkıntılarını çözümünü sunarken dik dur, karşındaki kişinin gözlerine bak, kararlılığını göster, bu bile karşı tarafı yıldıracaktır. Kem küm yapma! Gözlerini kaçırma, kendine güven ve kararlı ol!! Unutma sen onun annesisin, bebeğin için yaparsın ;)

Ayrıca konuyu eşine aç. Ona da bebeğinin yanında olması ne kadar önemli olduğunu, alıp gittiklerinde kendini yanlız, endişeli, tedirgin hissettiğini söyle.
Hiç bir zaman "öyle yaptılar, böyle yaptılar deme", başkalarını şikayet edermiş havasına girmesin..
yaptıklarında, götürdüklerinde, ben çok üzülüyorum diye dikkati kendi tarafına çevir.

Eşin de seni anlayacaktır, o da sana destek olacaktır...

Bol şansalar....

GÜVENİYORSAN VEREBİLİRSİN AMA GÜVENMİYORSAN ASLA VERME İÇİN İÇİNİ YİYECEKSEN HUZURSUZ OLACAKSAN VERME. ANNENEDE SEVMEK İSTERSE GELSİN BURAYA BURDA SEVSİN GİBİLERİNDEN SÖYLERSİN ANLAR HERALDE a.s

Yaa sen çocuğun düzenini niye bozuyorsun. Verme tabii ya ne münasebet çocuğu alıp da götürmek.

Benim de üst kat komşum alırdı kırk yılda bir, ben de verirdim genç kızları vardı, çok severlerdi.
Sonra nooldu? Düşürmüşler çocuğu, dudağı patladı, acillere koştuk.
Hem onlar çok suçlandı, hem ben çok üzüldüm, bi de eşimden fırça yemiştim. Ne gereği var.

Sen de dur çocuğunun başında.
Bence sen almaya geldiklerinde 3-5 defa "dur ben de geleyim" diye git yanlarında.
Bak bakalım bi daha istiyorlar mı.

Valla konu bebeğim olunca açıkçası kimsenin kırılıp kırılmamasını önemsemem direk düşündüğümü söylerim.Ben olsam güveniyorsam veririm ama güvenmiyorsam aklım kalacaksa vermem.

Bence de tedirginsen, güvenmiyorsan verme derim.Ne derlerse desinler.Çocuğu bize göndermiyor ne ayıp mı diyecek.Derse de desin zaten.Seni bilen biliyordur.Senin için önemli olan çocuğun.Benim görüşüm bu isterseniz gelip bizde sevebilirsiniz de bence.

Gelsin benim evimde sevsin deme sakın. Bi ara benim eltimin oğlu dadanmıştı bana. aynı apartmandayız eltim kayınvalidem falan.. bebek sevme bahanesi ile toplaşıyorlardı. Evine gelenide kovamıyosun allahtan başka bişey için küstülerde kafam rahatladı.
Karşı komşum bebeği kapıda gördükçe alıp evine götürüyo sen işini yap diyo ben bebeği gözümden ayırmam diyorum ona.. iyi bi insan ama yinede güvenilmez bende peşinden gidiyorum 5 dk oyalanıp eve gidiyoruz
.

Gelsin benim evimde sevsin deme sakın. Bi ara benim eltimin oğlu dadanmıştı bana. aynı apartmandayız eltim kayınvalidem falan.. bebek sevme bahanesi ile toplaşıyorlardı. Evine gelenide kovamıyosun allahtan başka bişey için küstülerde kafam rahatladı.
Karşı komşum bebeği kapıda gördükçe alıp evine götürüyo sen işini yap diyo ben bebeği gözümden ayırmam diyorum ona.. iyi bi insan ama yinede güvenilmez bende peşinden gidiyorum 5 dk oyalanıp eve gidiyoruz
.

aynı muhabbet bizdede var eltim kayınvalidem aynı apt dayız eltimin çocuklar zırt pırt bebek sevme sevdasıyla bendeler kovsamda gitmiyorlar napıcam bilmiyorum...hele kayınvalideme bırakıp işe başlayınca nolacak düşünmek bile istemiyorum....:çok üzgünüm:

aynı muhabbet bizdede var eltim kayınvalidem aynı apt dayız eltimin çocuklar zırt pırt bebek sevme sevdasıyla bendeler kovsamda gitmiyorlar napıcam bilmiyorum...hele kayınvalideme bırakıp işe başlayınca nolacak düşünmek bile istemiyorum....:çok üzgünüm:

canım işin zormuş valla
eni sonu eltine söyleyecen uzak dursunlar diye
ya bu bebk başka bişeye benzemiyorki allah korusun oyuncak değilki bukaydirigubbakcemile
buarda berrakında maaşlah büyümüş canım bi süredir konuşamadık ne güzel sohbetler ederdik hamişkenekaydirigubbakcemile2
pollayanacaım bencede ne aşağı bırak nede evine al deki benim oğlum oyuncak değil ne bu ya biz bebek doğurduk birileri mıncıklasın diyemikaydirigubbakcemile5

Back