Bebeğimi Uyandıramıyorum Deneyimlere ihtiyacım var

duygus19

Prenseslerim
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2009
288
67
318
35
Arkadaşlar yeni doğum yaptım bebeğim 3 günlük ilk zamanlar sütüm gelmedi bebek emmeyi beceremedi ama şimdi sütüm geliyor fakat bebek neyaparsak yapalım uyandıramıyoruz şuanda nerdeyse 8 saattir uyuyor emmiyor nasıl uyandıracam sarılıktan korkuyorum bı acile mi götürelim deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinicem acil bi durum.

bebeklerin ilk günleri beslenme açısından önemlidir,8 saat çok uzun bir süre ,beslenmediği için şekeri düşmüş olabilir,bence hemen birşeyler yapın gerekirse doktora da götürün,açlık hayati tehlike yaratabilir ,,,

benim kızım küçük doğmuştu,kilosu da düşüktü,ilk günler çok önemliydi ,doktor gece uyanmasını bekleme saati kur ve uyan yarım saat bile önemli demişti,yani her 3 saatte bir beslenmesi lazım bebeklerin ilk haftalarda

merhaba
ben de bebeğimi uyandıramamıştım saatlerce. hastaneye gittiğimde sarılığının 19 a çıktığını öğrendik. 24 saat kaldı hastanede. ışık tedavisi uygulandı. sanırım senin bebeğinin de sarılığı yükselmiş. hemen bir hastaneye gidin, ne olur ne olmaz.

sağolun arkadaşlar uyandı biraz emzirdim sol göğsü emiyor sağı ememiyor göğüs ucum yok buna neyapabiliriz çıkarmak için.

sağolun arkadaşlar uyandı biraz emzirdim sol göğsü emiyor sağı ememiyor göğüs ucum yok buna neyapabiliriz çıkarmak için.

Meme ucu çıkarmak için tirle kullanın eczaneden bulabilirsiniz.Ben kızımı uyandırmak için altını önce açıyorum işe yarıyor :)

Sağolun arkadaşlar bebeğim 10 günlük oldu sarılığı düzeldi artık meme de emiyor çok şükür.Doktor 2 saatte bir emzir dedi altını açmak uyandırmaya yarıyor 2 saati geçirmemeye çalışıyorum.

Arkadaşlar yeni doğum yaptım bebeğim 3 günlük ilk zamanlar sütüm gelmedi bebek emmeyi beceremedi ama şimdi sütüm geliyor fakat bebek neyaparsak yapalım uyandıramıyoruz şuanda nerdeyse 8 saattir uyuyor emmiyor nasıl uyandıracam sarılıktan korkuyorum bı acile mi götürelim deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinicem acil bi durum.

sarılığını kontrol ettirin... sarılık yüzünden uyanamıyor olabilir bizimki de öyleydi... şimdi 70günlük hala hafif sarılığı var. yavaş yavaş geçiyor... burnunu mu sıkmadık ayağına mı vurmadık topuğuna... hemşireler göstermişti... bizimki de öyleydi şu an 6 kilo ;)
son mesajını yeni gördüm. evet soyunca da uyanıyodu bizimki... ama sen yine de sarılığı için kontrollere git ;)

Son düzenleme:
Bizde burnunu sıkma altını açma vs. hiç işe yaramadı. Püsküllü bir ipliği yüzünde gezdirince uyanıyor :)

Benimki şuan 4.5 aylık sarılığı yaklaşık 1 ay devam etmişti,doktorumuz sık emzir demişti, benimde tek göğüs ucum iyi değildi sakın ihmal etme mutlaka oradanda emsin yoksa ileride o memeden daha az süt gelebiliyor,emdikçe göğüs ucun belirginleşecektir.gerçi tek memede yeterli olabiliyor beslenmesi için ama görsel olarak hoş olmuyor. Hayırlı olsun bebeğin,güzel güzel büyüt .

Amin.Sağolun cevaplar için arkadaşlar bebeğim çok şükür iyi 46 günlük oldu sarılığı geçti.Iki memeyi de emiyor şimdi öyle güzel uyanık kalıyor ki zorluğu ilk haftalarda.Pes etmeden uyandirip emzirmek lazim bizde öğrendiğimiz bütün uyandrma yöntemlerini denedik başarili olduk bi emme sorunumuz vardı onu da pompayla biberona süt sağdık içirdik bi şekilde sütü içsin de nasl icerse icsin diyerek.Sonra yavaş yavaş biberonu kestik memeye döndü kızım.Allah bu sorunlari yaşayan tüm anne babalara yardım etsin.

Sevgili duygu bebeğin baslarda hep biberonla alırken nasıl memeye döndürdün? Benimki 10 günlük meme almiyo biberonu cok cok aliyo,;( aslında emmedi iyi ama ilk hafta alıştı biberona şimdi kolay geliyo kna;( korkuyorum hiç meme alicam diye ne zaman normale dondunuz siz? Nolur akıl verin bana;(

Back