• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebegimi radyasyona maruz mu birakiyorum

Hellohappiness

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2016
1.618
2.779
133
39
Merhaba hanimlar. 2 aylik bebegim var ve yatagini yatagimin yanina hazirladim. Gun icinde zamanimin cogunu da onun yaninda geciriyorum ve cep telefonunu cok fazla kullaniyorum. Acaba bebegimi radyasyona maruz birakiyor muyum? Sizler bebek buyuturken uzak tutmaya dikkat ettiniz mi neler yaptiniz? Acemi anneyim ve fikirlerinize ihtiyacim var.

Radyasyonu bilemem ama şöyle düşünmek lazım

Annesinin elinde telefon gören çocuk telefonla oynar. Annesinin elinde kitap gören çocuk kitap okur.

Şimdi küçük ama zamanla her şeyi anlayıp gözlemlemeye başlayacak. Çocuğun sağlıklı gelişimi için anne - baba da örnek teşkil etmeli. Telefon bebek için olduğu kadar sizlere de zararlı.

Malesef ben de sizin gibiyim. Özellikle emzirirken uyumayayım diye telefonla oynuyorum. Zira kitap okumak daha çok uykumu getiriyor. Zaten o kadar yorgun oluyorum ki okuduğumu bile idrak edemiyorum.

Hamileyken bebegimizin yaninda sık sık kitap okuyalim tv, tablet vs cocugumuz slismasin diye konusmustuk esimle. Simdi bir seyler oldu bize. Yatagimizin basucundan kitap eksik olmazdi simdi telefon elimizden düsmüyor.. Ama bugün milat olsun kizlar birazdan yeni bir kitaba basliycam ve telefon kullanimima kisit getiricem :KK5:

Malesef ben de sizin gibiyim. Özellikle emzirirken uyumayayım diye telefonla oynuyorum. Zira kitap okumak daha çok uykumu getiriyor. Zaten o kadar yorgun oluyorum ki okuduğumu bile idrak edemiyorum.
Ben de uyuyucam diye cok korkuyorum ama zaten kizim en fazla 15 dk emiyor. Artik baska sekilde uyanik kalmanin yolunu bulmaliyim.

Telefona ev internetinden baglaniyorsaniz yaydigi radyasyon miktari nispeten dusuktur, ama 3g gibi sebekeden faydalaniyorsaniz cok yakin olmamaya dikkat edin.

İlk sene biraz daha dikkat etmek gerekiyor. Bence o ilk aylar kitap okumak için mükemmel. Kızım o kadar uzun meme de kalıyordu ki 2 günde 1 kitap bitiriyordum. En güzel zamanlarımdı bence :)

Ben hamileliklerimde telefonu sadece arama yapacagim zaman elime alirdim. Dogumdan sonra da almadim. Kitap oku derfi oku orgu or ne biliyim sen de yat dinlen ama o radyasyona bebegini maruz birakma

Merhaba hanimlar. 2 aylik bebegim var ve yatagini yatagimin yanina hazirladim. Gun icinde zamanimin cogunu da onun yaninda geciriyorum ve cep telefonunu cok fazla kullaniyorum. Acaba bebegimi radyasyona maruz birakiyor muyum? Sizler bebek buyuturken uzak tutmaya dikkat ettiniz mi neler yaptiniz? Acemi anneyim ve fikirlerinize ihtiyacim var.

Evet radyasyona maruz bırakıyorsunuz. Onların kafatası yetişkinlerden çok daha ince olduğundan, cep telefonlarından çok daha fazla etkileniyorlar. Bu konuyla ilgili, Boğaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Doktor Selim Şeker’in yazılarını ve kitabını okumanızı tavsiye ederim.

Bi arkadaşında yazdığı gibi bebeklerin kafatası çok ince olduğundan bizimden kat kat fazla zarar görüyorlar malesef.ben yatakodasına tlf sokmuyorum,kullanmadığımda modemi kapatıyorum ne kadar korusak okadar iyi

Back