• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğimi öpmemelerini nasıl kibarca söylerim?

dilaradiyebirii

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2025
21
2
1
26
Kızlar daha önce oğlumda çok yaşadığım bir problemdi bu . Kayınvalidem görümcem hatta kendim annem de dahil eve geldiği ilk gün itibariyle öpmeye başladılar. Allaha şükür oğlumda bir problem yaşamadık ancak her gün hastanede neler görüyorum göz enfeksiyonundan yenidoğan herpesine hatta beyin enfeksiyonlarına kadar birsürü problemle gelen 40 ı çıkmamış bebekler var. Kimseyi kırmak istemiyorum ama o dönemde bebeğime zarar gelecek stresiyle lohusalık dönemim kabusa dönmüştü bu defa bebeğimde bu problemi yaşamak istemiyorum yani temas kurulmasını istemiyorum belli bir süre . Nasıl ifade edebilirim kendimi. Lütfen anlayışlı ve kırıcı olmayan tavsiyelerde bulunun onlar bizim annelerimiz karşı komşu değiller dokunmayın uzak durun diyemem . Sadece güzel ifadelerle kırmadan söyleyebileceğim tavsiyeler istiyorum sizden

Bize açıkladığınız gibi açıklayın. Kimseyi kırmak istemiyorum ama her gün bir sürü haber görüyoruz temas ve öpücük sonrası hastalanan, mikrop kapan bebekler vs. Çok endişeli hissediyorum, bir süre sizden anlayış rica ediyorum. Bu kadar. Buna rağmen bozulurlar diyorsanız ve çok önemliyse sizin bozulmamaları yalan söyleyin o zaman. “Doktor enfeksiyon riski var kesinlikle temasta bulunmak, öpmek yasak dedi”

Bak bunu kesin anlayisla karşılayıp uzaktan bakarlar, bunu kullan 😂😂

İnanıyor musun gerçekten rica edince anlayacaklarina 😂
kibarca dediği için lütfen’i ekledim 🤣
ay şaka bir yana insan gerçekten korkuyor allah esirgesin kuzularımızı

Ben öpülmesini istemiyorum kendim bile yüzünü öpmedim. Birşey olmaz demeyin oluyor ki uzmanlar uyarıyor. O nedenle sadece çorabını öpebilirsiniz .
Benim söylediğim buydu. Annem dinlemedi. Anne kızımı öpmemen gerektiğini nasıl anlatabilirim seni kırmadan? Demiştim.

kibarca dediği için lütfen’i ekledim 🤣
ay şaka bir yana insan gerçekten korkuyor allah esirgesin kuzularımızı
En sinir olduğum iş, o kör olan bebegin haberi ekrandayken daha eşimin halasindayiz oğlum geçerken tut cek öp, biz bile izinsiz opmuyoruz nefret eder çocukta zorlanmaktan, bir kere öptün bırak bari cenesini sıktı sap şup yapıyor hala sevmez o opmuyoruz dedim çekiyorum yok, ne olcak çocuk öpülür diyor, oğlum da ben istemiyorum diye tekmeyi koydu buna, ee bu çocuk niye böyle hiç sevdirmiyor. Geldi yanıma çocuk sildim mendille elini yüzünü göstere göstere haberi gördünüz dimi diyorum, bizde birşey yok ki bulassin diyor, bakış açısı bu yani. Anlatamayiz.

En sinir olduğum iş, o kör olan bebegin haberi ekrandayken daha eşimin halasindayiz oğlum geçerken tut cek öp, biz bile izinsiz opmuyoruz nefret eder çocukta zorlanmaktan, bir kere öptün bırak bari cenesini sıktı sap şup yapıyor hala sevmez o opmuyoruz dedim çekiyorum yok, ne olcak çocuk öpülür diyor, oğlum da ben istemiyorum diye tekmeyi koydu buna, ee bu çocuk niye böyle hiç sevdirmiyor. Geldi yanıma çocuk sildim mendille elini yüzünü göstere göstere haberi gördünüz dimi diyorum, bizde birşey yok ki bulassin diyor, bakış açısı bu yani. Anlatamayiz.
Vallahi ben söylüyorum şimdiden eşimin yanında oda bilsin tavrımı die - kendı aileme de eş ailesine de canı isteyince gelip 10 dk sevecek olan kucağına falan almasın ,sonra bir de değil iki çocukla ayakta kalacak olan benim cinnet geçirirsem hiç birinize göstermem haberınız olsun görüntülü bile konuşturmam die 🤣 gülerek söylüyorum ama karakterimi de çok iyi bilirler

Öpme konusunda kafam rahat gibi sanki ;
Öpmezler bence şimdiden kendılerı bile telaşlılar kimseye duyurmayın 40 çıkmadan gelmesın gitmesin kimse gelin yorulmasın enfeksiyon olmasın ameliyatlı ugrasmasın , çocukların ciğerleri gelişirken milletin nefesini karıştırmayın eve die 🤣 benden fazla titrerler die düşünüyorum

Bide ne yazık ki biz kaç tane büyüttük hiçbişey olmadı sizin çocuklarınız pek kıymetli tarzı sitemler geliyor. Geçen gözünü kaybeden bebeğin videosunu aile grubuna attım kayınvalidem o işte başka bişey vardır dedi . Tıbbi tüm bakış açılarına karşı ilkelliği savunuyorlar çok ilginç

çok haklısın gerçekten insanlarımız cehalet içinde anlatırken sen utanıp sıkılıyorsun haklı olmana rağmen.. 🙁

Valla ne ben doğurduğumda ne kardeşimin bebeği olduğunda öpmedik biz. Yenidoğan öpülmez koklanır.
Bazı durumların kibar bir açıklaması yapılamaz açıkça rahatsızlığı belirtip takip edip bağıracaksın. Anasının kuzusu o öpemezler. Öpmeye çalışanı da kovarım, lohusa kaplandığımla kimsenin kırılganlığını umursayamam.

Bizim ailelerde öyle öpücü yoktu rahattık herkes bilincinde çok şükür.

Valla ne ben doğurduğumda ne kardeşimin bebeği olduğunda öpmedik biz. Yenidoğan öpülmez koklanır.
Bazı durumların kibar bir açıklaması yapılamaz açıkça rahatsızlığı belirtip takip edip bağıracaksın. Anasının kuzusu o öpemezler. Öpmeye çalışanı da kovarım, lohusa kaplandığımla kimsenin kırılganlığını umursayamam.

Bizim ailelerde öyle öpücü yoktu rahattık herkes bilincinde çok şükür.
Eşim de ben de ilk çocuğuz ve kayınvalidemle kendi annem de tek çocuk yani iki taraftan da yakın çevrede hiç bebek yok. Oğlum doğduğunda ben daha önce yenidoğan hemşireliği yaptığım için daha sakin ve uyumlu olmama rağmen annem de kayınvalidem de babamlar da hayatlarında ilk defa bebek görmüş gibi davranıp dişlerini sıka sıka sevdiler ve engel olamadım maalesef. Sanırım bu alışkanlığa dönüştü ya da onlara o rahatlığı vermiş gibi oldum . Kıyamadım da işte üç günlük bebeğe akülü araba bile aldılar. Sevgilerini gösterme şekilleri yanlış ama farkında değiller

Kibarca değil dümdüz söyleyin. Bebek öpmek ne ya ?! insan dokunmaya kıyamıyor, bir de şapşup öpüyorlar. 10 haftalık hamileyim şimdiden eşime ve anneme söylüyorum kimse bebeğimi öpmesin, dokunmasın diye. Her çocuk çok kıymetlidir. Allah korusun virüs kapar bir şey olur kimsenin faydası olmaz.

Kızlar daha önce oğlumda çok yaşadığım bir problemdi bu . Kayınvalidem görümcem hatta kendim annem de dahil eve geldiği ilk gün itibariyle öpmeye başladılar. Allaha şükür oğlumda bir problem yaşamadık ancak her gün hastanede neler görüyorum göz enfeksiyonundan yenidoğan herpesine hatta beyin enfeksiyonlarına kadar birsürü problemle gelen 40 ı çıkmamış bebekler var. Kimseyi kırmak istemiyorum ama o dönemde bebeğime zarar gelecek stresiyle lohusalık dönemim kabusa dönmüştü bu defa bebeğimde bu problemi yaşamak istemiyorum yani temas kurulmasını istemiyorum belli bir süre . Nasıl ifade edebilirim kendimi. Lütfen anlayışlı ve kırıcı olmayan tavsiyelerde bulunun onlar bizim annelerimiz karşı komşu değiller dokunmayın uzak durun diyemem . Sadece güzel ifadelerle kırmadan söyleyebileceğim tavsiyeler istiyorum sizden
Ben topu eşime atmıştım 😂
Eşim çok titizdir ve daha doğum yapmadan eşimin bir süre bebeği öpmeyeceğimiz anlaşmasını yaptığını söylemiştim.Açıkça söylesem darılıp bahane üretecek ailesi vardı.Söz konusu kardeşlerinin isteği olunca bir şey diyememişlerdi 😄

Kibarca değil dümdüz söyleyin. Bebek öpmek ne ya ?! insan dokunmaya kıyamıyor, bir de şapşup öpüyorlar. 10 haftalık hamileyim şimdiden eşime ve anneme söylüyorum kimse bebeğimi öpmesin, dokunmasın diye. Her çocuk çok kıymetlidir. Allah korusun virüs kapar bir şey olur kimsenin faydası olmaz.
Kendi çocuğumu dahi bir süre öpmedim.Elini öpüyordum,kokusunu içime çekiyordum.Bence bu aşırı hassasiyet değil,insan kıyamıyor.Küçücük savunmasız bir bebek,bir yeri ağrısa derdini anlatamaz.

Bebeğim daha çok küçük bebeklerin bağışıklığı bizim gibi değil onlar daha hassas, lütfen öpmeyin. Ben bile bebeğimi hasta olmasın diye öpemiyorum deyin

Back
X