Bebeğimi ne kadar sıklıkta yıkamalıyım

hacininannesi

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2024
223
134
23
26
Depremzede biri olarak soruyorum arkadaşlar konteynerde kalıyoruz havalar soğuk olduğu için bebeğimi bazen haftada 1 bazende nerdeyse 10 günde bir yıkıyorum hasta olur diye korkuyorum doğrumu yapıyorum bebeğimin gelişimi için ne kadar sıklıkta yıkamam lazım

Öncelikle çok gecmis olsun rabbim yardimciniz olsun. Bebeginiz kac aylık belirtmemissiniz ama dediginiz gibi konteyner soguktur diye dusunuyorum. Kapınızın kapandigi saatlerde yani iceri giren cikan olmadigi bir zaman da ortam sicakligi iyi ayarlanirsa hafta da 2 defa yikamaniz iyi olur aslinda. Zaten en fazla 10 15 dk su ile teması olsun fazlası uşütür. Hemencecik bi su tutup kopuklense yeter ona duş alma gibi dusunun. Rabbim sizleri korusun.

Daha yeni 9 aylık oldu genellikle akşamları giren çıkan olmuyor gece üstü açık yattığı için korkuyorum akşamları yıkamayı hasta ederim diye

Daha yeni 9 aylık oldu genellikle akşamları giren çıkan olmuyor gece üstü açık yattığı için korkuyorum akşamları yıkamayı hasta ederim diye
Gece terlemediği sürece sorun olmaz aslında Sonucta siz kontrol edersiniz. Yine de siz hafta da 1 yikasaniz da bisey olmaz. Allahin izni ile yazin daha rahat edersiniz. En iyisini yine siz bilirsiniz.

çok geçmiş olsun, allah yardımcınız olsun..
uyku tulumu kullanabilirseniz aslında çok iyi olur, konteynerın sıcaklık derecesi ne kadar olur bilemiyorum ama 3-3,5 tog kalınlığı olursa üşütme riskini en aza indirebilirsiniz.
haftada 2 gün bence de yeterli olur. kızım 3 yaşına girmek üzere, kış aylarında ben de haftada 2 gün uykudan önce yıkıyorum. saçlarını da güzelce kurutuyorum, uyku tulumuyla yatırıyorum. odasının sıcaklığı 21-22 derece, 2,5 tog uyku tulumu yeterli oluyor.

eğer uyku tulumu için imkanınız yoksa ben yardımcı olmak isterim kabul ederseniz

Düşünceniz için çok teşekkür ederim konteynerde ısıyı stabil tutamıyosunuz uyku tulumu kullanmıyodum hiç aklıma gelmemişti bundan sonra bende kullanayım çok teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…