• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğimi nasıl giydirmeliyim

Alerjik durumları hariç tutarak söylüyorum bebeğinizi ne kadar serinliğe, ince giyinmeye, soğuk yiyeceklere alıştırırsanız o kadar rahat edersiniz. Aksi durumda hava sıcaklığı 1 derece düşse, bir yudum soğuk bir şey boğazından geçse hastalıklarla uğraşmak zorunda kalırsınız. Uyku tulumunun altına (çift kat pazen) ben kışın ortasında bir kat pijama ve uzun kol giydiriyorum. (Evim kaloriferli, merkezi sistem. İyi ısınıyor) Şu an gün içinde atlet üstü uzun kol ve tek kat pijama ile geziyor evin içinde (ankaradayız hava malum burda sıcak değil) banyo yaptığı zamanlarda ve uykudan uyanınca yelek giydiriyorum mesela. Bir de ne kadar kalın giydirirseniz giydirin uyurken kazak giydirmeyin, yün direkt terletir zaten
Bilgi için çok teşekkür ederim 🙏

Odanın ısısı 24 25 dereceyse ince üst içine atlet kesinlikle ideal bizimkide hareketli terler ondan sürekli üst değişirim gerçi ben antalyada yaşıyorum gece ince uzun kollu pijama giymeye yeni basladık öğlen kısa kolluyuz ama üzerini asla örttürmez hissetse tepinmeye başlar kışın işimiz var anlayacagınız🥺

Nerdeyse 25 derecede kazak mı giydiriyosun balım 🥴 22 derece bebekler için en ideal sıcaklık. Yenidoğanlar içinse 23. Terler kız çocuk 25 derecede kazakla hareket eden çocuk sonuçta. Sen odanın ısısını mutlaka düşür 23 e. İnan onun için daha sağlıklı. Nem oranı da önemli tabi. Hem sıcak hem nem yüksekse hastalığa davetiye çıkarır zaten evdeki mikrop virüs çoğalır zaten dolayısıyla enfeksiyon kaçınılmaz son oluyo. Hatta şu an bebeğin hasta olduğu için oda sıcaklığını düşür çocuğu giydir. Nefes alması soğuk ortamda çok daha rahat olur doktor tavsiyesi bu. Bizim doktorumuz 18 dereceye düşürtmüştü çocuğumu giydirmiştim nefes aldığı ortam serindi ve gerçekten sıcakta tıkanan çocuk serinde uyudu.
İşte bu tarz bilgilere ihtiyacım var, kınanmak için yazmadım sonuçta buraya. Öncelikle bilginiz ve tatlı diliniz içinde teşekkür ederim 🙏
Odanın ısısı 24 25 dereceyse ince üst içine atlet kesinlikle ideal bizimkide hareketli terler ondan sürekli üst değişirim gerçi ben antalyada yaşıyorum gece ince uzun kollu pijama giymeye yeni basladık öğlen kısa kolluyuz ama üzerini asla örttürmez hissetse tepinmeye başlar kışın işimiz var anlayacagınız🥺
🙏 Çok teşekkür ederim.ilk çocuğum ve çevrem de danışabileceğim biri yok. Hasta olmasın diye uğraşırken yanlış yapmışım.

Oğlum 13 aylık, hastalandı bugün götürdük hastaneyw akut bronşit dendi ilaçla geçmezse yatış yapıcaz. Nasıl giydirmeliyim anlamadım. Havalar doğudu hareketli ve çok terleyen bebek, kalın giydiryorum iyi hoş yürüteçte yarım saat oyalansın terliyor hemen, üstünü değişiyorum ama yok yine şifayı kaptı, uyuturken ev serin battaniye örtüyor gece terliyor üstünü açıyor üşüyor. Üstünü örtmesem gece serin yine üşütücek. Ne yapıyım Allah aşkına yaaa
cok geçmiş olsun benimde kızım geçen sene bronsiolit olmuştu zor geçiyor ama biz iki sise antibiyotikten sonra iğnelerle iyi olduk galiba yada zamanla iyileşti emin degilim artık sürekli hastayiz hala.cok terliyorsa gündüzleri sırtına terini almasi için bi bez koyun gecede uyku tulumu giydirin üzerini açsa bile üşümez benim kızımda surekli aciyor üzerini kışın hep tulum giydiriyorum

Bizde de var bu çocuktan. Sırtında ve göğsünde devamlı havlu var. Terleyip nemlenince hemen değiştiriyoruz. Gece kalın giydiriyoruz, gece

Back