• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğimi hiç emziremedim, içimde kocaman bir uhte kaldı!!!

aybuke07

İKİ AŞK ANNESİ ZAYIFLIYOR
Kayıtlı Üye
14 Temmuz 2008
6.614
95
363
Antalya
bebeğim 1 ay erken doğmuştu, ağız kasları çok zayıftı, göğsümü tutuyordu emmeye uğraşıyordu ama karnı doymuyordu, aç kaldı diye korkumdan sağarak sütü vermeye başladım, ilk başta sağdığım sütü kaşıkla veriyordum ama sonra kaşıkla çok zorolduğunu görüp biberon vermeye başladım, hem biberondan veriyordum hem emziriyordum, derken 26 günlüktü hiç unutmuyorum, memeyi almadı, 1 ay uğraştık ama asla kabul etmedi, ve ben tam 8 ay anne sütünü sağarak verdim, o emzirme zevkini, o özel kutsal duyguyu hiç yaşayamadım, emziren anneleri görünce hep imreniyorum..

bebeğim şimdi 11 aylık ve 3 aydır anne sütü almıyor...

ben 4 aydır emziriyorum ancak oğlum son 15 günde hiç kilo almamış. dün resmen içim kan ağlayarak mamaya başladık. canım çok sıkkın çoook. ilk oğlumu hiç emzirememiştim, hep çekip verdim. 5 ay öyle devam etti sonra mamaya geçmiştim. sizi çok iyi anlıyorum

canım ben de 1 ay falan anne sütü içebılmışım :(
ben doğduğumda teyzem eşınden ayrılıyormuş annem çok üzülmüş sütü gelmemış. hep mamayla büyümüşüm.

bebek ıçın o kadar da kötü değıl merak etme :) mesela benım bağışıklık sistemım çok güçlüdür. kardeşım 1 buçuk yıl annemi emdi ama ona göre çok daha sağlıklıyım...

ıkıncı bebeğınızı emzirirsin :))

canımsın teşekkür ederim ancak benim kastettiğim o özel duyguyu hiç yaşayamamış olma,o hazzı tadamadım, 1 ay denedim ama çok kısıtlıydı,bebeğim emdiğinde dünya benim oluyordu, o mutluluğu anlatamam, rabbim çok şükür emdi diyordum, ahhhhh içim yanıyor

elbetteki 2.çocuğa asla sağmayacağım, ne olursa olsun emzireceğim... emziren anneler kıymetini bilin

canım o sağlıklı olsun büyüsün de herşey olur. üzülme bu kadar. bak ne güzel erkende olsa kucağına almışsın. bir şekilde anne sütünü vermişsin.

üzme kendini bu kadar.

canım üzülme bu duruma sonucta sen saglıklısın,bebegin saglıklı,yinede kendi sütünü vermişsin ,çoook şanslısın bebeginde çoook şanslı üzme kendini

arkadaşım emziremediysen bebeğini bol bol kucağna al göğsne yatır sıcaklığını duysun.hem sütünü sağıp vermişsin bu emzrmekten dha zor sen sütünü vermişsin görevni yapmışsın hem emzrmk için geç değil sen şubat annesisin sanırım dha 1yıl var önnde emzrmek için tekrar deneyeblirsin süün muhakkak gelecektir

canım üzme kendini öyle yada nöyle bebişini kendi sütünle emzirmişsin.sütün gelmiş sütü gelmeyen anneler ne yapsın ozaman?

söyle bişey anlatayım benim ablam doğum yaptıktan sonra tayini başka bir sehre cıktı tanımadığı kimsenin olmadığı bir şehre ya memurluktan vazgecip gitmeyecekti(ki eniştemde işsizdi)yad a bebişini bırakıp anneme gidecek hafta sonu gelip görecekti şartlar gitmesini gerektirdi sütünü sağıp bıraktı ve annem baktı yiğenime cok zor günler gecirdi ama hayat sartları yüzünden mecbur kaldı buna ve 1 sene boyunca bu sıkıntıyı yaşadı çok şükürki sağlıklımı sağlıklı akıllımı akıllı 5 yaşında bir kız oldu.tabi eişylede ayrıldı zor zamanlar yaşadı şimdi yavas yavas toparlanmaya çalışıyor.şunu diyecem hayat ta ne ler neler yaşayan insanlar var..

Sen yine emzirip o duyguyu tatmışsın bunada şükür ben hiç emziremedim senin hissettiklerini çok iyi anlıyorum okadar kötü hissediyorki insan anlatamam eltimle beraber aynı zamanlarda doğum yaptık köşe bucak kaçıyordu benden nazar değdiririm diye emmiyor sütüm yok mamaya başladım diye yalanlar söylerdi o kadar içim acırdıki anlatamam aklıma geldikçe sinirlerim bozuluyor Oğlum şu an 5 yaşında bu konu hakkında konuşulması ve emzirme muhabbetleri o kadar canımı sıkıyorki anlatamam Sen yinede şanslısın en azından sağıpta vermişin o bile mucize

sen gene iyisin ben emzirmeye fırsat bulamadım son bebişimi 5 çocugum var onların hengamesinden kavgasından bebişim mamasız kaldı nezaman emzirmeye otursam bi kavgadır tutuşurlardı ya bagırır ya çagırır yada birbirlerine saldırırlardı anca 2 ay emzirebildim sonra bebek bıktı doymadan memeyi çekmemden ne zaman emmeye kalksa ötekiler kuduruyodu olan bebişimin sütüne oldu şimdi mama ile büyüdü şimdi hala biberon emiyo gelecek aya 2 yaşına gircek

canim neden bukadar dert ediyorsunki kendine? Cocuguna yinede sütü sagip vermissin,yani emzirmissin canim. Illa gögüsünden direkmi almasiydi önemli olan. Hem arkadaslarda yazmis, hic sütü gelmeyenler ne yapsinlar? Insan biraz sükretmesinide bilmeli ...
Ben oglumu sadece 2,5 ay emzirebildim, oda silikon gögüs uclariyla:( sonradan sütüm kesildi ve mamala büyüttüm oglumu, simdi ikinci cocuguma hamileyim, ve gögüs uclarim yine yok muthemelen kizimida emziremeyecegim..

yanlış anlaşıldım galibaa..ben süt alamamasından çok emzirmenin hazzını yaşayamadığıma içerleniyorum, kızım anne sütü alırken her sağdığımda rabbim şükür diyordum ne olur kesme kızımın rızkını diye dua ediyordum ama o ayrı ben emzirme hazzından söz ediyorum

en azından kaşıklada olsa içmesi güzel birşey.
yani beterin beteri var denilir şükür edin bunada..
hem o kadarda iyi değil benimki emdide ne oldu göğüslerim şuan poşet gibi :)) (sizi motive etmek için söyledim bi nevi moral ki, gerçekte )
benim kızımda 11 aylık ve bende artık sona erdirmeyi düşnüyorum..

yanlış anlaşıldım galibaa..ben süt alamamasından çok emzirmenin hazzını yaşayamadığıma içerleniyorum, kızım anne sütü alırken her sağdığımda rabbim şükür diyordum ne olur kesme kızımın rızkını diye dua ediyordum ama o ayrı ben emzirme hazzından söz ediyorum

emzirme hazzı denen şey heralde senin kendin için hissetmek istediğin bir duygu. çocuğun sağlıklıysa ve gelişimi normalse kendi hazzını bikenara koyup buna şükretmen lazım bence. ikinci çocukta yaşarsın o hazzı.

Canim benim kizim ayindan buyuk dogmasina ragmen nerdeyse 10 aylik olacakti :) emmedi emmek istemedi bende sagip verdim cok ugrastim ama olmasi
simdi iki yasinda emziren anneleri goruyo bende meme emcem diyor :)) bende veriyorum sadece opüyor :)))

emzirme hazzı denen şey heralde senin kendin için hissetmek istediğin bir duygu. çocuğun sağlıklıysa ve gelişimi normalse kendi hazzını bikenara koyup buna şükretmen lazım bence. ikinci çocukta yaşarsın o hazzı.

sanırım anne değilsiniz, emzirme sadece annnin yaşadığı bir haz değil, bebğinde yaşadığı bir hazdır, anne ile bebek arasındaki o aşk inanılmaz bir duygudur

şükretme konusuna gelince , bunu 2 kez açıkladım 3. ye gerek yok sanırım şüşkretmeyle ilgili bir sorun değil bu bir uhte...

valla hepinizi şükredin ne mutlu bebelerniz var o annelik duygusunu yaşamışsınız ya olmasaydı bu sitede bir çok kadın anne olmak için neler vermezki... bende onlardan biriyim arkadaşım tek derdin bu olsun ALLAH bebeğini sana bağışlasın sağlıklı bi şekilde büyüsün..

inşallah rabbim sana da nasip eder bu güzel duyguyu tıp çok ilerledi eminim sen de alacaksın bebişinikucağına, belki de bebişlerini

Benimde sütüm olmamıştı çocuğumu bir ay bile emziremedim mamaya başladım mecburen nasıl dert edip kahroldum.. Yok anne sütü olmazsa geç algılar geç hareket eder diğer bebeklerden sağlıksız olur hep bu söylentiler.. Bunlar beni mahvetmişti ama boşa dert etmişim çocuğum çok sağlıklı ve bi çok yaşıtına göre yürüme vs ilk kızım başladı.. Lütfen dert etmeyin yine hamileyim sütüm olmazsa bu sefer dertsiz tasasız vericem mamayı :) süt veremiyen annenin psikolojisini bildiğim için yazdım..

Back
X