• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğimi gece ne sıklıkta kontrol etmeliyim?

ZOE

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2011
1.732
656
198
Merhabalar, lutfen bir akıl verin ne yapacağımı bilemedim!!20 günlük bebeğim var öyle çok yaramaz bir bebek değil geceleri bazen saat başı uyanır bazende 2kez filan, uyumadan önce ne kadar emdiğine bağlı.. Sorunum şu ki ben yatarken 1-2 saat sonraya saat kuruyorum kalkıp kontrol edeyim diye ama saati farkında olmadan kapatıyorum kalkanıyorum sonra ağlayınca uyanıyorum üzülüyorum kalkıp bakamamışım diye...Bebeğimi uyanık olmadığı, kendi ağlamadığı zamanlarda nasıl kontrol ederim bilemedim uyku ne tatlıymış saati bile duymuyorum..bu da bana dert oldu siz ne yspıyorsunuz uyanmak için ya da ben ne yapsam rahatça uyanıp sıklıkla bebeğime bakmak için??

Merhabalar, lutfen bir akıl verin ne yapacağımı bilemedim!!20 günlük bebeğim var öyle çok yaramaz bir bebek değil geceleri bazen saat başı uyanır bazende 2kez filan, uyumadan önce ne kadar emdiğine bağlı.. Sorunum şu ki ben yatarken 1-2 saat sonraya saat kuruyorum kalkıp kontrol edeyim diye ama saati farkında olmadan kapatıyorum kalkanıyorum sonra ağlayınca uyanıyorum üzülüyorum kalkıp bakamamışım diye...Bebeğimi uyanık olmadığı, kendi ağlamadığı zamanlarda nasıl kontrol ederim bilemedim uyku ne tatlıymış saati bile duymuyorum..bu da bana dert oldu siz ne yspıyorsunuz uyanmak için ya da ben ne yapsam rahatça uyanıp sıklıkla bebeğime bakmak için??

20 günlük bebek zaten kendi uyanmasa bile, saat başı uyandırılıp mutlaka emzirilmelidir. yenidoğan sarılığı olmasın diye. 1 ay veya 40 gün sürer bu uyandırıp uyandırıp emzirmeler. 2 aydan sonra ise, açlıktan uyanacağı için, uyandıkça emzirilir.

saati kurmanıza rağmen uyanamamanızı anlamıyorum zira ben bırakın saat kurup da uyanmayı, "aman Allah'ım uyandı da ben mi duymadım? ya uzun zamandır emzirmediysem?" diye 15 dakikaya bir telaşla uyanıp uyanıp bebeği ve saati kontrol ediyordum. bebeğim 1,5 yaşında ve hala derin uyuyamam, saat kurmam, gecede 7-8 defa kalkıp kontrol ederim. bebeği ihmal etme endişesi o kadar yoğun ki, sizin çayır çayır çalan saati bile duymamanıza neden olan o rahatlığı anlamıyorum zira bir "anne" çocuğunu doğurduktan sonra istese de derin uyuyamaz, bebeğinin nefes alışının değişmesini bile farkeder. bebeğinizi biraz daha benimsemeyi ve mamasını-sütünü önüne koyduğunuz sokak kedisinden ayırt etmeyi deneyin derim çünkü 20 günlük bebek sahibi bir "anne"nin saat kurmasına rağmen bebeğinin açlığına rağmen uyumayı tercih edecek kadar rahat davranabilmesi normal değil.

20 günlük bebek zaten kendi uyanmasa bile, saat başı uyandırılıp mutlaka emzirilmelidir. yenidoğan sarılığı olmasın diye. 1 ay veya 40 gün sürer bu uyandırıp uyandırıp emzirmeler. 2 aydan sonra ise, açlıktan uyanacağı için, uyandıkça emzirilir.

saati kurmanıza rağmen uyanamamanızı anlamıyorum zira ben bırakın saat kurup da uyanmayı, "aman Allah'ım uyandı da ben mi duymadım? ya uzun zamandır emzirmediysem?" diye 15 dakikaya bir telaşla uyanıp uyanıp bebeği ve saati kontrol ediyordum. bebeğim 1,5 yaşında ve hala derin uyuyamam, saat kurmam, gecede 7-8 defa kalkıp kontrol ederim. bebeği ihmal etme endişesi o kadar yoğun ki, sizin çayır çayır çalan saati bile duymamanıza neden olan o rahatlığı anlamıyorum zira bir "anne" çocuğunu doğurduktan sonra istese de derin uyuyamaz, bebeğinin nefes alışının değişmesini bile farkeder. bebeğinizi biraz daha benimsemeyi ve mamasını-sütünü önüne koyduğunuz sokak kedisinden ayırt etmeyi deneyin derim çünkü 20 günlük bebek sahibi bir "anne"nin saat kurmasına rağmen bebeğinin açlığına rağmen uyumayı tercih edecek kadar rahat davranabilmesi normal değil.

20 günlük bir anne, henüz yeni uyku düzenine alışamamış olabilir.
Herkesin uykusu da bir değildir, kimisi çıt çıksa uyanır, kimisi top patlasa duymaz.
Kimseyi kendinizle kıyaslamayın bence. Bahsettiğiniz kadar vurdumduymaz bir anne olsaydı, dert edip buraya konu açmazdı.
Ağladıkça kalkıyorum nasılsa, yetiyordur diye düşünürdü.

15 dakikada bir uyanmak da bana göre iyi annelik değil, işi abartmaktır. Gördüğünüz gibi kişiye göre değişiyor durumlar ve düşünceler...

Benim bebeğim her saat başı kendisi uyanırdı emzirirdim uyurdu. Ben hiçbirzaman saat kurmadım bebek zaten acıktığını belli ediyor. Bence içiniz rahat olsun ;) ben saat kurmamama rağmen şu anda tosuncuk bir oğlum var allahıma şükür. Ama daha çok küçük geceleri 2 den fazla emzirmeye özen gösterin. Bebişinizle mutluluklar 😉😉

Herkesin uykusu da bir değildir, kimisi çıt çıksa uyanır, kimisi top patlasa duymaz.
Kimseyi kendinizle kıyaslamayın bence. Bahsettiğiniz kadar vurdumduymaz bir anne olsaydı, dert edip buraya konu açmazdı.

15 dakikada bir uyanmak da bana göre iyi annelik değil, işi abartmaktır. Gördüğünüz gibi kişiye göre değişiyor durumlar ve düşünceler...

Elmadilimi arkadaşım sana katılıyorum. Bikere arkadaş daha 20 günlük loğusa!!! Uyanamayabilir herkesin vücudu bir değil... Ne kadar çabuk yargılayıp insanları üzme çabasına giriyorsunuz. Kız zaten buraya yardım için konu açmış hemen rahatlık diye etiketi basmışsınız. Şunu unutmayınki anne iyi olacakki bebeğe faydası olsun sizin bu tabirinizle o insanın psikolojisinin ne kadar etkileneceğini düşündünüzmü hiç. Ben bebeğime iyi bakamıyorum diye birşey kalacak belkide aklında.... Lütfen olumsuz yorum yapıp karşımızdakini kırmayalım heleki en hassas döneminde loğusalığında....

Tesekkurler yorumunuz için şayet bebeğim aç kalıyor kalkamıyorum demedim bazen her saat bazense 2saatte bir kalkıyor ama bunun dışında ben kontrol etmek için uyanamıyorum dedim sanırım saati duyup farkında olmadan kapatıyor olmam her saat uyanmamdan kaynaklı işte buna bir çare var mı demiştim ama yok kedi yok sütünü koy vs. bir anne olarak yeni bir anneye bu tarz laflar etmeniz sizin gerçekten çok iyi bir anne olduğunuzu gösteriyor .. Tekrar tesekkurler

15dk.da bir bencede abartı ama emzirmek dışında uyanamadığım için (ki emzirmek içinde bazı geceler saat başı kalkıyorum ) suçlu hissettim kendimi ne yapabilirim acaba diye açtım konuyu da.. Cvp almak yerine kötü anne olduk bi anda neyse çok ta önemli değil kimin ne düşündüğü ben şükür eminim kendimden..anlayışınız için teşekkürler

Benim bebeğim her saat başı kendisi uyanırdı emzirirdim uyurdu. Ben hiçbirzaman saat kurmadım bebek zaten acıktığını belli ediyor. Bence içiniz rahat olsun ;) ben saat kurmamama rağmen şu anda tosuncuk bir oğlum var allahıma şükür. Ama daha çok küçük geceleri 2 den fazla emzirmeye özen gösterin. Bebişinizle mutluluklar 😉😉

Yok yok emme konusunda sıkıntı yok dediğim gibi her saat kalkıyo çoğu zaman çünkü emerken çabucak uyuya kalıp tam doyamıyor gık dese bile uyanıyorum ama onun dışında öyle tilki uykusunda olup uyurken kontrol edeyim diye kalkamıyorum derdim bu sadece..umarım sorun olmaz

Elmadilimi arkadaşım sana katılıyorum. Bikere arkadaş daha 20 günlük loğusa!!! Uyanamayabilir herkesin vücudu bir değil... Ne kadar çabuk yargılayıp insanları üzme çabasına giriyorsunuz. Kız zaten buraya yardım için konu açmış hemen rahatlık diye etiketi basmışsınız. Şunu unutmayınki anne iyi olacakki bebeğe faydası olsun sizin bu tabirinizle o insanın psikolojisinin ne kadar etkileneceğini düşündünüzmü hiç. Ben bebeğime iyi bakamıyorum diye birşey kalacak belkide aklında.... Lütfen olumsuz yorum yapıp karşımızdakini kırmayalım heleki en hassas döneminde loğusalığında....

Tesekkür ederim hakkaten hassas dönem ztn acabalar içinde oluyor insan ve ilk bebeğim..anneme sordum hatta bu konuyu tabiki bebek uyudukça sen de uyuyacaksın dedi ama yinede emin olmak istemiştim bu arada konuyu da gece yarısı 3civarı açmıştım demek rahatlıktan böyle oluyormuş...neyse

Way arkadaş millet işte patronuna evde kocasına kızıyo geliyo burda birilerine saydırıp ego tatmin ediyo. Kadıncağız bişey yazmış kadına resmen çocuğunu cami avlusuna bırakıp kaçmış muamelesi yapmışsınız. Bak kardeşim 2 tane evladım var Allahıma çok şükür 2. Bebeğim sarılık olduğu için geceleri (ilk 1 ay) çok uyurdu doktorumuzun bana söylediği 2,5 saate bir emmesi yeterli uyandırıp emzir bunu söyleyen istanbulda büyük bir hastanenin uzman doktoru. Sakın kendini strese sokma senden daha iyi kimse düşünemez koruyamaz evladını annelik içgüdülerine güven anneler kurulu robot değil sende insansın tabiki gün boyu bebekle uğraşıp yorgun düşmen normal. Sen arada bi kontrolünü yap sonra Allah'a emanet et. Bebişine öpücükler. Sanada evladınla sağlıklı mutlu günler..

Tesekkür ederim hakkaten hassas dönem ztn acabalar içinde oluyor insan ve ilk bebeğim..anneme sordum hatta bu konuyu tabiki bebek uyudukça sen de uyuyacaksın dedi ama yinede emin olmak istemiştim bu arada konuyu da gece yarısı 3civarı açmıştım demek rahatlıktan böyle oluyormuş...neyse

O uyurken sizde uyumalısınız ben öyle yapıyordum ben dinleneyimki bebeğime faydam olsun siz iyi bir annesiniz ve doğru yapıyorsunuz kimse sizden iyi bilemez 😉😉 bence her dakika kalkmanıza gerek yok 😉 bebiş tatlı tatlı uyuyo annesi sende uyuki uykusuz kalıp yorgun düşme ☺️

Tatlım benım ogşum kurulu saaat gıbı 2 saatte bır emer uyumaya devam ederdı sende saatını ıkı saatte bır e ayarla tekrarlayan alarm olsun
bende dr uma sormustum uykucu oglum ıcın eger gece cok uzun saatler ac kalırsa bunyesı alısır unduzde aynı dezende gıder demıstı
sen ıkı saatı gecırmemeye bak ıkı aydan sonra 3 saate cıkabılır

20 günlük bebek zaten kendi uyanmasa bile, saat başı uyandırılıp mutlaka emzirilmelidir. Yenidoğan sarılığı olmasın diye. 1 ay veya 40 gün sürer bu uyandırıp uyandırıp emzirmeler. 2 aydan sonra ise, açlıktan uyanacağı için, uyandıkça emzirilir.

Saati kurmanıza rağmen uyanamamanızı anlamıyorum zira ben bırakın saat kurup da uyanmayı, "aman allah'ım uyandı da ben mi duymadım? Ya uzun zamandır emzirmediysem?" diye 15 dakikaya bir telaşla uyanıp uyanıp bebeği ve saati kontrol ediyordum. Bebeğim 1,5 yaşında ve hala derin uyuyamam, saat kurmam, gecede 7-8 defa kalkıp kontrol ederim. Bebeği ihmal etme endişesi o kadar yoğun ki, sizin çayır çayır çalan saati bile duymamanıza neden olan o rahatlığı anlamıyorum zira bir "anne" çocuğunu doğurduktan sonra istese de derin uyuyamaz, bebeğinin nefes alışının değişmesini bile farkeder. Bebeğinizi biraz daha benimsemeyi ve mamasını-sütünü önüne koyduğunuz sokak kedisinden ayırt etmeyi deneyin derim çünkü 20 günlük bebek sahibi bir "anne"nin saat kurmasına rağmen bebeğinin açlığına rağmen uyumayı tercih edecek kadar rahat davranabilmesi normal değil.

lutfen yanlıs bılgı vermeyelım bebegın sarılık olma sebebı saat bası emzırılmemesı degıldır benım ogşlum dogdıgı gunden ıtıbaren asla ıkı saatten once emmedı bahsettgınız gıbı sarılıkte olmadı arıca 15 dakıkada bır de kalkıp bebegımı kontrol etmedım o uyurken benıde dınlenıp evladıma verımlı olabılmem ıcın
nedır yanı sız ıyı anne bız kotu annemı olduk
bır anne bır kadın olarak yardım ısteyen arkadsımıza bu sekıldemı davranmalı

Cok tesekkurler yorumlariniz icin...icim rahatladi demek dogru yoldayim bebegim uyurken bende uyuyup kontrol edemiyorum diye sikinti ediyordum ama demek gerek yokmus..bugun gorumcemle de konustum 2cocugu var onunda bu kadar kasma uyudukca sen de uyu tabi dedi daha da bir rahatladim..zaten kizim saolsun saat basi uyanmaya basladi beni duydu galiba:)

boşver arkadasım 15 dakıkada bır bebeğini kontrol edenlerı sen....o abartmanın daniskasıdır
soruna gelınce benım kızımda 4 aylık oldu. bende taze anneyım ama cvp vereyım.zaten 20 gunluk bebek zırt pırt kalkıyodur.saatlerce uyumazsınkı alarm kurasın. eğer uyuyorsa çok ona dıkkat et cnm benım ılk bebeğim cahıldım.2 gun sureklı gece uyudu 5-6 saat uyanmadı bende ıyı bırşey sanıyodum nerden bıleyım yoğun sarılık gecırıyomuş:26: 2 gun hastanede yattık malesef. ne yanı ben kötu annemıyım şimdi. sadece bılemıyordum cahıldım.olabılır ılk annelığım sonuçta
bebeğin ıyı beslenmesı çok onemlı sarılık ıçın onu unutma yeter
zamanla oğrenıyoruz herşeyı...gule gule buyut bebişini....

boşver arkadasım 15 dakıkada bır bebeğini kontrol edenlerı sen....o abartmanın daniskasıdır
soruna gelınce benım kızımda 4 aylık oldu. bende taze anneyım ama cvp vereyım.zaten 20 gunluk bebek zırt pırt kalkıyodur.saatlerce uyumazsınkı alarm kurasın. eğer uyuyorsa çok ona dıkkat et cnm benım ılk bebeğim cahıldım.2 gun sureklı gece uyudu 5-6 saat uyanmadı bende ıyı bırşey sanıyodum nerden bıleyım yoğun sarılık gecırıyomuş:26: 2 gun hastanede yattık malesef. ne yanı ben kötu annemıyım şimdi. sadece bılemıyordum cahıldım.olabılır ılk annelığım sonuçta
bebeğin ıyı beslenmesı çok onemlı sarılık ıçın onu unutma yeter
zamanla oğrenıyoruz herşeyı...gule gule buyut bebişini....

Dediğin gibi en fazla2saat olmadan uyanıyor o konuda sıkıntı yok şükür zaren bir haftalıkken sarılık testi yapıldı iyi bir sorun yok...dediğin gibi zamanla öğreniliyor ve alışılıyor..bak saat sabahın 5i ben buralardayım:) sanırım bir de yorgunluğun çıkması gerekiyor gece rahat olmak için..doğum sonrası ilk günler çok yorgun oluyor insan daha yeni alışıyorum..

ilk gunler çok zor ya bılmez mıyım.senınkı gene 2 saatte bır uyanıyormuş.bızımkı yarım saatte bırdi:ssz: 40ın çıkınca duzelır dıyenler bır yana 1 sene boyle gıder dıyenler bır yanaydı....ama çok tuhaf benım kızım tam 41.gunde duzenlı uykuya gectı çok şukur. 3.ayda daha cok duzenlı oldu uykuları.tabıkı gece kalkıyoruz hala ama ılk gunlerı düşününce şükürler olsun.zombi gibi geziyordum artık:1:
bu arada eğer ilk bebeğinse 3.aya doğru ınanılmaz değişikler olacak mniğinde. şimdi oyuncak bebek gıbı ama 1-2 ay sonra gulecek,kıkırdayacak,sana tepkıler verecek ay ınanılmaz bırşey.muhtesem bır duygu tadını çıkar.Rabbım sağlıkla buyutmek nasıp etsın:emir_bebek:

Kızım 1 aylık oldu teyzeleri ve 1 buçuk kilo almış maşallh.. Hemşire ne yaptın diyor:D teşekkürler destekleriniz için..

Back