Bebek Beslenmesi Bebeğimi emzirmeye tekrar nasıl alıştırabilirim :/

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Bayan Esen

Üye
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2016
185
65
18
30
Merhabalar. 5 aylık bebeğim var. 3 ayına kadar emzirmede sorun yoktu sütüm boldu. İlk başlarda göğsüm acıdığı için çoğu zaman sağarak veriyordum. O yüzden de sürekli doluyordu göğüslerim ama daha sonra sağmaktansa direk emzirmek daha kolayıma geldi geceleri falan zor oluyordu sağmak. Bu yüzden sanırım eskisi gibi dolmamaya başladı. 3. Ayın sonunda pek kilo almadı bende geceleri devam sütü vermeye başladım. 4. Ayda yine kilo alımı azdı. Yani ne zayıf ne kiloluydu doktorumda ek mamaya geçmemi söyledi kilo kaybetmemesi için. Bende emzirmeyi iyice azaltıp hem devam sütü ve ek mama yoğurt meyve püresi falan vermeye başladım. Sonra beni emmek istemedi artık hatta bir ara çok pişman oldum kilo almasa da sağlıklı beslenirdi en azından. Son 2 3 gündür uyku aralarında falan emziriyorum kısa sürüyor ama bir süre sonra itip ağlamaya başlıyor mecburen yine mama yapıyorum. Şimdi tekrar onu emmeye alıştırıp sütümü nasıl çoğaltabilirim. En azından günde bir kaç sefer emse bile yeter benim için.

Emzirmeyle ilgili konunuza çok k uymasa da sormak istediğim seyler var, ek gıdaya baslamıssınız, benimde benegim 5 aylık 1, 5 haftadır kasık mama veriyorum. Siz bir sorun yasadınız mı sizde erken baslamıssınız? Umarım en kısa zamanda tekrr emmeye baslar yavrunuz.

Aynı sorunları yaşıyoruz canım benimde ilk zamanlar sütüm boldu
Benimki 9 gün sonra 4 aylık olacak o yüzden ek gıda veremiyorum malesef günde 11-12 defa mama veriyorum bebeğim başından beri çok gazlı kusmaları da var hala bitmedi 5 aylık olunca bende yoğurt vermek istiyorum benimkide sadece uykuluyken meme alıyor 3-5 dk emip bırakıyor o da meme ucuma sab simplex gaz damlası sürüyorum tadı tatlı olduğu için emiyor mememi ama sonra bırakıyor sen şimdi sağdığında sütün çıkıyormu

Yeni gördüm mesajınızı. Mamada hicbir sorun yasamadım. Aksine mamayı daha çok sevdi şuan hala beni emmiyor :/

Çok az yani hatta şuan sağma makinesi sağmıyor elimle sıkıyorum o da en fazla 10 damla. Emse çoğalır belki çünkü hala süt var ama bende ne yapacağımı bilmiyorum. Bugün ögleden sonra biberonla mama vermedim hiç. Yoğurt tarhana verdim kaşıkla. Şimdi mamayı da kaşıkla vericem ki biberonu birkaç gün unutsun sonra emzirmeyi denicem. O arada da sağmaya çalışıcam süt çıkarsa. Kusmalar benimkinde de hala var. Geçmedi bir süre de geçmicek gibi. 4. aydan sonra meyve püreleri yoğurt annemin yaptığı tarhana ve haşlanmış sebzeler veriyorum. Ona rağmen kilosu fazla değil 6 ay olcak 7 kilo 600 gr.dı geçen hafta. Yani çok pişmanım aslında kilosuna bakıpta mamaya başladığıma..

Am
ama sende canını sıkma. Benim ilk bebeğimde ve tecrübesizdim İnşallah ikinciyi emziricem :) Birkac gün denicem bende emmezse bırakıcam artık. Stres yapsam daha çok yorulcam çünkü. Sağlıklı besleyelim yinede o yeter. Zaten sütü olmayan emzireyem kadın çok. Eksik hissetmeyelim kendimizi. Benim kendi hatamdı ama yapıcak birşeyim yok en son bunu da uyguliyim olmazsa olmaz napalım..

Benimde göğsümü sağdığımda süt çıkmıyor artık elimle sıkınca birkaç damla geliyor seninki gibi ama emse çoğalırdı şimdi uykuluyken tam uykuya geçecekken veriyorum azıcık çekip bırakıyor..aaah ahh ilk zamanlarda maşallah şelale gibi südüm akardı nasip bu kadarmış
Benim 4 ay doldu 126 günlük olduk ama biraz daha beklicem ek gıda için... en çokda yoğurt yesin istiyorum kendim mayalıyorum ilk onu tattırcam inşallah yer...
napalım bacım canları sağolsunda seninki kız mıydı? Biz elimizden geleni yapıyoruz ben olabilecek her yolu denedim yavrum emsin diye çok uğraştım bazı kişilere konuşması kolay geliyo ama yaşamadıkları için anlayamazlar kimse bizim çocuğumuzu bizden çok düşünemez

Erkek benimki çok huysuz :) yemeği bile zorla yediriyorum 1 saat konusuyorum ki yesin bir de emmeye tekrar alıştırmaya çalışırken düşün beni :) Isırıyor çekiyor dişleri yok ama damakları sert. E bende insanım. Etraftan konuşurlar mesela benim ablamın kızı 1 bucuk yaşında hala emiyor benim bebeğim emmiyor annemde ona kızıyor. Diyorum her bebek bir olmuyor demek ki. Ayrıca ben ailemden de uzağım yanımda danışacak kimse yok arayıp ne kadar bilgi alabilirsin ki. Dediğin gibi canları sağolsun bebeklerimizin. Yogurdu bende kendim mayalıyorum kutu sütlerden. Doktor inek sütü yani pastörize edilmemiş olanı şimdilik kullanma dedi. Ama bu yoğurtta güzel doğal bir tadı var. Yinede en iyisini sen bilirsin ama bence madem emmiyor sende başla yavaş yavaş ek gıdaya. Çünkü sadece mama yetmiyor ve masrafı çok. 10 günde 1 kutu mama gidiyor nerdeyse sürekli verince. En azından acıkınca mama yerine başka şeylerde yesin. Hatta ben meyve püresine ceviz bile koyuyorum. Süt baharat yağ tuz şeker hariç herşeyi doğal haliyle veriyorum.

Bir de zaten ilk günkü gibi akmıyor süt ilerleyen aylarda. O yüzden sık sık uzun süre emiyor emen bebekler. Yani azlığı sorun değil aslında ona yetecek kadar artar ama emse..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…