Bebegimi emzirmeli miyim?

Sardunya21

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2020
966
680
53
36
Merhaba guzel kk üyeleri,
Kısa bir sorum olacak
Fizyoterapistim ve tigun bakımda çalışıyorum bu ay
4 aylık da bebeğim var. Bugün ateşim 38
5 a yükseldi. Duş aldım, suan 37.5 civarı.
Ama sabaha göre daha iyiyim. Ya sıcak çarptı( yoğun baş ağrım da var)
Ya gece kapı ve pencere biraz acikti. Unuttum. Bu kadar ateşimi yükseltir mi bilmiyorum

Ya da son seçenek enf kaptım

Sorum şu; bu sureçte kizimi emzirmeli miyim? Emzirme mi , sgip da verme mi?
Nolur bana akil verin

Emzirirken kullanılmaması gereken ilaçlardan almadıysanız veya almayacaksanız emzirmeye devam etmelisiniz. Öksürük hapsırma varsa maske kullanın yoksa bol bol ellerinizi yıkayın bebegi almadan önce özellikle, çogu bulaş bu şekilde temas ile oluyor. Sizde bol bol sıvı alın ve sarımsak kürü uygulayın hem sütünüze gecer sizede bebegede şifa olur

Az önce sarımsak yedim.
Sütümü de sagdım.
Umarım bebeğime bisey bulaştırmam
Çok teşekkür ederim yorumunuz icin

Emzirirken kullanılmaması gereken bir ilaç kullanmıyorsanız eğer emzirmeye devam edebilirsiniz. El temizliğine, maske takmaya dikkat edererek emzirebilirsiniz. Üç defa covid oldum. İlkinde bebeğim 6 aylıktı. Emzirirken test sonucum negatif olana kadar maske taktım hep. Gece de üstelik hepsinde aynı odada uyuduk. Kızıma bulaşmadı. Hatta bu süreçte aile hekimimiz, önlemlerini alarak emzirme sıklığını arttır, biberonla vermeye gerek yok demişti. Acil şifalar diliyorum, geçmiş olsun.

İlaç kullanmıyorsanız bir sorun olmaz. Ellerinizi sık sık yıkayın ,maske kullanın yeterli

Hastayken emzirmekte bir sorun yok, bazı antibiyotik ve ilaçlarda doktor sağıp atmanızı öneriyor.
Aksine sizden antikor geçer şu durumda

Sütle bebeğe enfeksiyon geçmez. Hava yoluyla geçer ama zaten bebeğe siz bakıyorsanız biberonla yedirirken ya da altını açarken de bulaşır. Aksine eğer bebeğe enf geçerse onun dilinden sizin memeye ordan beyne uyarı gider ve antikor üretir hastalığa karşı. Yani aksine bol bol emzirin

Evet emzirmelisin. Covidken emzirdim bebeğimi. Doğuma 40 derece ateşle girdim enfeksiyon yükselmişti kaynağını bulamadılar yine de hemen kucağıma verdiler ve emzirdim. Bununla alakası yok konunun. Grip olduğunuzu düşünüyorsanız maske takip emzirin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…