- 26 Ocak 2013
- 151
- 68
- 123
- Konu Sahibi obenicokseviyor
-
kesinlikle katılıyrm o bir prematüre..Yine o kadar iyi bile emmiş..diç tedirgin olmayın benim 26 hafta doğan prematrem 36. haftada felan ancak ufak ufak emmeye başldı..ama tam emmesi normal doğm haftasına yaklaştı
Emzirdikten sonra alt değişimi yapılmaz bebek kusar öncesinde yapmanız lazım ki bebek poposuna değen ıslaklıkla uyansın. Karnı şiş ise masaj yapın, prematürelerin bağırsakları zayıftır zorlanabilirler. Masajı soldan sağa doğru dairesel hareketlerle yapın. Bacaklarını karnına doğru ittirerek kaka yapmasına gaz çıkarmasına yardımcı olabilirsiniz. İç body si ile emzirmeye çalışın ten temasından dolayı üşümeyecektir. Uyanmazsa ıslak mendiller ile ensesini yüzünü silin. Kucaktan kucağa gezdirmeyin bebeği yeterli uyumazsa açlığını hissetmez emmeyeceği için kan şekeri düşer, kan şekeri düşüklüğü ise daha çok uyku yapar ve hiç emmez.
Verdiginiz bilgiler icin tesekkurler. Bir suredir butun dediklerinizi yapiyorum. Tecrubesizlik cok zor.
bebegınız kac haftalıkken kuvezden cıktı kızım 35 haftalıkken emmeye basladı zaten bır gece hastane kaldık kızım emınce eve gönderdıler yoksa göndermıyorlardı daha kucuk anca emer kızımda hemen uyuyup kalıyordu bırde sıze tavsıyem bebegınızle kendınız ilgılenın kucaktan kucaga dolastırmalarına ızın vermeyın ayrı 3 hastaneye goturdum her doktorda bana bunları söyledı cok cabuk enfeksıyon kapıyolar kızım 7 aylık ben ve esımden baska kımseye vermedık cunku öpmek ıstıyolar sen görmeden doktorlar öpmeye karsı kesınlıkle bunlar basımdan gectı çunku nacızane tavsıyelerım
32 haftalik dogdu 14. Gun kuvezden cikti. 1 gece hastanede kaldik. Emzirenedigim halde eve gonderdiler. Evde de anlattiklarim yasandi. Ertesi sabah tekrar hastaneye goturdum. 1 hafta daha kaldi kuvezde. Hem hastanedekilerin hem de esimin ailesinin dusuncesizligi yuzunden yavruma hasret kaldim, bakamiyorum diye uzulup durdum.
Artik 3 saatte bir once meme veriyorum, uyuya kalinca sagdigim sutu biberonla veriyorum.
Tekrar kuveze alininca esime de ailesine de soyledim zaten kalabalik yuzunden girdi tekrar kuveze diye. Artik haftada 1 gin gelip dokunmadan seyredip gidiyorlar. Gorumceme acik acik kucagina alma dedigim halde her geldiginde gazini cikarayim mi diye soruyor. Cildiracagim(
Tavsiyeleriniz icin cok tesekkur ederim.
sakın kucak ve öpme konusunda kımseye tavız vermeyın kızıyolar bızede tepkı gösterıyolar bırakın kızan kızsın hıç umursamayın hasta oldugu zaman kımse arayıpta sormuyo bız kızımı eve getırdıgımızde 3 ,4 ay eve mısafır kabul ettırmedı doktorumuz yasaklaadı arayana kusurabakmayın deyıp durumu anlatıp gerı çevırıyoduk sımdı mısafırım faln geldıgınde annem ılgılenıyo ben yıne kızıma bakıyorum arada hırpalnmasın dıe görumcenızede ben cıkarırım deyıp vermeyın aynı şey basımdan gectı bı kac kez sesımı cıkarmadım kayınvalıdem ben yatırırım demeye basladı bır daha vermedım bı kere tamm dedın mı devamı gelıyor
İnsanlar cok anlayissiz. Bir arkadasima bunlari anlatiyorum dert yaniyorum. Musait bir gunde gelecegim diyor. Ustelik okul caginda cocugu var. Hayret ediyorum.
Biz de sizin gibi yapiyoruz. Artik ille de gelen oldugunda salona aliyoruz dosdogru. Ben odada bebekle kaliyorum annem misafire bakiyor.
Sizin bebeginizin gelisimi simdi nasil? Hic hastalanmamistir insallah?
İnsanlar cok anlayissiz. Bir arkadasima bunlari anlatiyorum dert yaniyorum. Musait bir gunde gelecegim diyor. Ustelik okul caginda cocugu var. Hayret ediyorum.
Biz de sizin gibi yapiyoruz. Artik ille de gelen oldugunda salona aliyoruz dosdogru. Ben odada bebekle kaliyorum annem misafire bakiyor.
Sizin bebeginizin gelisimi simdi nasil? Hic hastalanmamistir insallah?
hiç kabul etme canım doktoru yasakladı de ben hiç kimsyı kabul etmıyordum bırtek annem gelıyordu oda ev işlerıne flan yardım edıyordu ben bebegıme bakıyordum eve mısafır kabul etmedıgım zamanlar hıç hasta olmadı benım kızım gecende ateslendı doktoru baktı ya evınızde grıp bırı var dedı ben yok deyınce öpulmuş ozamn dedı çok şükür iyileştı şimdi 27+5 gunluk 1kg dogdu ama yınede ıyı toparlandı suan duzeltılmış 7,5 aylık dönmeye calışıyo
Allah bagislasin daha iyi olur insallah. Annem yanimda olmasaydi ben hic bakamazdim herhalde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?