Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
arkadaşlar merhaba devam mamasıyla yoğurt yapan var mı ne devam mamasıyla ne de sütle düzgün bir yoğurt yapamadım çok sulu oluyor veya pütür pütür oluyor bebeğim 6.5 aylık tuzu alınmış peynir kahvaltılarda verebilirsin dedi doktor peyniri suda bekleterek mi tuzunu alıyoruz
bu sayfa alım satım için ama yinede cevap vereyim.neden devam sütüyle yoğurt yapıyosun.cevabı basit doktorlar dedi.yapma kuzum önceden devam sütümü vardı.walla ben ilkinde doktorların dediğine göre yaptım devam sütüyle yoğurt yok tuzu alınmış peynir yok şu yok bu sonuç ihtahsız damak zevki oluşmamış bi çoçuk.oğlumda hiç öyle yapmıyorum.5 aylık bu akşam balık verdim çoçuk çiğnemeyi öğrensin.tavsiyem sokakta satılan süten al mis gibi yoğurdunu yap yedir.ne var o devam sütlerinde biliyomusun sanki.
slm,yazını şimdi okudum.endişelenicek bişey yok.devam sütüyle yoğurt yapmana da gerek yok zaten tutmaz da.bildiğimiz markette satılan günlük şişe sütler var ya hani ,ister onunla istersen de bulunduğun yerde satışı varsa açık alıp evde kaynattığın sütle yoğurt yapabilirsin.yapman gereken çok basit.süt önceden pişmiş olucak.sonra soğumuş sütü serçe parmağını yakmıcak kadar ısıtıcaksın ve sütün miktarına göre 1 kilo süte dolu dolu 1 yemek kaşığı yoğurdu karıştırıp tencerenin kapağını kapatıcaksın ve tencereyi sofra bezi veya onun ısısı korucak bir bezle alttan üstten sarıcaksın.normal de 2.5 saat te yoğurt tutar.ama bazen sütün cinsine yada senin mayalama şekline göre geç tutabilir.2.5 saat sonra aç bak eğer hala sulu geldiyse gözüne hemen üstünü tekrar ört yarım saat veya 1 saat daha bekle.zaten yapa yapa zamanla elinde alışır ve her zaman aynı kıvamda tutturursun.
peynir konusuna gelince korkma tuzlu pernirden çok bir zarar gelmez.suya koyduğun peyniri 1-2 saatte bir suyu değiştirirsen tuzunu daha çabuk attırırsın.bir de suyuna limon tuzu atarsan peynirin suyun içinde çok kalmaktan dolayı erimesini de önlemiş olursun.ama taze köy peynirlerininde az tuzlu olanları var.onları hiç suya koymadan da verebilirsin.umarım yardımcı olabilmişimdir :)
bu sayfa alım satım için ama yinede cevap vereyim.neden devam sütüyle yoğurt yapıyosun.cevabı basit doktorlar dedi.yapma kuzum önceden devam sütümü vardı.walla ben ilkinde doktorların dediğine göre yaptım devam sütüyle yoğurt yok tuzu alınmış peynir yok şu yok bu sonuç ihtahsız damak zevki oluşmamış bi çoçuk.oğlumda hiç öyle yapmıyorum.5 aylık bu akşam balık verdim çoçuk çiğnemeyi öğrensin.tavsiyem sokakta satılan süten al mis gibi yoğurdunu yap yedir.ne var o devam sütlerinde biliyomusun sanki.
canım arkadaşa yanlış yerdesin burası alım satım için demişsin.Bu sayfanın adı bebeklerimiz için ek besin önerileri ve tarifler değil mi?bence arkadaş doğru yere konuyu açmış.Neyse...Canım öncelikle devam sütüyle yoğurt olmaz bu mama firmalarının uydurmuş olduğu birşey.Markette satılan inek sütüyle ya da açık olarak aldığın sütle mis gibi yoğurt yapabilirsin.Şuan bebeğin daha küçük o yüzden günlük taze olarak mayala.
♥iki küçük sevdamm♥
Kayıtlı Üye
bu sayfa alım satım için mi
![KK53 :53: :53:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk53.gif)
arkadaş doğru yere doğru konu açmış 5 aylık bebeğe balık vermişsiniz ama et balık 8. ayda başlanıyo erken başlanması alerji riskini artırır yinede siz bilirsiniz
arkadaşlar merhaba devam mamasıyla yoğurt yapan var mı ne devam mamasıyla ne de sütle düzgün bir yoğurt yapamadım çok sulu oluyor veya pütür pütür oluyor bebeğim 6.5 aylık tuzu alınmış peynir kahvaltılarda verebilirsin dedi doktor peyniri suda bekleterek mi tuzunu alıyoruz
Merhabalar, benim kızım şuan 2,5 yaşında. Ek gıda döneminde ben yoğurt yapmayı hiç beceremedim. Doktorumuza bu durumu anlattım ve onun da önerisiyle kızıma Sütaş Babymix vermeye başladım, hiçbir problemle de karşılaşmadım.
Sabah kahvaltılarında yedirmek içinse gece yatmadan önce peyniri ılık temiz suya koyuyordum, sabaha kadar tuzunu bırakmış oluyordu. Eğer geceleri uyanıyorsanız, suyu tazelemeniz daha da iyi olur. Ara ara da, değişiklik olsun diye labne peyniri de kullanabilirsiniz. Bebeğinizi sağlıkla büyütmeniz dileğiyle...
probiyotik yoğurtta verilebiliyomuş sanırım hemşiremiz öle demişti ama ben vermedim veren var mı.
Merhaba , benim kızımda 8 aylik, ilk zamanlar yogurt yapamıyordum. Ama simdi tutmaya basladi, marketten gunluk sut alıyorum. Birde sut derecesi aldım. 40-43 derecede mayaliyorum, birde cam kavanozda sanki daha iyi tutuyor, simdi cok güzel katı ve tatlı bir yogurt oluyo cok şükür. Bizim doktorumuzda buyumixi hic tavsiye etmedi. Tabi herkesin kendi tercihi,ben hazır hic birşey vermemeye çalışıyorum.
Bir kalbe girmek nasip, kalmak marifet...
Kayıtlı Üye
evde yoğurt tutturma riskine girmek istemeyen arkadaşlara eğer alabiliyorlarsa yoğurt makinesini tavsiye ederim.
Benim kızım 11 aylık ve 7. ayından bu yana yoğurt makinesi ile evde kendim yapıyorum. Güvenilir bir sütçümüz var, sütümüzü de ondan alıyoruz. Yarım litre manda , yarım litre inek sütüyle karışık yapıyorum harika oluyor. Bizim makinemizin 6 adet cam kavanozu var ve bir litre süt tam denk geliyor tek seferde kızımın 1 haftalık yoğurdunu hazırlıyorum. Her kavanoza kaşık sokulmadığı ve kapaklı olduğu içinde bu sürede tazeliğini koruyor. Ayrıca 1 ve 1,5 litrelik olmak üzere iki kapaklı kabı daha var, bir kaç kez kendimize de yaptım çok güzel oluyor. Ben kargo ücreti dahil 80 liraya almıştım, daha düşük fiyata olanları da var bir bakın isterseniz.
Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Sahte Profil
Kayıtlı Üye
yoğurt mayalamanın bütün püf noktalarını yazdım, ben günlük şişe sütten mayalıyordum.devam mamasıyla tutmaz zaten.benim yazdığım püf noktalarına dikkat ederseniz taş gibi yoğurt tutturmanız mümkün.kolay gelsin.
Bebeğimin Güncesi: Bebeklere Ev Yoğurdu
Yaa bende hiç beceremem öyle şeylerii allahtan bakıcımız marifetli eheheh