Bebeğim'e kim bakacak:(

Sirine_4553

Guru
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2007
1.703
504
bebeğim 3,5 aylık lohusalık döneminde kim bakacak derken şark görevinde eşim kayınvalidem bizimle birlikte geldi.2 aydır kayınvalidem bebeğime bakıyor.Anlaşamadığımız noktalar evde huzursuzluk yaşattığı günler oldu ama evladım için susuyorum.Eşimin maaşında icra var ben özel sektör çalışanıyım maaşım iyi.Yalnız bakıcı bu şark ilinde bulmak o bakıcıya gğvenip canımı emanet etmek beni öyle çok korkutuyorki .ağladığında kucağına alıp sevgi göstermeyecek belki bir odasına bırakıp evinin tv sini izlemeye evini temizlemeye devam edecek.ve bebeğimin kalbi delik iyi bakılması şart...işide bırakamıyorum.ki çalışmaya alışkın ve maddi durum sebebi ile çalışmak zorunda olan bir bayanım.eşimin şark süresi doldu sırf maaşım iyi diye kalalım istiyoruz.çünkü batıya gitsek kira derdi benim yeniden iş bulma sürecim çok zorlanırız.
Ya bebeğime bir şey olursa diye deli ye dönerim sanırım kayınvalıdem nisan ayında gidiyor.şimdi aktif bir bakcıı arama sürecine giremiyorum.o gitmeye yakın aramaya başlayacağım.annem gelemez tedavileri var.kayınvalideminde kızı doğum yapacağı için üç aydan önce gelemez o aradaki sürede napıcam bilemiyorum.ayın 23üne kadar karar vermem lazım ya kalıcaz ya gidicez.eşim gitme taraftarı değil.maddi durumumuzda yetersiz. bakıcıya çocugunu emanet eden anneler siz neler yaşıyorsunuz?

Canm vakif oldugum bi konu değil ama okuyunca yazmak istedim allah yardımcın olsun bebegine sifa versin rabbim iyilerle karsilastirsin inşallah

Kalbinde sorun olan bir çocugu bence bakıcıya emanet etmemelisin.Çünkü bebeğinin hassas bir bakıma ihtiyacı var.Bence gidin batıya hatta kv nin bulunduğu şehire,o baksın bebeğinize siz de elbet iş bulursunuz.Oradaki hava şartları bile endişelendirdi beni bebek açısından.

canım yavrunun kalbi delikmiş iyi bakılması gerek diyosun özel bir durumu var Allah'ım şifasını versin. boşver işi falan kuru ekmek ye evladına annelik sevigisini doya doya yaşat. senin kokunla büyüsün.biraz buyudukten sonra yine başlarsın işe. bende çalışmayı dusunuyodum ama çalışmıcam vazgectim evladımı sevgimle büyütücem. bizimde maddi durumumuz çok iyi degil krediler falan bir ton ödeme var

Bebeğinizin hassas bir durumu var ve daha çok küçük dolayısıyla bende gidip ailelerden birine yakın yaşamanız gerektigini düşünüyorum. Anneniz bakamasa bile, bakıcının başında olabilir yada kayınvalideniz. Siz herhalükarda iş bulursunuz. (kalifiye oldugunuzu farzediyorum)
Çok geçmiş olsun, acil şifalar diliyorum.

işte batıya gitme durumu söz konusu olduğunda eşim gitmek istemiyor.gerçekten maddi durum anlamında maaşınd aicra var burda lojman imkanımız olduğu için kalmak istiyor.bakıcıya verceğimiz 3 ay sonra yine annem gelicek diyor.bilemiyorum ki o üç aylık süre zarfında anneme bebeği göndermeyi düşünüyorum olmadıdüşünceler düşünceler annelik çok başka bir duyguymuş

Çalışmaya alışığım çalışmam lazım kısmı hoş durmamış, senin alışkanlığun mı önemli.bebeğin mi? Neyse kimsenin moralini bozma çabasında değilim. Benim bebeğim herşeyden önce gelir madem doğudasın 3 kuruşu yetirir çocuğuma bakardım heleki bu şekilde hastayse..Kendin bak bırakma bebeğini, sağlığı iyice bozulursa kazandığın paralarda işe yaramaz..

Bebeğinizin sağlığı yeniden iş bulma sürecinizden daha önemli değildir herhalde. Batıda ki imkanlar, hastane şartları da daha iyi, eşiniz maaşının %20 sine haciz koymuşardır herhalde dimi? Orada kalıp bakıcı bulsanız bile eve kamera yerleştirin. Bizim komşumuz evin salonuna, mutfağına, bebeğin odasına hep kamera yerleştirdi. Sık sık takip ediyor. Bakıcıda izlendiğini bildiği için daha dikkatli davranıyor. Ama ben olsa daha fazla kalmaz ailemin yanına yakın bir yerde yaşamak isterdim.
Allah şifa versin bebeğinize.

Ya nolur kızmayın ama annelik başka bir duyguymuş deyip bebeği 3 aylığına anneme göndermeyi düşünüyorum diyorsun. Annelik duygusu bunları düşünmene müsaade etmez, aklına bile getirmez. Umarım doğru karar verirsin kolay gelsin..

Maddi acidan butun zorluklarida yasiyacakda olsan ilerde unutucaksin ama cocuguna bi zarar geldiginde asla unutamazsin. Guvenmedigin insana emanet etmek veya senden uzak bir yere gondermek arasinda br fark yok malesef. Annenlerin yaninda kalirken aglama krizi tuttugunda ne olucak? En kotu ihtimalle 3 aylik izin alabilirsin.

Komsun falan yok mu ? Isyerinden cevreyi taniyanlardan sor duyur...
Bende cok korkuyordum nasil guvenecem nasil birakacam diye ama cok iyi bir bakicim oldu ..
Ilk basta butun korkulari bende yasadim iyi insanlar da var dua et oyle biri icin..

malesef yanlış anlaşılmış çalışmaya alışığım derken maddi sıkıntı sebebi ile çalışmak zorundayım çalışmak gücüme gitmiyor demek istemiştim orda cümle düşüklüğü olmuş ve yanlış anlaşılmışeşim le görüştüğümüzde bakamam ben tek başıma eve mecbur en az üç yıl çalışmak zorundasın diyor batıya gitme taraftarı değil ben kapana kısılmış gibi hissediyorum kendimi

Reactions: ZOE
sanırım bir de kira parası vermemek için doğudan gelmek istemiyorsunuz ama batıda da lojmanlar var?ayrıca sağlık kuruşları da doğudakilerden daha büyük ve donanımlı.özel bakım gerektiren bebeğiniz var bunu da düşünün derim.
allah kolaylık versin diyorum.
ben sizin yerinizde olsam son raddeye gelene kadar evde olurdum. tabi bu benim düşüncem

Ailelerinizin olduğu şehire gidebilirseniz sıkıntı olmayabilir onun dışında Doğu batı fark etmez

Doğu görevi olduğuna göre eşiniz asker polis vs arkadaşlarının eşlerinden soruşturun bence

Bir de sizin evinizde bakacak bir bakıcı ayarlayabilirseniz çok sıkıntı olmaz hepimizinki bu şekilde büyüdü ama asla sizsiz başka şehre göndermeyin

Batıda kim kime dum duma.. anadolu insanı anaçtır ne bileyim komsu edin evinde bakacak biri olsun mesela ve anne olsun mutlaka... kalp deliği asd mi vsd mi.. bizdede vardı atlattık şükür... iyi bakman lazm

Benimde bi oğlum var bende devlet memuruyum bebeğim bakacak kimse yok o yüzden ücretsiz izin aldım tek maaşa kaldık ev kira Arabamız yok ve Ankara gibi pahali bi şehirde yaşıyoruz maddi anlamdada sıkıntımız vardı çünkü düğün borcunu yeni bitirmiştik buna rağmen ücretsiz izin aldım sırf evladimi bakiciya bırakmamak için kimse açlıktan ölmez ama her günde iyikide ücretsiz izin almışım diyorum gezip tozamiyorum üstüme başıma çok bişey alamıyorum ama hiçte umrumda değil cocuguma ben bakıyorum ya bu bütün dünya malına değer

Canım çocuğa bakması için değil ama bakıcı bakarken yanlarında durup göz kulak olması için bir akrabanı ayarlaman lazım o zaman. Hala, teyze, kuzen, kız kardeş... Ne biliyim kendine yakın hissettiğin herhangi birisi yok mu mesela?

Bebegin ozel bakıma, tedavilere ihtiyaci olacak. Büyüdükçe tedavi süreci ve sağlığına yönelik masraflar artacak. Sanki devlet hastahaneleri 5 yıldızlı otel.

KV gitmeden bence bi bakıcı bulmalisin. Evin duzenine, size uyum sağlaması için zamanı olur hem. Kvdende kadını tanır bir sure. Birlikte vakit gecirdikce seninde içine siner.

Bi sure calısmazsanız, olmezsınız aclıktan, yoksulluktan merak etmeyın. Hasta ve kucucuk bı bebekten bahsediyoruz. Yememden icmemden gezmemden giyimimden kısarım, biraz Buyuyene kadar bebegıme bakarım. Bebegınızı bakıcılara emanet etmeyin nolur. Bi de hastaymış

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…