• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi BEBEĞİME KAN VE KEMİK İLAÇLARI VERMİYORUM.iLERDE SORUN YARATIR MI?

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

buyursunlar

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2008
14
1
86
44
Gaziantep
Bebeğim 7 aylık.Bebeğimi her zaman ilaçtan uzak tutmaya çalışmışımdır.Alacağını doğal şeylerden alsın,vucuduna çok kimyasal girmesin istiyorum. Kan ilacı(Ferrum) ve kalsiyum ilacı vermiyorum.Kan ilacı vermemem ileriki yaşlarda kansızlığa yol açar mı.Yada kalsiyum ilacı vermemem kemiklerinin gelişmemesine yol açar mı?

Son düzenleme:
benim bildiğim zaten anne sütü herşeye yeterli. anemisi yoksa ve doktor söylemediyse neden ilaç veresin ki . ferrum güçlü bir ilaçır doktor tavsiyesiz zaten kullanmayın.yine bildiğim kadarıyla doktorlar devit damla dışında bebeğe ilaç vermezler (ki sağlık ocakları ücretsiz verir o ilacı).eğer aksi bir rahatsızlığı yoksa tabi.

ferrum yada kalsiyum ilacını doktor mu kullanmanı önerdi ve sen kullanmıyorsun?orayı anlayamadım.

Bence doktorunun önerisini dinlemelisin.Ben bebeğime doktorumun yönlendirmesiyle devit,multivitamin ve ferro sanol veriyorum..sakıncası olucağınıda asla düşünmüyorum.çevremdeki bebeği olan arkadaşlarımda kullanıyorlar..
Yararı olduğunu düşünmese sanırım doktorunda önermez..

doktorun önerdiyse senin dışardan gözlemleyemeyeceğin bir durumunu görüp vermiş demektir. istersen ikinci bir doktor görüşü al. o da kullanmanı tavsiye ederse kullanmalısın bence. devit damlayı ben kullanmadım çünkü her kullandığımda kızımın cildi kızarmıştı. ara verince geçiyordu. doktorda kullanmayabilirsin demek ki d vitamini fazla geliyor yeterince vücudunda var demişti.

ikinci bir doktor tavsiyesi al bakalım o ne diyecek

Allah bağışlasın bu arada.:)
.

devit vermelisin canım çünkü anne sütünde d vitamini hariç her şey var o yüzden d vitamini takviyesi almalısın

Doktorumuz oğluma doğduğundan beri ACD^3 vitamin komplexi, yanılmıyorsam 4. ayında demir damlası başladı. Demir damlaları 2003 yılından bu yana Dünya Sağlık Örgütünün tavsiyesi ile kullanılıyor. Eğer doktorun önerdiyse ver. İçin rahat etmiyorsa 2. bir doktora daha danış ama ben bu tür destekleyicileri önermeyen bir pediatriste daha rastlamadım. İçin rahat olsun. Sevgiler.

biz de 1 aylıktan beri acd3 ve 4. aydan beri ferro sanol kullanıyoruz
kendi kafamıza göre hareket edeceksek niye doktora gidiyoruz değil mi ama?
bunları kullanmanı önermeyecek bir dr olacağını sanmıyorum
d vitamini anne sütünde yok mutlaka alması gerekli, kışın güneş de görmeyecek bebişler
kansızlık yetişkinlerin özellikle bayanların en büyük sorunu zaten
bence bebeğini bu takviyelerden mahrum etme

ben devıt3 verdım ogluma suan 9 aylık doktorum 1 yasına kadar multıvıtamın ve demır ılacı verdı ama ılk baslarda kavga dovus ıxcıyordu oglum.ılac saatı geldıgınde bunalıma gırıyordum cunku ıcmemek ıcın ugrasıp aglıyordu.oguruyordu bende zorla ıcırıp sınırle bagırıyordum cocuga.bırgun arkadasımla konustum aman ben vermıyorum ıcmedıgı ıcın dedı.bende ben nıye zorluyorumkı cocugu bosuna bagırıyorum dıye dusunup vermekten vazgectım.doktora soyledım ıcmek ıstemıyor dıye.verme o zaman zorlama dedı

d vitamini ve demiri vermen çok iyi olurdu
hiç vermediysen başlamalısın bence
1 yaşından sonra da demir+omega başlanacak
bu nesil çocuklar neden bu kadar zeki diye düşünsenize
bir de d vitamini mutlaka ama mutlaka verilmeli

bence zekiliğin ilaçlarlşa alakası yok.Tamamen genetik.bu nesil de aptal çocuklarda çok.Ayrıca kolejlere gidip özel dersler alırsa başarılı olur t6abi.

bence zekiliğin ilaçlarlşa alakası yok.Tamamen genetik.bu nesil de aptal çocuklarda çok.Ayrıca kolejlere gidip özel dersler alırsa başarılı olur t6abi.
Zekada genetik pay çok önemlide olsa beslenme ve bebeğin içerisinde olduğu ortamda zekasını kesinlikle belirler.Ben size hiç katılmıyorum.

tamamen genetik değil arkadaşım,anne babası çok zeki olup da aptal demeyelim de
zeki olmayan çocuklar da çok,ayrıca kolejlere gitmeyip,bir kalemini bir sene kullanıp
çok başarılı olan çocuklar da var,neyse o başka mevzu...

Benim kızımda devit i istemiyor,ne zaman versem kusuyor.Acba vermesemmi dedim ama yazılarınızı okuyunca bu vitamini anne sütünden almadığını yazdığınızı gördüm.

Nasıl bir çare bulsam ki bu soruna?
Fikri olan var mı?

doktoruna sorup farklı bir vitamin kullanabilirsin
dviti bilmiyorum ama biz acd3 kullanıyoruz ve tadı çok güzel
kızım şimdi şişe ve kaşığı görünce ağzını açıyor

biz ferrum ve acd3 kullanıyorduk
doktor demiri kesin artık dedi
iştahı için de acd3 yerine minadex kullanmaya başladık
1 haftada bayağı farketti ne verirsem ağzını açıyor artık tesadüfte olabilir tabiki
doktorumuza sormadan verdik ama sakıncası olmaz sanırım 2 arkadaşımın doktoru artık minadexe başlatmış aylarımız aynı

canım 6.aydan sonra demir vermen gerek zaten.Ama kalsiyumu hiç duymamıştım

Back