bebeğime kahvaltı öneriniz var mı?

esther

let the game begin...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2008
4.777
37
kızlar daha önce de çok söyledim bebeğimde inek sütü alerjisi var bu yüzden kahvaltı hazırlamakta zorlanıyorum. peynir ve süt içeren hiçbirşey yiyemiyor. bana akıl verir misiniz nasıl kahvaltı hazırlayabilirim?

cam rendesinde cevizi rendeleyin
pekmez kayısı kurusu
keçi ve ya koyun peyniri ama emşin olun marketlerde satılanların çoğunda % 10 bile yoktur keçi koyun sütü oranı

cam rendesinde cevizi rendeleyin
pekmez kayısı kurusu
keçi ve ya koyun peyniri ama emşin olun marketlerde satılanların çoğunda % 10 bile yoktur keçi koyun sütü oranı

aaaaa ben keçi sütü denediğimde yavrumun suratı tanınmaz hale geldi alerjiden kıpkırmızı oldu. halbuki keçi sütünün alerji yapma ihtimali yok denecek kadar azmış. ama anlamadım kaliteli bir markanın peynirini almıştım. gerçek olduğunu nasıl bilicem? belki de keçi sütü, peyniri de alerji yapıyordur oğluma :çok üzgünüm:

benim oğlumun kahvaltısında bir sürü şey var istersen dene oğlum birtek kahvaltıyı mızırdanmadan yiyor...
bebe biskivüsü
peynir
ceviz rondodan geçirilmiş
fındık rondodan geçirilmiş
badem rondodan geçirilmiş
pekmez 3 çay kaşığı
muz küçük bir parça
yumurta sarısı
zeytin tuzu çıkarılmış
sen istersen sadece peyniri çıkar ve ver bakalım nasıl olcak yicekmi bebeği..inşallah sever..

benim oğlumun kahvaltısında bir sürü şey var istersen dene oğlum birtek kahvaltıyı mızırdanmadan yiyor...
bebe biskivüsü
peynir
ceviz rondodan geçirilmiş
fındık rondodan geçirilmiş
badem rondodan geçirilmiş
pekmez 3 çay kaşığı
muz küçük bir parça
yumurta sarısı
zeytin tuzu çıkarılmış
sen istersen sadece peyniri çıkar ve ver bakalım nasıl olcak yicekmi bebeği..inşallah sever..

zeytin zararlı olmaz dimi? ayrıca kalsiyum bu kuruyemişlerde de var dimi

soya bazlı biberon mamasının içine yarım dilim ekmek ceviz kuru kayısı ya da cicibe irmik de koyabilirsin hafif pişirip besleyici olsun diye çok zor alerjisi olması allah yardımcın olsun zeytini akşamdan suya koyarak yedirebilirsin bence

light zeytin lerden al tuzsuz amaaz az al çabuk bozuluyor:)
cicibebe verme çinde süt ve yumurta var.
ekmek verirken de dikkat et bazı ekmeklerde de süt olabiliyor. alerjinin ilerlememesi için senin çok dikkat etmen gerekiyor ve ehr verdiğin şeyi en ince detayına kadar incelemelisin anca bu şekilde alerjiyi atlatabilirsin!
Keçi oeynirini de kendin yapabilirsin peynir mayası alarak veya köyünüz varsa mutlaka keçisi olan biri vardır ordan kendine yoğurt ve peynir mayalatabilrisin. Ben köyümüzden keçi yoğurdu ve peyniri istiyorum annemler gittiği zaman.
ceviz ve özellikle fındık falan verirken de dikkat et önce çok az dene, çünkü bunlar da alerjen. birde soya da alerjeniş bende sonradan öğrendim ama mamasını içiyorsa onla sorunu yok demekki oğlunun:)
ben kızıma 2 light zeytin, keçi sütüne ıslatılmış 2 dilim tuzsuz etimek içine 1 tepme tk öğütülmüş ceviz ve ya yumurta sarısı yada peynir veriyorum bazen de ikisini bir:)
kabız olduğu zamanlar şu tarifi yapıyorum bunu rahatlıkla oğluna yapabilirsin. 1 sb suya 2 yk (ama tepme olmasın) irmik, 1 kuru kayısı ince ince doğranmış varsa başka bir meyve daha elma, armut veya (piştikten sonra eklediğim) muz da olabilir, biraz da ceviz ekliyorum pişiriyorum muhallebi gibi oluyor neva bayağı seviyor buna genelde kabak çekirdeği de ekliyorum onu unutmuşum . ıstersen su yerine keçi sütü de kullanabilirsin:)
Neys çok karışık yazdım çok geçmiş olsun oğluna! Sağlıkla büyüsün inşallah!

kızlar çok sağolun. çok yardımcı oluyorsunuz. az önce bir kahvaltı hazırladım. benim un karışımım var siteden tarif almıştım (mısır unu, buğday unu,pirinç unu, irmik). bu karışımı bir miktar suyla pişirdim. içine çeyrek yumurta sarısı, fındık-ceviz karışımı, kayısı,zeytin,pekmez koydum. ama yemedi :KK43: 2 kaşık zorla aldı. tadını da beğenmedi galiba. bi de sabah sekizde meme verdim. keşke vermeseydim. bi de un karışımını çok koydum heralde başka bişeyin tadı gelmiyordu ağzıma. şekeeri de az koymuşum. ölçüyü azaltıp meme vermeden vereyim yarın...

höffffff
uyanınca aynı tarifi düzeltip yaptım yemedi yine

asloıcım ikranında yumurta alerjisi varya bende bunu yumurtasız yapabilirim heralde demi birde yumurta yerine peynir koysam tadı bozulurmu acaba ben hiç zeytin vermedim dide hani şu zeytinleri boyayla siyahlatıyolar diyorlar ya o yüzden ben Antalyada olduğum için kendi zeytinimi her sene kendim kuruyorum bu sene yine kurdum ama daha 15 - 20 gün falan oldu yapalı bir 15 gün sonra olur ve tatlanır o zeytinden vermeyi düşünüyorum çünkü hem yeşil hemde siyah zeytin kurdum hani bende sizin gibi oralarda olupta çiğ zeytine ulaşamasam bende mecbur hazır alırım ama Akdenizde malum çok olduğu için zeytin yol kenerkları bile zeytin ağacı dolu buralarda o yüzden bende bu imkanı değerlendiriyorum o yüzden.

canım sen ne veriyorsun ki normalde? bildiğim kadarıyla senin kız iştahla yiyor. bunu nasıl başardın?

X