• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık Bebegime isim koyma kararsizligi

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Arkadaslar merhaba 3 ay sonra Allahin izniyle bebegimi kucagima alicam ins.ancak cogu anne adayi gibi bende isim kararsizligindayim.aslinda ismi belli eşim vefat eden dayisinin ismini koymak istedi bende karsi cikmadim ama iki isim sarti koydum ilk ismi SErkan.onun yanina isim ariyorm ben once serkan sarp diye dusundum iki isimin uyumu hosuma gitti hatta cogu kisi serkan sarp diye seviyor karnimda alisildi yani bazi kendini bilmez cahillerde sarp ne sap gibi felan deyip sinirlerimi ziplatti ileride dalga konusu olur diye korktum.serkan emir diyede dusundum bu iki isim arasinda kararsizim lutfennnn yardimmm kararsizliima bir caree :-)

Allah hayirla kucaginiza almayi nasip etsin, takilmayin boyle seylere. sarp; dik, gecillmesi zor demektir. Adinin manasini tasisin, adi gibi dik bir adam olsun.

Iki isim olsa da hatirlayacaklar..esinize söyleyin o zaman her zaman hatirlayacaklar diye..
Ohooo.cok soyledim daha cikarken soylemisti ileride erkek cocugum olursa ismi bu olacak diye onceleri tek isim istiodu hatta zor ikna ettim hamile kaldigimdan beri psikolojim bozuldu kayinvalidem yok ruyasinda kardesini gormuste geliyorm demiste bilmem ne cahillik diz boyu o.yuzden tek carem iki iism baska alternatifm yok :'(

Arkadaslar merhaba 3 ay sonra Allahin izniyle bebegimi kucagima alicam ins.ancak cogu anne adayi gibi bende isim kararsizligindayim.aslinda ismi belli eşim vefat eden dayisinin ismini koymak istedi bende karsi cikmadim ama iki isim sarti koydum ilk ismi SErkan.onun yanina isim ariyorm ben once serkan sarp diye dusundum iki isimin uyumu hosuma gitti hatta cogu kisi serkan sarp diye seviyor karnimda alisildi yani bazi kendini bilmez cahillerde sarp ne sap gibi felan deyip sinirlerimi ziplatti ileride dalga konusu olur diye korktum.serkan emir diyede dusundum bu iki isim arasinda kararsizim lutfennnn yardimmm kararsizliima bir caree :-)
Emir guzel isim :) sarp kucuk bir cocuk icin zor olabilir ama dusunsene adini sorcaklar emiyy dicek :D

Serkan ismini tek basina koymak istemiyorum kayinvalidemm hala yasini tutuyor cunku kardesinin ve bu ismi telafuz dahi edemiyor ama koyulmasinida istiyor bende onun dayatilmasini istemiyorm cocuga bu nedenle benim cocugumun baska bi birey oldgunu bu ismin etkisinde birakmasinlar diye iki isim dusundum yoksa bende sadece serkan koyardim ama olmaz.soylediginiz isimler guzel artik sececem bitane 3 ay icinde hayirlisi kismeti neyse o olsun

Anlayamadim, telaffuz edemeyince niye konulmasini istiyor? Iki isim olsa bile halen herkes onu serkan ile hitap eder. Ikinci isim pek kullanilmiyor.

Yani ben olsam asla ölmüs birinin yada baska birinin sirf dede babaanne teyze amaca diye ismini koymazdim. Ha madem koymusum, öyle birakirdim. Yani millet birazda icini rahatlatmak icin o ikinci ismi koyuyor yoksa gercek anlami yok aslinda. Yani tavsiye, sadece serkanda birak.

Bir arkadaşım bebeği doğana kadar kimseye söylemedi koyduğu ismi. Önce saçma gelmişti ama bu isim konularını okudukça hak veriyorum.

Siz beğenip koyduktan sonra kime ne?

Ben de söylemeyenlerdenim

Hatta sorana sen de söyle bir isim diyordum

Hatta aa olur mu biz ne diye seveceğiz diyen büyüklere de siz cinsiyetini dahi bilmiyordunuz doğsun öğrenirsiniz dedim

Soyadimizda ertürk bu arada serkan sarp erturk serkan emir erturk serkan eren erturk gibi gibi ismi ve soy ismiyle uyumu isimler secmem gerek :s

Anlayamadim, telaffuz edemeyince niye konulmasini istiyor? Iki isim olsa bile halen herkes onu serkan ile hitap eder. Ikinci isim pek kullanilmiyor.

Yani ben olsam asla ölmüs birinin yada baska birinin sirf dede babaanne teyze amaca diye ismini koymazdim. Ha madem koymusum, öyle birakirdim. Yani millet birazda icini rahatlatmak icin o ikinci ismi koyuyor yoksa gercek anlami yok aslinda. Yani tavsiye, sadece serkanda birak.
Ya zaten kayinvalidem istiyor diye koymuyorm esim istiyor bende saygi duyuyorm yoksa bir allahin kulu bana bunu yaptiramazdi cunku bende karsiydim vefat eden birinin ismini koymaya ama basa gelen cekiliyor iste yani etkisini biraz kirsin diye iki isim istiyorm zatennsoyleyemiyor digerini soylesin ozaman

İkisi de s ile başladığı için biraz sert kalmış sanki. ince sesli harf içeren kısa bir isim veya sesli harf ile başlayan isim daha iyi olur bence.
Not: Dayı ismi niye konulurki. Sürekli herkes dayıyı anacak. Zaten kaynana üzülüyormuş. Bence ailede olmayan bir isim verin.. Adıyla yaşayıp ölmüş zaten adam..

İkisi de s ile başladığı için biraz sert kalmış sanki. ince sesli harf içeren kısa bir isim veya sesli harf ile başlayan isim daha iyi olur bence.
Not: Dayı ismi niye konulurki. Sürekli herkes dayıyı anacak. Zaten kaynana üzülüyormuş. Bence ailede olmayan bir isim verin.. Adıyla yaşayıp ölmüş zaten adam..
Ayyy durun yarami deşmeyin eşim çok istiyor zaten iki isme bile zor ikna ettim offf offff mantiksiz seylerle ugrasmak cok zor.

Serkan Emir cok uyumlu olmus.
Sarp ismini oldum olasi sevmem.. Onun disinda
Serkan Eren , Serkan Emre..

İsimlerinin analizi araştır bu çok önemli nette gez bak harflerin anlamına bak isim analizine bak anlami önemli olduğu kadar harf ve analiz de önemli mesela sesli harfler başta gelirse kişide duygusal karışıklığı simgeler.. k s a harfleri başta gelirse yönetici ve zengin olur

Tavsiyem lütfen sesli harfler başta olmasın e ö i ü gibi

Serkan sarp ıkısı beraber soylenınce olmuyo bence serkanın yanına soylenenler gıbı uyumlu olması ıcın alp can vb koyabılırsnz yada uras ta olur.ama bı arkadasın dedıgı gıbı serkanı ıkncı ısım yapıp basa baska ısm koyabılırsnz bn erkekte asil ısmnıde sevyrm.

Şahsen bana yaşayan veya vefat eden büyüklerin isimlerinin çocuğa konulması hep yanlış gelmiştir. Ki o kişinin karakteri ve yaşantısının enerjisi bebeğe yansır diye düşünüyorum... Sonuçta saygı ve hürmet o kişinin ismini koymakla olmuyor düşüncesindeyim. Pozitif olması açısından anlamlı ama tek bir isim vermek isterdim bebeğime... Umarım içinize sinen bir ismi olur bebeğinizin, Rabbim sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin bebeklerimizi...

Serkan eski bir isim değil söylenişi de güzel. Altı harfli oluşu nedeniyle yanına üç harfli bir isim koymanız söyleme kolaylığı sağlar. Serkan alp, Serkan can gibi

Serkan tek daha güzel. Ben oğluma isim isim koymuştum pişman olduk kızıma tek isim koydum onun için.

canım serkan benım abımın ısmı guzel ısımdır bıraz huysuzdur :) yasamını yıtırmıs bırının adını cocugunuza vermeyın derler ama tabı tercıh sızın ne kadar dogrudur bılemem. serkan efe guzel gelıyor kulaga

Back