Bebek Beslenmesi bebeğime hiçbirşey yediremiyorum

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

.mavii.

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2008
90
0
96
36
İstanbul
oğlum 8,5 aylık ama hiçbir şey yemiyor.ilk 6 ay sadece emzirdim..6 aydan sonra yavaş yavaş ek gıdalara geçtik başlarda az da olsa yiyordu ama şu son bir aydır kesinlikle hiçbir şey yemiyor sadece emiyor..akşama kadar uğraşıyorum kaç çeşit çorba yapıyorum yok yok yok..meyve yoğurt ne versem kiltlio ağzını bile açmıo napıcam ben..6 aylıkken 9 kiloydu son 2,5 ayda sedece 500 gr almış az diilmi bu nolur yardım edin nasıl başedicem varmı benim durumumda olan

benım oglumda 8 aylık ve 3 gundur oda bışıy yemıyor.sadece emmek ıstıyo.cocuk 3 gunde suzuldu.ama bizim sorunumuz dışten.belkı sızınde ondan olabılır.bende cok ac kalmasın dıye onceden sadeece yatrken mama verırdım şimdı gunde 3 kez verıyorum.allahtan mama yıyor.doktrunu aradım ole soledı.diş donemınde olurmuş.bebekler bu donemde sadece sıvı seyler yemek ıstermış.bende mecburen ole yapıyorum.

canım bence biberona alıştır mesela benim kızımda hiçbirşey yemedi bende yer nasılsa dedim bekledim sonuç çok zayıflamıştı şimdi bir yaşında kaşığı redediyo hala ben ne yapıyom biberonla uyurken zorla besliyom pirinç unu yapıyom içiriyom sütlü bisküvi içine devam sütü ekliyom vitaminli olsun diye çoçuk toparlandı sütüm gider diye biberondan korkmayın yoksa gelişimi kilo alımı duruyor şimdiden biberona alıştır yemeyen çoçuk çok zor ben kafayı yiycektim o aylarda ne versem yemiyodu uyurken besledim hep aşırı emzirme emen bebekler yemek yemek istemezler ona güvenirler iştahları kesilir..

Benim oğlum da o aylarda ağzını açmaz, püskürtür hiç bir şey yemezdi. Ben de fazla zorlamadım 11 ay civarı bir anda yemeye başladı. Ama iştahsız bebek hep iştahsız, farketmiyor yani. Hala aman aman yemez ama buna şükür. :)

Ben hem mama hem anne sutu kullndıgım ıcın 4.ayımda ek gıdaya basladım..çok guzel herseyı yerdıı..hala da yıyor ..hatta dun kıymaya basladım..pek sevmedı ama cıgnedı bı guzel..bız de ılk zamanlar yatmadan once muhallebı yrdı sımdı reddedıyo sıvı seyler ıstıyo..yada benı emmek ıstıyor aksı gıbı sutum de az...ama aç kaldımı öle bı yıyor ki..senın sıkıntında buyuk ıhtımalle dıstendır..6. Ay bu sıkntılar baslıyo bızımkıde cıktı cıkacak o nedenle çok kıvamlı sylerı sevmıyoruz..

Yemeyen çocuk gerçekten zor. Hepinize kolaylıklar dilerim.
Benim oğlumun iştahı yerinde çok şükür ama diş çıkarma dönemlerinde değşiyor tabi ki. Bu itah ve özellikle kaşığı reddetme konusunda ek gıdaya geçiş zamanı oldukça etkili sanırım. Bizim doktorumuz 4. ayın sonunda meyve püresi ile başlamak ve tadımlık olmak kaydıyla ek besinlere geçmemizi önerdi. Sütüm de yeterliydi aslında. Ben tereddüt edince bana ilk iki ay amacımızın ek besinlerle bebeği doyurmak değil, tattırmak olduğunu, asıl beslenmenin 6. ay sonuna kadar anne sütü olacağını fakat ek besinlere geçmekte geç kalırsak kaşığa zor alışacağını, yavaş yavaş birer ikişer kaşık başlar ve haftada bir ya da iki haftada bir yeni bir besin ve öğün ekleyerek 6. ay dolduğunda üç öğün ek besin alan ama ani geçiş yapmadığımız için de anne sütünden uzaklaşmamış bir bebeğim olacağını uzun uzun açıkladı. Şimdi ne kadar doğru olduğunu görüyorum. Tabi ki 6. ayın sonuna kadar bebeğimi doyuran şey anne sütü idi. İlk hafta sadece çeyrek elma ile başladık. Ama o süreçte ağzına kaşık almayı çok yumuşak bir geçişle öğrenmiş oldu. Bütün annelere tavsiye derim. Anne sütünün mucizesini hiç eksik etmeyin bebeklerinizden ama 6. ayın sonunda pat diye üç öğün ek besine geçmek yerine biraz erken başlayıp ek besine bebeği hazırlamakta fayda var.

13 aylık kızımın sol gözü akıyor ve çapaklanıyor ne onerırsınız

Daha önce var mıydı yoksa ilk kez mi oluyor? Benim bebeğimin de sağ gözü doğduğunda beri zaman zaman çapaklanıyor ve akıyor. Bunun nedeni gözyaşı kanalının hala açılmamış olması. Gözyaşı kanalı gzödeki fazla gözyaşını göz pınarından burun boşluğuna akıtan kanal. Orası tıkalı olunca fazla gözyaşı gözden akıyor ve o tıkanıklık da enfeksiyon yapıyor. Bebeklerin %90'ında 1 yaşa kadar kendiliğinden açılırmış. Biz 1 yaşını bekliyoruz. Ara ara enfeksiyon olduğunda da doktorun verdiği antiseptik, antibiyotik damlaları kullanıyoruz. 1 yaşında hala gçememiş olursa göz doktoruna götüreceğiz.
Ama sizin kızınız 13 aylıkmış. İlk kez oluyorsa muhtemelen bir yerden enfeksiyon kapmıştır. Yok bizimki gibi doğumdan itibaren oluyorsa tıkanıklatan dolayıdır ve şimdiye kadar açılmamıştır. Her iki durumda da bir göz doktoruna görünmenizde fayda var.

bilgilerın ıcın tesekkur ederm yenı basladı damla verdı bgn dr.
orta kulak iltıhabı varmıs kuzumda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…