Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Bende biz katı gıdaya geçtiğimiz zaman anlattığında bu şekilde videoya almıştım, insan unutuyor ve aklında tutamıyor bir türlü... Sonra "ben ne yapacaktım yaa" diye kalıveriyor heyecandan. Hatta dediklerini tek tek bir kağıda yazıp buzdolabına asmıştım. Bir süre öyle iyi olmuştu öğünlerini ve saatlerini atlamamak adına.
yoğurt meyve püresi muhallebi akıcı olacak şekilde çünkü unutma bebekler sıvı bslenmeye alışıklar herşeyi yavaşca alıstırmalısın 15 gün sonrada sebze pürelerine yavaşca baslayabilirsin meyve püresinin içine kendin yaptıgın bebe bisküvilerini koyabilirsin.
Ek gıdaya başlarken bu konuda bir soru varmı bilmiyorum ama kızım 6 aylık oldu ek gıdaya başlamak istiyorum azar azar. ama nasıl ve neyle başlasam bilemiyorum. Yardım ederseniz çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkür ederim ..
Ooo gec kalmissin ek gidaya 4 ayin sonunda baslaniyo.... Corba veriyodum ben ogluma 6 aylikken kocama yemek pisirirlen ocine bi tüm patates atiyodum patetesi eziyodum yediriyodum havucuda ayni yapiyodum sebze corbasi yapiyodum eline et veriyodum kemiriyodu meyve veriyodum onu kemiriyodu sade yogurt yediriyodum yemegin suyuna ekmek bandiriyodum eline veriyodum.onu kemiriyodu kisacasi ben herseyi yeirrdim 6 aydan itibaren
ben ılk soyle basladım benım kız aksam 8 de uyur sabah 6 da uyanır 6 da kalktıgında 1 saate yakın oyun oynar 7 de mama veya anne sutunu alır 9 gıbı kahvaltısı ( ceyrek yumurta sarısı 1 cay kasıgı labne peynırı 1 tuzsuz zeytın 1 cay kasıgı pekmez 1 cay kasıgı cevız toz halınde ) bunu yer 11 de yıne anne sutu veya mama 2 de meyvesını yer ( 1 elma 1 armut 1 havuc cam rendeden gecırılıp kasık kasık verılır hepsını yer ) 5 de sebze corbası ( 1 kabak 1 havuc 1 patates 1 tatlı kasıgı un veya ırmık veya pırınc 1 tatlı kasıgı zeytın yagı nana ve kımyon buharda 2 bardak suda pıser blanderdan gecırır verırım ) 7 de yogurdunu yer
10-11 gıbı de mamasını alır mamayı uykuda bıberonla verıyorum uyudugu yerde ıcıyor mamayıda hep 200-240 cc alır
6 aylık 9 kılo
bunlardan once kahvaltıda sadece yumurta sarısıyla basladım alerjısı varmı dıye verdım 2-3 gun baktım yok kahvaltısı bu oldu corbasına 2 tatlı kasıgıyla basladım hergun 2-3 kasık arttırdım 1 ay sonra 1 kase ye ulasıyor meyvesınıde ılk verdıgımde katı meyve sıkacagından veya cam rendede gecırdıkden sonra suzdum sadece suydu 2-3 gun sonra dırek pure halınde verdım ne kadar alırsa yogurtta 100 gram falan alması gerek bazen ayran olarak verıyorum bazen yogurt
ben ek gıdaya 5 ay 1 haftalıktı basladım erken baslamanın anlamı yok bagırsagı mıdesı 6 ayda tam gelısıyor nasılsa yaslanana kadar yemek yıcek :)
Merhaba kızlar benim bebeğim 3 aylık 6.5 kilo günde birkere mama ile beslenir günün diğer saatleri anne sütü ile besleniyor ama söyleki her anne sütü aldığında sadece 10 dk. emiyor 1 .5 saat uyuyor kalkıyor geceleride sadece 6-7 dk. emiyor bu normalmi .. ?
Merhaba kızlar benim bebeğim 3 aylık 6.5 kilo günde birkere mama ile beslenir günün diğer saatleri anne sütü ile besleniyor ama söyleki her anne sütü aldığında sadece 10 dk. emiyor 1 .5 saat uyuyor kalkıyor geceleride sadece 6-7 dk. emiyor bu normalmi .. ?
Benim kizim 5.5 aylık 1-2 gün önce ek gıdaya başladık. Kızım da aynı 10 15 dakika emiyor uyuyor gecede ayni.bide havalar da sıcak o yüzden de pek emmiyolar.
4. ayda başlanır süt yetmiyorsa...ama yoğurt pirinç unu meyvelerin suyu gibi hafif şeylerle...ben 110 ml suya 1 tatlı kaşığı pirinç unu katıp iyice pişiriyor sonra içine 2 ölçek mama katıp karıştırıyorum ocaktan indirince..bugün az yoğurt da kattım bebeğim 4 aylık
Ek gidada BLW diye bir yöntem var. Lütfen biraz araştırın bu yöntemi. Hem bebeğin özgüvenine yardımcı, heem motor gelişimlerine hemde annenin üzerinden büyük bir yükü kaldırıyor.
ben dr tavsiyesi ile ek gıda olarak organik hipp 5 tahıllı mama ile başlamıştım.meyva pürelerinide bir o kadar severek yedi az az kaşığın ucuyla tattırarak başlayabilirsiniz .
ben dr tavsiyesi ile ek gıda olarak organik hipp 5 tahıllı mama ile başlamıştım.meyva pürelerinide bir o kadar severek yedi az az kaşığın ucuyla tattırarak başlayabilirsiniz .
kutusunda da zaten gerekli açıklama var ama ben hipp devam sütü ile yapıyorum yiyebileceği kıvamda bebeginizin süt alerjisi varsa su ile yapabilirsiniz çünkü ek gıda olarak süte alerjisi olan bebişlerde kullanabiliyormuş.valla ben sıkıştıgım anda hipp gıda uzman ile görüşüyorum
Sürekli anne sütü alıyorsa ek gıdaya 6.ayında başlayın ama mama da alıyorlar sa 4.ayında başlayabilirsiniz. Yoğurdu günlük mayalamayın, haftalık mayalama daha sağlıklı, çünkü hafif ekşi yoğurtların besin değeri daha yüksek,ben hep kendime mayaladığm yoğurttan verdim kızıma. Meyveye gelince mümkünse meyveyi ek gıdaya başladıktan bir ay sonra başlayın. Çünkü meyve tatlı olduğu için ilerde bebekler sebze yemekte zorlanıyor.
Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Reha Artan, bebeklerde ek besine en erken 4, en geç 6 ay arasında başlanması gerektiğini belirterek, anne sütünü tamamlayıcı en iyi ek besinin sütle yapılmış tarhana çorbası olduğunu söylemişti ilgili haberi paylaşıyorum incelersiniz.ben 2 çocuguma 8. aydan sonra zaman zaman bebek tarhanası ile besledim.Özürlüler Vakfının tavsiye ettiği ve desteklediği gülümseten dükkan diye biryer var ordan bebek tarhanasını temin edip kullanıyorum.Hem katkısız ve dogal ve gelirleri Özürlüler vakfına gidiyor inceleyin isterseniz