Bebeğime dokunmayın demekten yoruldum

suskunkisi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2023
926
685
33
25
Yurt dışında yaşıyorum eşimin işinden dolayı 6 aylığına farklı bir şehire taşındım. Bir otelde kalıyorum ama bu otel nasıl desem aylık kira ödeyip gibi kaldığınız bir otel ve oldukça ucuz. 3 aydır burdayım. Herkesle iste istemez tanıştım. Hinti,pakistanlı,afrikalı,arap,türk kısacası bir çok farklı ırktan insan var. Otele geldiğimden beri çocuğum hastalanıp duruyor ki asla hasta olmayan bir çocuktu. Sebebi de oteldeki diğer çocukların okula gidiyor olmaları. Neyse kızlar ben ne bileyim ki hangisinde ne hastalık var. Sürekli çocuğuma elleyip duruyorlar güzelce uyarıyorum bir daha yapıyorlar. Ne yaoayım çingene gibi bağırayım mı onu da bilmiyorum. Sakin uyardığım için devam ediyor sanırım bu durum. Bugün de hintli bir kız daha önce uyarmama rağmen elini çocuğumun ağzına değdirmesin mi?! Anlamış değilim yani ağzını sevecek ne buldun! Delirdim ya! Bağırdım yapma diye annesi de gördü ordan. Kızınca da vicdan azabı çekiyorum. Otelin yemekhanesinde yemek yediğimiz için mecbur iniyorum aşağı insanlara maruz kalıyorum. Hem bana bir çözüm önerin hem de aşılı çocuğum hıv veya başka bir şey kaparsa bir şey olur mu kesin korur mu aşı onu söyleyin. 2. Aşı zamanı geldi otizm korkusundan yaptırmayayım diyordum ama yaptırılmayacak gibi de değil

Yani tabi bir bebeği herkesin bu kadar ellemesi hoş değil ama o da böyle böyle bağışıklık kazanacak. Şahsen aşı konusu benim için tartışmaya açık bir konu değil, o sebeple yaptırın diyeceğim. Zira aşı karşıtlığı yüzünden yıllardır görmediğimiz hastalıklar yeniden türedi. Farklı milletler var anladığım kadarıyla orda, herkesin kültürü farklı. Düzgünce bunun sizin tarzınıza uygun olmadığını anlatın, çocukların aileleriyle konuşun. Onlar çocuklarını uyarsın.

Dubai’ye geldiniz sanırım hintliler öyle hiç çocuklarına dur filan demezler saldım çayıra mevlam kayıra bağırsan da umurlarında olmaz. Hoşlanmıyorsanız aynı ortama girmeyin derim. Çok farklı oyun grupları var eğitmenli bir grup bakabilirsiniz ona göre ücreti arttırıp. Burda paraya bakıyor her şey. Aşıları da yaptırın bilimsel olarak kanıtlanmış bir veri yok otizm yaptığına dair.

Benim bebeğim omurgasında kitleden dolayı ameliyat oldu. Bir çok yerde aşılardan dolayı böyle şeylerin olduğunu ve otizme sebebiyet verdiği yazınca inanın çok korktum. En azından bari 3 yaş olsun kreş zamanı aşı yaptırayım kafasındaydım. Farklı milletlere gelince en büyük mesele o anneleri de aynı şeyi yapıyor uyarıyorum yine yapıyorlar. Daha ne kadar mesafeli olabilirim bilmiyorum.

Kitlenin sebebi neydi, patolojiye gitmiş miydi? Aşı sebebiyle otizm olduğu kanıtlanmış dünya üzerinde kaç çocuk var, bilimsel bir kanıt var mı? Okuduğunuz bir makale, araştırma ?

Hayır ben İngilteredeyim yemekhaneye inip kahvaltı falan yapıyoruz. Yemeği tek almaya ineniyorum da çocuğu odada yalnız bırakıp. Eşim de işte çalışıyor gidip alamıyor. 5 dakikada ne olacaksa oluyor yani

Çocuğunuz kaç yaşında? Kucağınızda veya bebek arabasında olduğu halde nasıl gelip elliyorlar anlamadım. Baştan tepki göstermediniz mi? Kimseye elletmeseniz gelip ellemezler kimse kırılacak diye düşünmeyin bu konuda çocuk sizin. Bir kere dokunmasından da bir şey olmaz dokunan da çocuk belki yanlışlıkla olmuştur fazla evham yapmayın derim.

17 aylık. Bebek arabasında ben yemek alırken o an kim fırsat bulduysa dokunuyor. Diyorum ya saniyeler içinde. Bir günde bir kişi de dokunmuyor ki. O çocuğu ben dışarı da çıkarıyorum oyun alanı var otelin oraya da götüriyorum. Tüm gün odaya hapsetmem mümkün değil. Dokunan çocuklar büyükler ve anlayabilecek yaştalar. Yanlışlıkla da olmuyor ki baya ağzını sevdi Yüzünü falan elliyorlar. Evham yapmamak elimde değil. Çok zor günler atlattık. İnanın hastanelere fobim oluştu. 1 yılda 60 yıl yaşlandım. O kadar korkuyorum ki yine hastanelere düşeriz çocuğa bir şey olur diye ömrümden ömür gidiyor

Çocuklara güler yüz göstermeyin net dille yapma deyin başka da yapabileceğiniz bir şey yok. Hasta olursa zaten olacak bir şekilde. Biri saniyeler içinde dediğiniz gibi dokunursa ‘ I don’t give you permission to touch my child’ diyeceksiniz. Bu kadar problem yaşamanızın sebebini anlayamadım dil sorunu mu var? Yapma dendiği halde yapılması başka bir şey getirmiyor aklıma.

Hayır dil sorunu yok ama arsızlık var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…