bebeğime annem ve kayınvalidem dönüşümlü bakarsa??

voice79

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2011
29
0
Merhaba arkadaşlar,
biz ailelerimizden farklı şehirlerde yaşıyoruz ve 8 aylık bir bebeğimiz var,çalışmaya başlayacağım yakında,bebeğime kaynvalidem ve annem dönüşümlü bakacak bize gelerek tabi şehirlerarası olunca yatılı olarak kalacaklar ama nezamana kadar,anaokul çağına kadar hep birliktemi yaşacağız ailelerimizle,tabiki sorunlar çıkacaktır.Birarada yaşamasak da sorunlar oluyor,şimdi bir de paylaşılamayan bir bebek var,kayınvaidem birlikteyken zaten bebeğimin annesi gibi davranıyor ve ben de bakıcı oluyorum adeta,kısıtlı sürelerde bile bunu yaşarken aylarca cmt-pazar demeden birlikte nasıl yaşanırki.eşim ve ailesi bakıcı fikrine pek yanaşmıyor böyle idare ederiz diyorlar,ben de istemem bakıcı sonuçta ama aile düzeni ve özel hayat denen birşey var,istediğini söyleyemiyorsun,bebek olunca herkeste zaten bir sahiplenmedir başlıyor,bir de onlara gittiğimizde evlerin de hiç bebeğimizn annesiyle ilgili bir söz geçmihor sanki ben yokmuşum gibi,halsıyla çok mutlu halasıyla çok huzurlu,sen annene bakma halana bak gibi saçma sapan laflar,durumlar böyle olunca işe başlamaktan ve bebeğimin bütün gün onlarla kalmasından ve de tabi beraber yaşamaktan endişeliyim,olgun insanlar olsalar bebeğimiz annesi olduğumu hatırlasalar ve ona göre davransalar çok iyi olurdu.sizce ne yapmalıyım bu tavırlar karşısında.bakıcı olması gerektiğini düşünüyorum ben,güvenilir birini bulup,ailelerde istedikleri zaman gelirler,aynı dertten yaknan varsa ya da firkir belirtmek isteyen lütfen arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum.

Merhaba arkadaşlar,
biz ailelerimizden farklı şehirlerde yaşıyoruz ve 8 aylık bir bebeğimiz var,çalışmaya başlayacağım yakında,bebeğime kaynvalidem ve annem dönüşümlü bakacak bize gelerek tabi şehirlerarası olunca yatılı olarak kalacaklar ama nezamana kadar,anaokul çağına kadar hep birliktemi yaşacağız ailelerimizle,tabiki sorunlar çıkacaktır.Birarada yaşamasak da sorunlar oluyor,şimdi bir de paylaşılamayan bir bebek var,kayınvaidem birlikteyken zaten bebeğimin annesi gibi davranıyor ve ben de bakıcı oluyorum adeta,kısıtlı sürelerde bile bunu yaşarken aylarca cmt-pazar demeden birlikte nasıl yaşanırki.eşim ve ailesi bakıcı fikrine pek yanaşmıyor böyle idare ederiz diyorlar,ben de istemem bakıcı sonuçta ama aile düzeni ve özel hayat denen birşey var,istediğini söyleyemiyorsun,bebek olunca herkeste zaten bir sahiplenmedir başlıyor,bir de onlara gittiğimizde evlerin de hiç bebeğimizn annesiyle ilgili bir söz geçmihor sanki ben yokmuşum gibi,halsıyla çok mutlu halasıyla çok huzurlu,sen annene bakma halana bak gibi saçma sapan laflar,durumlar böyle olunca işe başlamaktan ve bebeğimin bütün gün onlarla kalmasından ve de tabi beraber yaşamaktan endişeliyim,olgun insanlar olsalar bebeğimiz annesi olduğumu hatırlasalar ve ona göre davransalar çok iyi olurdu.sizce ne yapmalıyım bu tavırlar karşısında.bakıcı olması gerektiğini düşünüyorum ben,güvenilir birini bulup,ailelerde istedikleri zaman gelirler,aynı dertten yaknan varsa ya da firkir belirtmek isteyen lütfen arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum.

valla cnm sadece annen gelsn kaynanaya hiç bulaşma diycem ondada yazık kadına ne zamana kadar gelecek en iyisi bakıcı olarak görmediğin bebeğine bakabilecek bi güvendiğin arkadasın varsa sen ona baktır .. aileler ömür boyu yanlarımızda olamaz bu seferde çocuk büyür kaynanandan ayrılmak istemez .. cnm bebiş her sekilde büyüyor sadece tanıdığın birine baktır boşver kaynanayı anneyi düzeniniz bozulur

maalesef öyle çok güvediğim bir arkadaşım da yok yani çocuk baktırcak kadar,biz de burada yeniyiz arkadaşlarımın hepsi de benim gibi çaışıyor zaten,yani anlamıyorum bu kayınvalideler torun olunca neden böyle sahiplenir.tamam tabiki sevilir torunun yeri ayrı derler ama benim annem neden öyle daranmıyor,neyaparsa yapsın bana sorar,"annesinin kuzusu"diye sever,insan bebeğini sahipleniyor ister istemez ve bebeğinle ilgili hiçbir konuda ikinci planda kalmak istemiyorsun,bir evde iki kadın varsa birinden biri mutlaka tabi olmak durumda ve bebeğimle ilgili hiçbir konuda kimseye tabi olamam evet en iyisi bakıcı,annem de arasıra gelir elbette ama sürekli gelemez,babam çalışıyor onu çok yanlız bırakamaz,ama eşim ailesi emekli isedikleri kadar gelir kalırlar,dediğim gibi olgun ve beni de sahiplenen insanlar olsa canım fena,ama hep ayrı gayrı hep dışlama ve torunlarını sahiplenme durumu beni çileden çıkarıyor,ister istemez hep savunm durumundayım.bir de görümcem,yaratılmak istenen bir hala aşkı...

insan çok mecbur kalınca bakıcıyı tercih etmeli bence.
çocuğun dengesi çok önemli,çocuk huzurlu bir yuvada yaşamak ister.
bir ay anneanne bir ay babaanne olmaz ki.
sonuçta her kadının kendi düzeni ve yetiştirme stili var.
ileriki dönemlerde bağlanma problemleri yaşayabilirsiniz.
Hem anneanneler-babaanneler yaşlandıkları için hem sabrıı kalmayabiliyor,hem de eski yetiştirm şekilleriyle yaklaştıklarından çocuk çok bocalar.
sizin evladınız her şeyin üstünde olmalı,kayınvalidenizin veya annenizin gönlünü yapmaktan,kolaya kaçmaktan değil.
bir bakıcı olursa hem daha mesafeli bir ilişkileri olacağından ona uzun süreli bağlanmaz da.
bu arada kaç saat dışarda çalıştığınız da önemli?

Böyle olunca birinden farklı şeyler öğreniyor çocuk diğerinden farklı şeyler..
Çocuğa verilen herşey farklı oluyor..
birinin düzenine alışıyorken diğerinin düzeni farklı oluyor..
çocuk bocalamaz mı
Örneğin biri çocuğu uyuturken ayağında sallar diğeri sallamaz kendi kendine uyusun diye çabalar..
onlar kırılmasın diye bişe de diyemessin iki arada bir derede kalıp durursun..
Çocuk bu bi şekilde büyücek sen daha iyi tanıyorsun kaynananı ve anneni bence tercih yap birisi baksın

sizin anlattığınız durum benim başıma gelecek olan durum. o kadar korkuyorum ki sırf bu yüzden şuanda oturduğum yerden daha düzgün bi yere taşınmaya çalışıyorum ki bakacak adamakıllı birilerini bulabileyim. hamilelik planlıyorum ama şimdiden kotrkulu rüyam oldu bu. kayınpeder emekli ve gelmeye dünden razılar bi hamile klasam direk yerleşecekler sanki. sürekli kayınvalidecim (!) sürekli ben bakarım, ederim diyor kendine yer hazırlıyor şimdiden. eşim bunda bir sakınca görmüyor ama Allah'tan uzun süreli birileriyle kalmaktan hoşlanmıyor bu küçücük te olsa benim avantajım umudum resmen bunun üzerinden hareket edip eşimi ikna etmeye çalışacam.
sizin eşiniz bunu önemsemiyo madem siz de eşinizle sakin sakin onun söylediklerine karşı gelmeden 'haklısın ama bi de burdan bak' diye başlayan cümlelerle olumsuzlukları anlatmaya çalışın. sizin de çıkış noktanız çocuğun eğitimi, davranışları vs. olmalı netten babaannelerin annaannelerin çocuklara müdahil olduğunda çocuklarda ortaya çıkan olumsuz davranışları filan bulup eşinize anlatmaya çalışın.
yazdıklarınızda en tahammül edemediğim (inanın bana yapılmış gibi oldum) sen annene bakma kısmı. ne demek bu yaa.tüylerim diken diken oldu.eşinize ailesine kızmadan ama bu sebeplerden dolayı çoook üzdüklerini filan anlatın. çok kötü bir durum.
:KK50::KK50::KK50:Allahım yaşamak istemiyorum böyle şeyler.

peki işten çıkıp bakma şansın yokmu?
en azından yuvaya verene kadar sen baksan büyütsen olmazmı

sizin anlattığınız durum benim başıma gelecek olan durum. o kadar korkuyorum ki sırf bu yüzden şuanda oturduğum yerden daha düzgün bi yere taşınmaya çalışıyorum ki bakacak adamakıllı birilerini bulabileyim. hamilelik planlıyorum ama şimdiden kotrkulu rüyam oldu bu. kayınpeder emekli ve gelmeye dünden razılar bi hamile klasam direk yerleşecekler sanki. sürekli kayınvalidecim (!) sürekli ben bakarım, ederim diyor kendine yer hazırlıyor şimdiden. eşim bunda bir sakınca görmüyor ama Allah'tan uzun süreli birileriyle kalmaktan hoşlanmıyor bu küçücük te olsa benim avantajım umudum resmen bunun üzerinden hareket edip eşimi ikna etmeye çalışacam.
sizin eşiniz bunu önemsemiyo madem siz de eşinizle sakin sakin onun söylediklerine karşı gelmeden 'haklısın ama bi de burdan bak' diye başlayan cümlelerle olumsuzlukları anlatmaya çalışın. sizin de çıkış noktanız çocuğun eğitimi, davranışları vs. olmalı netten babaannelerin annaannelerin çocuklara müdahil olduğunda çocuklarda ortaya çıkan olumsuz davranışları filan bulup eşinize anlatmaya çalışın.
yazdıklarınızda en tahammül edemediğim (inanın bana yapılmış gibi oldum) sen annene bakma kısmı. ne demek bu yaa.tüylerim diken diken oldu.eşinize ailesine kızmadan ama bu sebeplerden dolayı çoook üzdüklerini filan anlatın. çok kötü bir durum.
:KK50::KK50::KK50:Allahım yaşamak istemiyorum böyle şeyler.

evet gerçekten bu sadece yazdığım bir sözdü daha neler var,o da kızını mutlu etmek istiyor ama bilmiyor ki beni çok kırıyor ve üzüyor bir deek gıdalara geçtik ama ben hala bebeğime sütte veriyorum üstelik,sonra çocuk huzursuz olduğunda senin gerginliğin ona geçior diyorlar ama kendi kendime gerilmiyorum ki...Allah sana da hayırlsını versin umarım kötü durumlar olmaz ama evet en önemlisi eşin uzun süreli birileriyle birlikte kalmaktan hoşlanmıyor benim eşim nolcak zaten sabah çıkıp akşam geiyorsun görmiceksin ki diyor ama bebek olmasa tamam da şimdi bek de var tamamen bebeğimin yanında yabancı biri gibi olmakan korkuyorum.

dediğim gibi eşine çocukta karşılaşabileceğiniz davranışlardan bahset. dene bi umut :KK43:
bir de eşinle normalde yapıp keyif aldınız şeyler mutlaka vardır film izlemek . birbirinizle ilgilenmek vs. bunları başkalarının yanında yapamamanız eminim zamanla eşiniz için de sıkıntı olacaktır. çok özel olacak özür dilerim ama yatak odası ile ilgili durumlarda da evde birileri var diye sıkıntı yaşarsa (sıkıntı yaşatırsanız :) ) bu da belki bakıcıyı düşünmesini sağlayabilir ama eşinizle münakaşaya girmeden sabredip yavaş yavaş işlemeniz lazım.
benim eşim normalde çok rahattır ailesine de çok düşkündür ama keyfine de düşkündür. ailesinin yanında benle rahat davranamıyor bi nevi saygı - saygısızlıkla bağdaştırıyor. yapamayacağı için ailesi bile olsa uzun süreli kalamaz gibime geliyor .ihtimal tabii belki çocuk için bunu da göze almaya kalkar filan Allah korusun. :KK43:(

çok istiyorum aslında ama acaba geçinebilir miyiz...

kuru ekmek ye ama eve aileleri sokma.
işten çık bak yada bakıcı tut.gerçi çalıştığın para bakıcıya gidecek aynı hesap
en ayisi siz işten çıkın ve bebgınıze bakın.
huzur herseyden önemli..
kaybederseniz bir daha bulamassınız.

dediğim gibi eşine çocukta karşılaşabileceğiniz davranışlardan bahset. dene bi umut :KK43:
bir de eşinle normalde yapıp keyif aldınız şeyler mutlaka vardır film izlemek . birbirinizle ilgilenmek vs. bunları başkalarının yanında yapamamanız eminim zamanla eşiniz için de sıkıntı olacaktır. çok özel olacak özür dilerim ama yatak odası ile ilgili durumlarda da evde birileri var diye sıkıntı yaşarsa (sıkıntı yaşatırsanız :) ) bu da belki bakıcıyı düşünmesini sağlayabilir ama eşinizle münakaşaya girmeden sabredip yavaş yavaş işlemeniz lazım.
benim eşim normalde çok rahattır ailesine de çok düşkündür ama keyfine de düşkündür. ailesinin yanında benle rahat davranamıyor bi nevi saygı - saygısızlıkla bağdaştırıyor. yapamayacağı için ailesi bile olsa uzun süreli kalamaz gibime geliyor .ihtimal tabii belki çocuk için bunu da göze almaya kalkar filan Allah korusun. :KK43:(

evet hakslısın,her türlü hayatı etkilenir insanın tabiki,seni durumun içinse bence de Allah korusun,tabiki bebeklerimizin emin ellerde olması çok önemli ama huzursuz bir ailede büyümesi ve sürekli düzen bozulması da çok önemli,sizin de inşallah istediğiniz zaman bebeğiniz olur ve sağlıkla dünyaya gelir,dünyanın en muheşem varlıkları,insan herşeye katlanıyor ama bebeğiyle ilgili herşeye....

amin, iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.
işten çıkmak en iyi ve en kökten çözüm aslında ben memur olduğum için işin o kısmını düşünemiyorum.
hakkınızda hayırlısı olsun.

amin, iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.
işten çıkmak en iyi ve en kökten çözüm aslında ben memur olduğum için işin o kısmını düşünemiyorum.
hakkınızda hayırlısı olsun.

amin heğimiz için hayırlısı olsun,ben e memur olmak için 2012 de sınava gircem inşallah

bence yapabiliyorsan işten çık kreş yaşına kadar çocuğuna sen bak.tek çeşit eğitim alsın çocuğun sürekli düzeni değişmesin
ayrıca ailelerle yaşamak hiç kolay değil huzurunuz özeliniz kalmaz iyice strese girebilirsin

bakıcı daha mantıklı bencede,aile huzuru açısından.
ne çocuğuna istediğini yedirebilirsin ne de giydirebilirsin.
psikolojin bozulur kendini dış kapının mandalı zannedersin.
hatta çocuğundan soğursun,çünkü sana annesi gibi davranmayacak.
kiminle daha çok vakit geçiriyorsa onu annesi yerine koyacak.
sonra bunların acısını eşinden çıkarmaya çalışacaksın aranız bozulacak.
eşinin gözünden bakarsak annem herşeye yardım ediyor,
akşama kadar çocuk bakıp,yemek yapıyor,temizlik yapıyor sana yaranamıyor!!olacak
felaket tellalı gibi oldum ama aynen böyle olacak..

bence yapabiliyorsan işten çık kreş yaşına kadar çocuğuna sen bak.tek çeşit eğitim alsın çocuğun sürekli düzeni değişmesin
ayrıca ailelerle yaşamak hiç kolay değil huzurunuz özeliniz kalmaz iyice strese girebilirsin

kesinlikle hiç kolay değil taillerde 1 hft bile geçmiyor,çocuğumu istediğim gibi kucağıma bile alamıyorum hep gözler bende,hep öyle bir ortam bir de bebeğimle birlikte olamama üzüntüsüyle hiç geçmez zaman.

bakıcı daha mantıklı bencede,aile huzuru açısından.
ne çocuğuna istediğini yedirebilirsin ne de giydirebilirsin.
psikolojin bozulur kendini dış kapının mandalı zannedersin.
hatta çocuğundan soğursun,çünkü sana annesi gibi davranmayacak.
kiminle daha çok vakit geçiriyorsa onu annesi yerine koyacak.
sonra bunların acısını eşinden çıkarmaya çalışacaksın aranız bozulacak.
eşinin gözünden bakarsak annem herşeye yardım ediyor,
akşama kadar çocuk bakıp,yemek yapıyor,temizlik yapıyor sana yaranamıyor!!olacak
felaket tellalı gibi oldum ama aynen böyle olacak..

haklısın bence de böyle olur,bir de çocuk kendilerine düşkün olunca sevinirler de şimdi...kötü düşünmek istemiyorum ama yaşadıklarım beni böyle düşünmeye sev ediyor.tşk ederim yorum için.

anlattığın gibiyse yani 1 hafta ble zor geçiyorsa bir ömür nasıl geçecek?
çok iyi bakıcılar var; karşı komşumunki mesela; onların çocuğu büyüsün de ben yapayım diye düşüneceğim nerdeyse sırf o kadın baksın diye
eşinle bir görüş bence; ailelerimiz başımızın tacı ama hiç özelimiz kalmayacak şeklinde ikna etmeye çalış
zaman zaman gelrler bakıcıyla kalırlar bakıcı da kendine çeki düzen verir kontrol altında olduğunu bilir

benim hep şöyle bi düşüncem war
çocugum olursa benden baska kimsenin bakmasını istemem
çalıssam dahi bi şekilde ayalar işimi bırakırım
çocugum işimden önemli deil ya
ailelere bakması konusuna gelince
eger ben çocugumun annesiysem ilk anne baba dediğinde
yürüdüğünde hastalandıgında düştügünde
güldüğünde komik eğlenceli bişiler yaptığında ben yanında olamicaksam
neden benim adım anne olsun ki
bunun hakkını verebilip cocugumu kendi dogrularımla yetiştirmeliyim
tabiki annanesi babannesi gelip arada kalsınlar torunlarını görsünler
ama sürekli deil bu ewliliği de sıkıntıya sokar
ayrıca cocuk acısından da çok zor olur
annane babanne ben..cocugumuz 3 kişinin arasında büyicek ve ister istemez dengesi bozulucak
ben cocugumun sağlıklı bi şekilde yetiştirmek isterim..
yani bu benim düşüncem
siz ne yaparsınız onu bilemicem..

X