- Konu Sahibi karamellim06
-
sizin önereceğiniz bişey var mı.benm bebeğim 6 aylık ve sallayarak uyuyuFERBER yöntemiymiş................................ Eminimki çok özel bir annesiniz yazacaklarımı lütfen kişisel algılamayın... Ama uygulanan bu yöntemin ( çocuk gelişimini az çok araştırıp bilseydiniz ) nasıl hasarlar bırakacağından kahrolurdunuz... 0-3 yaş anneye bağlanma dönemidir.. Üstelik sizin bebeğiniz bu yazıyı yazdığınızda 4 aylıkmış... Kişisel gelişiminde güven duygusuna kadar bu yöntemle örseleme yaptığınızın bile farkında değilsiniz.. Ağlaya ağlaya küsmüş o melek... Ertesi gün çaresizliğinden sessizce uyumuş.. 4 aylık bir bebeğin önce gelişim için nelere ihtiyaç duyduğunu araştırın... Yarattığınız anksiyetenin nelere kapı açtığını meleğiniz büyüdükçe anlayacaksınız... Yazık çok yazık........
Ben de önce feber yöntemini denemeyi dusundum ama sonra vazgectim bilmeden kızıma zarar vermek istemedim. Su an 10 aylık ve kızım hala kendi kendine uyuyamiyor. Biz birlikte yatağa geçiyoruz bir sure emiyor sonra yanıma yatıyor ve çevresini izleyerek uykuya dalıyor. Ben yavaş yavaş bu şekilde alışacağını düşünüyorum. Ve onunla uyumak gerçekten çok zevkli eşim sık sık nöbette oluyor. Ha bu tamamen bana bağlanmasına neden olmuyor. Ornegin gündüzleri bakicisiyla hiç sorun çıkarmadan uyuyor. Ben de işten klan zamanında özelliklegeceleri kizimla oolmaktan mutluluk duyuyorum çünkü bu günlerbir daha gelmeyecek biliyorum.
l
Zaten çalışıyormuşsunuz en güzelini yapıyorsunuz. Kızınız doya doya çeksin kokunuzu.. Büyüyünce zaten alışırBen de önce feber yöntemini denemeyi dusundum ama sonra vazgectim bilmeden kızıma zarar vermek istemedim. Su an 10 aylık ve kızım hala kendi kendine uyuyamiyor. Biz birlikte yatağa geçiyoruz bir sure emiyor sonra yanıma yatıyor ve çevresini izleyerek uykuya dalıyor. Ben yavaş yavaş bu şekilde alışacağını düşünüyorum. Ve onunla uyumak gerçekten çok zevkli eşim sık sık nöbette oluyor. Ha bu tamamen bana bağlanmasına neden olmuyor. Ornegin gündüzleri bakicisiyla hiç sorun çıkarmadan uyuyor. Ben de işten klan zamanında özelliklegeceleri kizimla oolmaktan mutluluk duyuyorum çünkü bu günlerbir daha gelmeyecek biliyorum.
l
benim kızımda öyle 5 aya kadar kendi kendine uyuyan kızım şimdi hem huysuz hem asabi hemde kucakta uyumak istiyor. tekrar eskisi gibi olur mu acabaBen dayanamıyorum oğlumun ağlamasına. 2 yaşına geldi kendi kendine uyuyamıyor. Her gece ayağımda sallıyorum. Onu sallamak hiç hoşuma gitmiyor. Hergün beynine zarar vercem diye korkarak bu işi yapıyorum.Nasıl bir uyku eğitimi vermeliyim bilmiyorum Çalışmasam hiç problem değilde, bazen uykuya yenik düşüyorum
benim kızımda öyle 5 aya kadar kendi kendine uyuyan kızım şimdi hem huysuz hem asabi hemde kucakta uyumak istiyor. tekrar eskisi gibi olur mu acabaValla dört aylıkken aynen bizimki de uyuyordu kendi kendine ama ne zamanki dişler çıkmaya başladı ferbermiş berbermiş hikaye oldu canım ya
Gunduz de ayni sekilde mi uyutuyorsunuz? Ya gece uyanir ve kucaga alinmak isterse ne yapacagiz? Benim de 4.5 aylik ikiz kizlarim var ve ozellikle bir tanesi uykuya gecerken beni cok zorluyor. Gece uyanmalari da cabasi. Artik psikolojim bozuldu tum enerjimi onu uyutmak icin harciyorum yine de agliyor.Başlıkta çok gaddar bi anne olduğumu düşündünüz sanırım. Evet bi ara bebeğim çığlık çığlığa ağlarken ben de öyle hissetmiştim.
Evet,konuya girip anlatmaya başlayayım o zaman. Bebeğim 4 ay 5 günlük. Gündüz toplam iki saat uyuyor ve gece 11 saat. 4 yada5 kere emmek için Uyanıyor. Uyku eğitimi vermeye dün başladık.kısaca ve dilim döndüğünce anlatmaya çalışalım durumu.
Uyku eğitimine bebeğim uykusu geldiğinde çığlık çığlığa saatlerce ağlayıp uyuyamadığında karar verdim. İlk etapta ağlatarak uyutma yöntemini denemek istedim. Mantık olarak bebeğin bütün ihtiyaçları karşılandıktan ve hasta olmadığından emin olduktan sonra tercihen banyo masaj ninni sonrası uyuma saati yaklaştığında ve iyi geceler öpücüğünden sonra yatağa &beşiğe bıraktıktan sonra uyumasını beklemek gerekiyor.Bebeğim ilk gün tam 40 dakika ağladı ve ben yanında yanağını okşayıp elini tutup arada sırada öperek yanında olduğumu ve onu sevdiğimi hissettirmeye çalıştım. Ağlamasına dayanabilmek için gerçekten doğru yaptığıma inanmam gerekiyordu. Bebeğime kendi kendine uyuyabilme yetisini öğretmem gerekiyordu ki uyku problemi olmayan saati geldiğinde kendi kendine uyuyabilen bir bebek olsun. Bebeğim ağlarken dayanamayıp kucağıma alsam bu sefer kucağıma almam için daha çok ağlaması gerektiği sonucuna varacaktı. Sonuç olarak almadım ve elim bebeğimin yanağında ağlaya ağlaya uyudu. Bense ilk gün suçluluk duygusu içinde inşallah hata yqpmamışımdır diye düşünerek uyudum.
Bugün ikinci gün ve bebeğim yarım saat ağlayarak değil mızmızlanarak kendi kendine uyumayı başardı. Çok şaşırdım beni al diye ağlamaktan vazgeçmiş ve sadece bir gün sonra uyku problemini çözmekte büyük bi aşama kaydettiğimizi düşünüyorum.Bi sonraki gelişmeleri de aktaracağım.belki bizim gibi uyku problemi yaşayan annelere örnek olabilirim diye düşünüyorum. Bu arada tam olarak anlatamadıysam yöntemin nasıl olduğunu araştırmak isteyenler dr Ferber yöntemi olarak araştırma yapabilirler.
FERBER yöntemiymiş................................ Eminimki çok özel bir annesiniz yazacaklarımı lütfen kişisel algılamayın... Ama uygulanan bu yöntemin ( çocuk gelişimini az çok araştırıp bilseydiniz ) nasıl hasarlar bırakacağından kahrolurdunuz... 0-3 yaş anneye bağlanma dönemidir.. Üstelik sizin bebeğiniz bu yazıyı yazdığınızda 4 aylıkmış... Kişisel gelişiminde güven duygusuna kadar bu yöntemle örseleme yaptığınızın bile farkında değilsiniz.. Ağlaya ağlaya küsmüş o melek... Ertesi gün çaresizliğinden sessizce uyumuş.. 4 aylık bir bebeğin önce gelişim için nelere ihtiyaç duyduğunu araştırın... Yarattığınız anksiyetenin nelere kapı açtığını meleğiniz büyüdükçe anlayacaksınız... Yazık çok yazık........
Ya diş çıkarma dönemi işte çok sıkıntılı geçiyor. Tamamen huy değiştiriyorlar bebişler. Ağrıdan uyuyamıyorum biz destek oluyoruz işte sevgimizi yanında olduğumuzu hissediyor bebiş. Daha minicikken zaten ağrıları var yalnız bırakmak bana da doğru gelmiyor açıkçası. Zaten anlayacağı yaşa gelince anlar o zaman. Ama şimdi bebekler yani bilemiyorum ya ben şu an da master yapan bi insanım bilim de bi yere kadar :)benim kızımda öyle 5 aya kadar kendi kendine uyuyan kızım şimdi hem huysuz hem asabi hemde kucakta uyumak istiyor. tekrar eskisi gibi olur mu acaba
Bence haklısınız. Bi kaç hafta sonra tekrar ağlamaya başladı bebeğim ve bu sefer memede uyumaya başladı şimdi 5 aylık ben kıyamadım.Mantık olarak feber haklı geliyor ama vicdanen devam edemedim. Şimdi her gün farklı şekilde uyuyor.FERBER yöntemiymiş................................ Eminimki çok özel bir annesiniz yazacaklarımı lütfen kişisel algılamayın... Ama uygulanan bu yöntemin ( çocuk gelişimini az çok araştırıp bilseydiniz ) nasıl hasarlar bırakacağından kahrolurdunuz... 0-3 yaş anneye bağlanma dönemidir.. Üstelik sizin bebeğiniz bu yazıyı yazdığınızda 4 aylıkmış... Kişisel gelişiminde güven duygusuna kadar bu yöntemle örseleme yaptığınızın bile farkında değilsiniz.. Ağlaya ağlaya küsmüş o melek... Ertesi gün çaresizliğinden sessizce uyumuş.. 4 aylık bir bebeğin önce gelişim için nelere ihtiyaç duyduğunu araştırın... Yarattığınız anksiyetenin nelere kapı açtığını meleğiniz büyüdükçe anlayacaksınız... Yazık çok yazık........
Bastan beri dogdugundan beri uyku rutini olystursaydiniz sizi bilmiyorum ama daha yeni dogmus bir bebegi sallayarak uyutanlara soyluyorum bebegi nasil alistirirsaniz oyle gider. Ben bebek bakimiyla ilgili hic bisey bilmiyodum. Hamileyken kitaplar okudum dogumdan sonrada doktorumdan yardim aldim. Bana soyledigi sallama kesinlikle dedi hergunde banyo yaptir dedi hep bunlari uyguladim bi arkadasimdanda eline esarp ver tavsiyesini duydum ama yapmamistim uykusu gelince kendisi uyurdu ama bigun besiginin icinde kalan yelegiyle oynayarak uyydugunu farkettim eline esarp verdim ve artik daha kolay uyuyor emzikte emiyo yan cevirip esarp verik emzik verince hemen uyur. Bebeginizi aglatmadan bu tarz seyler deneseniz daha iyi olurdu benim annemde ben bebekken boyle yapmis ve ben hep annem olmassa cok korkuyomusum anneme bagimliymisim hatta abim hastalaninca bana bulasmasin diye beni babaneme birakmislar hasta olmusum uzuntuden babam beni almaya gelince kiyafetinden tutup 12 saatlik yol boyunca gozumu ondan ayirmamisim bunu anlattim bebeginiz benim gibi olmasin aman annem illahlah etmiski surekli heryerde bebekligimi anlatir iki saniye birakmazdi diye cunku beni aglayarak biraktigi icin ben kaybetme korkusu guvensizlik yasamisim.Başlıkta çok gaddar bi anne olduğumu düşündünüz sanırım. Evet bi ara bebeğim çığlık çığlığa ağlarken ben de öyle hissetmiştim.
Evet,konuya girip anlatmaya başlayayım o zaman. Bebeğim 4 ay 5 günlük. Gündüz toplam iki saat uyuyor ve gece 11 saat. 4 yada5 kere emmek için Uyanıyor. Uyku eğitimi vermeye dün başladık.kısaca ve dilim döndüğünce anlatmaya çalışalım durumu.
Uyku eğitimine bebeğim uykusu geldiğinde çığlık çığlığa saatlerce ağlayıp uyuyamadığında karar verdim. İlk etapta ağlatarak uyutma yöntemini denemek istedim. Mantık olarak bebeğin bütün ihtiyaçları karşılandıktan ve hasta olmadığından emin olduktan sonra tercihen banyo masaj ninni sonrası uyuma saati yaklaştığında ve iyi geceler öpücüğünden sonra yatağa &beşiğe bıraktıktan sonra uyumasını beklemek gerekiyor.Bebeğim ilk gün tam 40 dakika ağladı ve ben yanında yanağını okşayıp elini tutup arada sırada öperek yanında olduğumu ve onu sevdiğimi hissettirmeye çalıştım. Ağlamasına dayanabilmek için gerçekten doğru yaptığıma inanmam gerekiyordu. Bebeğime kendi kendine uyuyabilme yetisini öğretmem gerekiyordu ki uyku problemi olmayan saati geldiğinde kendi kendine uyuyabilen bir bebek olsun. Bebeğim ağlarken dayanamayıp kucağıma alsam bu sefer kucağıma almam için daha çok ağlaması gerektiği sonucuna varacaktı. Sonuç olarak almadım ve elim bebeğimin yanağında ağlaya ağlaya uyudu. Bense ilk gün suçluluk duygusu içinde inşallah hata yqpmamışımdır diye düşünerek uyudum.
Bugün ikinci gün ve bebeğim yarım saat ağlayarak değil mızmızlanarak kendi kendine uyumayı başardı. Çok şaşırdım beni al diye ağlamaktan vazgeçmiş ve sadece bir gün sonra uyku problemini çözmekte büyük bi aşama kaydettiğimizi düşünüyorum.Bi sonraki gelişmeleri de aktaracağım.belki bizim gibi uyku problemi yaşayan annelere örnek olabilirim diye düşünüyorum. Bu arada tam olarak anlatamadıysam yöntemin nasıl olduğunu araştırmak isteyenler dr Ferber yöntemi olarak araştırma yapabilirler.
Vallahi tatlım ben de sallamaya karşı olanlardanım. Ama gel gör ki hastalık ve diş çıkarma evresi bebek de düzen bırakmıyor. Ben altı aya kadar hiç sallamayın, ne zaman ki diş huzursuzluğu başladı bi de griple birleşti uyku düzeni filan kalmadı. Yann kuzum uyuyamamanın da verdiği mutsuzlukla kıyametleri koparırlar bacakların kopyala sallıyorsun. Hatta sabaha kadar hiç ayağımdan indirmemişliğim bile var maalesef.Bastan beri dogdugundan beri uyku rutini olystursaydiniz sizi bilmiyorum ama daha yeni dogmus bir bebegi sallayarak uyutanlara soyluyorum bebegi nasil alistirirsaniz oyle gider. Ben bebek bakimiyla ilgili hic bisey bilmiyodum. Hamileyken kitaplar okudum dogumdan sonrada doktorumdan yardim aldim. Bana soyledigi sallama kesinlikle dedi hergunde banyo yaptir dedi hep bunlari uyguladim bi arkadasimdanda eline esarp ver tavsiyesini duydum ama yapmamistim uykusu gelince kendisi uyurdu ama bigun besiginin icinde kalan yelegiyle oynayarak uyydugunu farkettim eline esarp verdim ve artik daha kolay uyuyor emzikte emiyo yan cevirip esarp verik emzik verince hemen uyur. Bebeginizi aglatmadan bu tarz seyler deneseniz daha iyi olurdu benim annemde ben bebekken boyle yapmis ve ben hep annem olmassa cok korkuyomusum anneme bagimliymisim hatta abim hastalaninca bana bulasmasin diye beni babaneme birakmislar hasta olmusum uzuntuden babam beni almaya gelince kiyafetinden tutup 12 saatlik yol boyunca gozumu ondan ayirmamisim bunu anlattim bebeginiz benim gibi olmasin aman annem illahlah etmiski surekli heryerde bebekligimi anlatir iki saniye birakmazdi diye cunku beni aglayarak biraktigi icin ben kaybetme korkusu guvensizlik yasamisim.
Ay evet oyle olunca mecbur salliycaz dis cikarma kabusum oldu daha cikarmadi ama herkes anlatiyo bebek cok huzursuz oluyomus falan diye cok korkuyorum valla zaten yaramaz tek dinlenme sansim gece gecede dis cikarirsa ben hep yorgun olurumVallahi tatlım ben de sallamaya karşı olanlardanım. Ama gel gör ki hastalık ve diş çıkarma evresi bebek de düzen bırakmıyor. Ben altı aya kadar hiç sallamayın, ne zaman ki diş huzursuzluğu başladı bi de griple birleşti uyku düzeni filan kalmadı. Yann kuzum uyuyamamanın da verdiği mutsuzlukla kıyametleri koparırlar bacakların kopyala sallıyorsun. Hatta sabaha kadar hiç ayağımdan indirmemişliğim bile var maalesef.
Dinlenmek mi o Nasıl birşeydi yahuAy evet oyle olunca mecbur salliycaz dis cikarma kabusum oldu daha cikarmadi ama herkes anlatiyo bebek cok huzursuz oluyomus falan diye cok korkuyorum valla zaten yaramaz tek dinlenme sansim gece gecede dis cikarirsa ben hep yorgun olurum
Valla bende diyorumki eskiden ne kadar bos zamanim varmis hic yorulmuyomusum diyorum simdi bizimki bebisin isleri yeni bitti cok yaramaz kendileri daha 6 aylik haliyle masalar deviriyo neler neler bittim resmen ya annem hep derdi anne olunca gorursun beni anlarsin diye gerci ben usluydum ama ne kadar uslu olursa olsun annelik zor zanaat..Dinlenmek mi o Nasıl birşeydi yahu
Yani ben anlayamayorum, minicik bir beden zaten sancısı ağrısı kendine yetiyo Nasıl bırakcan da kendi kendine uyuyacak. Bu bir dönem ve zor dönemlerde özellikle bebeğe destek olmak gerek. Çocuğu doğduğuna doğacağına pişman etmenin alemi yok. Siz nasıl doğru hissediyorsanız devam edin benceBebeğim 3 ayı yeni doldurdu. Bundan öncesinde kolik bir bebekti. Kolik bebek nedir bilenler bilir. Devamli kucakta gezdirmek zorunda kalıyorduk. Çoğu zaman göğsümde yatarak uyuyordu. Gazları eskiye nazaran nispeten azaldı. Gazlı bir bebek olduğu için hep yüzüstü uyumaya alıştı. Şimdiyse yatağına koymadan önce yatay pozisyonda kucağımda uyuyan bebeğim, dikey olarak kucağımda uyuyor kimi zaman da bir amuda kalkıp uyutmaya çalışmadığım kalıyor ama yine de saatlerce uyumuyor.
Doktorumuz kesinlikle yattığı yerde uyumalı mümkün olduğunca kucağına almamaya çalış, ağlasın, eninde sonunda alışacak dedi tabi ne mümkün. Kıyabilceğimi sanmıyorum.
Yani ben anlayamayorum, minicik bir beden zaten sancısı ağrısı kendine yetiyo Nasıl bırakcan da kendi kendine uyuyacak. Bu bir dönem ve zor dönemlerde özellikle bebeğe destek olmak gerek. Çocuğu doğduğuna doğacağına pişman etmenin alemi yok. Siz nasıl doğru hissediyorsanız devam edin bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?