• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğime ağlatarak uyku eğitimi veriyorum

karamellim06

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Nisan 2013
766
1.350
113
Başlıkta çok gaddar bi anne olduğumu düşündünüz sanırım. Evet bi ara bebeğim çığlık çığlığa ağlarken ben de öyle hissetmiştim.
Evet,konuya girip anlatmaya başlayayım o zaman. Bebeğim 4 ay 5 günlük. Gündüz toplam iki saat uyuyor ve gece 11 saat. 4 yada5 kere emmek için Uyanıyor. Uyku eğitimi vermeye dün başladık.kısaca ve dilim döndüğünce anlatmaya çalışalım durumu.
Uyku eğitimine bebeğim uykusu geldiğinde çığlık çığlığa saatlerce ağlayıp uyuyamadığında karar verdim. İlk etapta ağlatarak uyutma yöntemini denemek istedim. Mantık olarak bebeğin bütün ihtiyaçları karşılandıktan ve hasta olmadığından emin olduktan sonra tercihen banyo masaj ninni sonrası uyuma saati yaklaştığında ve iyi geceler öpücüğünden sonra yatağa &beşiğe bıraktıktan sonra uyumasını beklemek gerekiyor.Bebeğim ilk gün tam 40 dakika ağladı ve ben yanında yanağını okşayıp elini tutup arada sırada öperek yanında olduğumu ve onu sevdiğimi hissettirmeye çalıştım. Ağlamasına dayanabilmek için gerçekten doğru yaptığıma inanmam gerekiyordu. Bebeğime kendi kendine uyuyabilme yetisini öğretmem gerekiyordu ki uyku problemi olmayan saati geldiğinde kendi kendine uyuyabilen bir bebek olsun. Bebeğim ağlarken dayanamayıp kucağıma alsam bu sefer kucağıma almam için daha çok ağlaması gerektiği sonucuna varacaktı. Sonuç olarak almadım ve elim bebeğimin yanağında ağlaya ağlaya uyudu. Bense ilk gün suçluluk duygusu içinde inşallah hata yqpmamışımdır diye düşünerek uyudum.
Bugün ikinci gün ve bebeğim yarım saat ağlayarak değil mızmızlanarak kendi kendine uyumayı başardı. Çok şaşırdım beni al diye ağlamaktan vazgeçmiş ve sadece bir gün sonra uyku problemini çözmekte büyük bi aşama kaydettiğimizi düşünüyorum.Bi sonraki gelişmeleri de aktaracağım.belki bizim gibi uyku problemi yaşayan annelere örnek olabilirim diye düşünüyorum. Bu arada tam olarak anlatamadıysam yöntemin nasıl olduğunu araştırmak isteyenler dr Ferber yöntemi olarak araştırma yapabilirler.

Başlıkta çok gaddar bi anne olduğumu düşündünüz sanırım. Evet bi ara bebeğim çığlık çığlığa ağlarken ben de öyle hissetmiştim.
Evet,konuya girip anlatmaya başlayayım o zaman. Bebeğim 4 ay 5 günlük. Gündüz toplam iki saat uyuyor ve gece 11 saat. 4 yada5 kere emmek için Uyanıyor. Uyku eğitimi vermeye dün başladık.kısaca ve dilim döndüğünce anlatmaya çalışalım durumu.
Uyku eğitimine bebeğim uykusu geldiğinde çığlık çığlığa saatlerce ağlayıp uyuyamadığında karar verdim. İlk etapta ağlatarak uyutma yöntemini denemek istedim. Mantık olarak bebeğin bütün ihtiyaçları karşılandıktan ve hasta olmadığından emin olduktan sonra tercihen banyo masaj ninni sonrası uyuma saati yaklaştığında ve iyi geceler öpücüğünden sonra yatağa &beşiğe bıraktıktan sonra uyumasını beklemek gerekiyor.Bebeğim ilk gün tam 40 dakika ağladı ve ben yanında yanağını okşayıp elini tutup arada sırada öperek yanında olduğumu ve onu sevdiğimi hissettirmeye çalıştım. Ağlamasına dayanabilmek için gerçekten doğru yaptığıma inanmam gerekiyordu. Bebeğime kendi kendine uyuyabilme yetisini öğretmem gerekiyordu ki uyku problemi olmayan saati geldiğinde kendi kendine uyuyabilen bir bebek olsun. Bebeğim ağlarken dayanamayıp kucağıma alsam bu sefer kucağıma almam için daha çok ağlaması gerektiği sonucuna varacaktı. Sonuç olarak almadım ve elim bebeğimin yanağında ağlaya ağlaya uyudu. Bense ilk gün suçluluk duygusu içinde inşallah hata yqpmamışımdır diye düşünerek uyudum.
Bugün ikinci gün ve bebeğim yarım saat ağlayarak değil mızmızlanarak kendi kendine uyumayı başardı. Çok şaşırdım beni al diye ağlamaktan vazgeçmiş ve sadece bir gün sonra uyku problemini çözmekte büyük bi aşama kaydettiğimizi düşünüyorum.Bi sonraki gelişmeleri de aktaracağım.belki bizim gibi uyku problemi yaşayan annelere örnek olabilirim diye düşünüyorum. Bu arada tam olarak anlatamadıysam yöntemin nasıl olduğunu araştırmak isteyenler dr Ferber yöntemi olarak araştırma yapabilirler.
Kolay gelsin, bol uyku dolu günleriniz olsun :) Bence ağlarken çok şiddetliyse kucağına alıp sakinleştirip tekrar yatırabilirsin, çocuğun güven duygusunu zedelememek lazım, nacizane tavsiyem :):) Benim kızım 5.5 aylık ve biz problem yaşamıyoruz şükür

Kolay gelsin, bol uyku dolu günleriniz olsun :) Bence ağlarken çok şiddetliyse kucağına alıp sakinleştirip tekrar yatırabilirsin, çocuğun güven duygusunu zedelememek lazım, nacizane tavsiyem :):) Benim kızım 5.5 aylık ve biz problem yaşamıyoruz şükür
Teşekkür ederim fikriniz için.bunu ben de düşünmüştüm.ama özellikle ilk gün ağladığı için kucağa alınca bir dahaki denemede uyku vakti geldiğinde kucağa alınmak daha çok ağlaması gerektiğini düşünüyorlarmış. Ama saçını okşayıp elini tutup arada bir öpüp yanında olduğunu hissettirmeye çalıştım. Gerçekten ilk gün zor geçti ve bu kadar kolay alışacağını düşünmüyordum. Şimdi uyku vakti gelince beş dakkada uyuyor bebişimiz:)

Ben dayanamıyorum oğlumun ağlamasına. 2 yaşına geldi kendi kendine uyuyamıyor. Her gece ayağımda sallıyorum. Onu sallamak hiç hoşuma gitmiyor. Hergün beynine zarar vercem diye korkarak bu işi yapıyorum. :( Nasıl bir uyku eğitimi vermeliyim bilmiyorum :( Çalışmasam hiç problem değilde, bazen uykuya yenik düşüyorum :(

Ben dayanamıyorum oğlumun ağlamasına. 2 yaşına geldi kendi kendine uyuyamıyor. Her gece ayağımda sallıyorum. Onu sallamak hiç hoşuma gitmiyor. Hergün beynine zarar vercem diye korkarak bu işi yapıyorum. :KK43: Nasıl bir uyku eğitimi vermeliyim bilmiyorum :KK43: Çalışmasam hiç problem değilde, bazen uykuya yenik düşüyorum :KK43:
2 yaşındaki çocuğa uykuya dalmayı öğretmek inanın dahs kolay bende 22 aya kadar salladım oğlumu 2. Ye hamile kalınca bu böyle olmaz dedim ve alıştırdım kendi kendine uyumasına söyleyeceklerimi bir uygulayın isterseniz.
Mutlaka kararlı olun biraz ağlayabilir mızırdanabilir babası belki taş koymaya çalışabilir sakın yılmayın
İlk geceler uykusunun iyice gelmesini bekleyin çok da geçirmeyin uygun zamanı kollayın
Sizin olmadığınız zamanlar ilgilenecek kişileride uyarın sallamamaları için
En zoru ilk gece yanına yatın masal anlatın hikayeler uydurun biraz dinleyip sıkılabilir ilgisini çekmeye çalışın biraz ağlayabilirde sıkı sıkı sarılın öpün yine ilgi çekici şeyler anlatmaya başlayın yine ağlayabilir yine öpün koklayın uyuyana kadar böyle 1 saat sürebilir durmadan bişeyler anlatın şarkı söyleyin uyuyacaktır 2.gün süre yarı yarıya kısalır 1 haftanın sonunda ise doğru zamanda yatağına götürdüğünüzde 10 dk da sorunsuz uykuya dalacaktır

Ben de bu akşam karar verdim uyku egitimi vermeye . Kizim bir yasinda,yatagina yatirip ninni soyledim bir sure ,arada optum.25 dakika boyunca agladi ve bir anda susup uyudu. Normalde Emerek uyuyor,gece de surekli emmek istiyor. Bu gece nasil gececek merak ediyorum

Benim oglan 7,5 aylik. Asla kendi kendine uyumaz. Kucagimda pispislayarak uyutuyorum. Anca cok uykusu varsa ayakta sallayarak veya memede uyuyor. Onun haricinde asla uyumuyor. Bu yontemleri denemeyi ben de dusunuyorum ama kv kp kayin vs.. Ayni evde oldugu icin kiyameti koparirlar agliyor diye. Yöntem möntem anlamazlar. Kendi evime geceyim muhakkak baslicam. Belim melim kopuyor valla. :KK43: ikinci cocuk olursa daha dogar dogmaz baslicam egitime

Arkadaslar siddetle tavsiye ediyorum kendi kendine uyumayi ogretin bebeklerinize. İkinci aksam sadece bir dakikada uyudu kizim. Dun gece iki kere emmek istedi. Emerek uyudugunda en az beş kere uyanirdi .

Ben de bu akşam karar verdim uyku egitimi vermeye . Kizim bir yasinda,yatagina yatirip ninni soyledim bir sure ,arada optum.25 dakika boyunca agladi ve bir anda susup uyudu. Normalde Emerek uyuyor,gece de surekli emmek istiyor. Bu gece nasil gececek merak ediyorum
Bence aynı sebatla devam edin. Bi kaç gün içinde iki mızmızdan sonra mışıl mışıl uyulacak

Aglatmadan uyutma yöntemleri var mi peki.. Sessiz sedasiz cozemiyor muyuz bu isi :KK48:
Var. Beşiğe koyuyorsunuz. Tabi aç ve hasta olmayacak. Altı kuru olacak. Daha sonra her ağladığında kucağa alıp sakinleştirip geri beşiğe koyuyorsunuz 30 kere de olsa aynı şeyi uyuyana kadar tekrarlıyorsunuz. Bana zor ve daha uzun sonuç alınır gibi geldi. O yüzden denemedim. Şöyle düşünün eline bıçak alsa ve siz o bıçağı çocuğunuzdan aldınız diye ağlasa acıyıp verir misiniz. O zaman acımayın ama sürekli kafasını karnını ellerini okşayıp arada bi eğilip beşiğe öpüp sessiz sessiz yanında olduğunu söyleyin bi de uykudan önce yeterince sevip kucakladığınızdan emin olun ki farklı bi duyguya kapılmasın bebeğimiz

Benim oglan 7,5 aylik. Asla kendi kendine uyumaz. Kucagimda pispislayarak uyutuyorum. Anca cok uykusu varsa ayakta sallayarak veya memede uyuyor. Onun haricinde asla uyumuyor. Bu yontemleri denemeyi ben de dusunuyorum ama kv kp kayin vs.. Ayni evde oldugu icin kiyameti koparirlar agliyor diye. Yöntem möntem anlamazlar. Kendi evime geceyim muhakkak baslicam. Belim melim kopuyor valla. :KK43: ikinci cocuk olursa daha dogar dogmaz baslicam egitime
O konuda çok haklısınız ben de kayınbabam gelmez inşallah bi kaç gün diye dua etmiştim.kaynanam anlar ama kayınbabam kıyamaz.neyse ki iki gün içinde anlaştı. Her gün eziyet çekmektense iki gün sabretmek hem bizim ruh sağlığımız hem bebeğimizin sağlıklı gelişimi için şart

Ben hiç öyle yapmadım emzirdimmkendi uyudu sonra besine koydum böyle alıştı hiç aglamadi
Sorun yok gibi görünüyor evet ama gözünüzüzden kaçan bi şey var bence. Kendi kendine uyumayı öğrenmediği için uyandığında aç olmasa da emerek uyumayı öğrendiği için emmek isteyecek.bu arada en az 4aylık olmalı eğitim vermek için

Benim 9 aylık canım 15 dk kadar emiyor bazen 5 dk sonra uyuyor saatlerce emiyor kendi uyuyor sallama falan yok

Var. Beşiğe koyuyorsunuz. Tabi aç ve hasta olmayacak. Altı kuru olacak. Daha sonra her ağladığında kucağa alıp sakinleştirip geri beşiğe koyuyorsunuz 30 kere de olsa aynı şeyi uyuyana kadar tekrarlıyorsunuz. Bana zor ve daha uzun sonuç alınır gibi geldi. O yüzden denemedim. Şöyle düşünün eline bıçak alsa ve siz o bıçağı çocuğunuzdan aldınız diye ağlasa acıyıp verir misiniz. O zaman acımayın ama sürekli kafasını karnını ellerini okşayıp arada bi eğilip beşiğe öpüp sessiz sessiz yanında olduğunu söyleyin bi de uykudan önce yeterince sevip kucakladığınızdan emin olun ki farklı bi duyguya kapılmasın bebeğimiz
Tesekkurler.. :KK66:

Ben dayanabilecegime inansam bende yapicam aynisini..bizimki bizi sekilden sekile sokup uyumuyor hatta aziti kucagimizda da uyumamaya basladi

FERBER yöntemiymiş................................ Eminimki çok özel bir annesiniz yazacaklarımı lütfen kişisel algılamayın... Ama uygulanan bu yöntemin ( çocuk gelişimini az çok araştırıp bilseydiniz ) nasıl hasarlar bırakacağından kahrolurdunuz... 0-3 yaş anneye bağlanma dönemidir.. Üstelik sizin bebeğiniz bu yazıyı yazdığınızda 4 aylıkmış... Kişisel gelişiminde güven duygusuna kadar bu yöntemle örseleme yaptığınızın bile farkında değilsiniz.. Ağlaya ağlaya küsmüş o melek... Ertesi gün çaresizliğinden sessizce uyumuş.. 4 aylık bir bebeğin önce gelişim için nelere ihtiyaç duyduğunu araştırın... Yarattığınız anksiyetenin nelere kapı açtığını meleğiniz büyüdükçe anlayacaksınız... Yazık çok yazık........

Back