Öncelikle çok geçmiş olsun size de.Sanırım bu kaka sorunu çoğu bebekte var.Bende 38. haftamda dogum yaptım bıraz zorla dogurdum kanalda kaldı oglum.Acaba dıyorum erken dogdugu ıcın bagırsakları gelişmedimi tam olarak..
Biz izmir behcet uz hastanesinde kaldık.Orada bize biyopsi olması gerektıgını soyledıler ama ben hiç o ihtimali dusunmek ıstemıyorum cevremdekı butun buyuklerım bısey olmadıgını sındırım sıstemının daha gelısmemıs olabilecegini ve zamanla duzene girecegini söyledi.
Şifa hastanesine goturdum ordakı doktorda kabız bu cocuk dedı anne sutu ver dedı yolladı.Hangi doktora inanacağımı şaşırmış durumdayım.
İlk kakasını o anlattıgınız hortum tarzı bıseyle yaptırdılar ve onunda canı yandı.Fakat benim kullandıgım lavman eczanede satılan kucuk tup seklındeydı ilk 2-3 dk aglıyordu sonra kakasını yapınca rahtlıyordu.Ancak farklı bir eczanedeki bey lavmanın tehlıkelı oldugunu fitil kullanmanın daha uygun olacagını söyledi.Bu durumda olan cok bebek oldugunu ve 3 aylık olana kadar fitille yaptırabilecegimizi söyledi.Ancak 3 aydan sonra mutlaka doktora goturmemızı soyledi.Şu anda gliserinli bir fitil kullanıyorum 2-3 gunde bir.Fitille beraber kakasını yaptıktan sonra kendısıde bıkac defa kaka yapıyor ve kesılıyor.Bir ay böyle duzelmesini bekliycem umutla..
Başka bi yerde bir bayanın bebegı 3 ay boyunca kendısı hiç yapamamıs ve bıyopsı olmus sonuc temız cıkmıs.Bizim bebeklerimiz en azından kendısı yapabılıyor zorda olsa.Umarım sizinde bebeginiz en yakın zamanda ıyılesır..Cevap verdiğiniz için teşekkürler..