Çocuk Hastalıkları Bebeğimdeki kaka sorunu..

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

prensim_geldi

Üye
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2013
91
0
6
İzmir
Öncelikle Allah hastalığı olan tüm bebeklere şifa versin.

Bizim sorunumuz bebeğim doğduğu gün başladı.İlk kakasını yapması gerekiyordu fakat 4 gün yapmadı,hastaneye götürdük hortumla yaptırdılar ve sonra yoğun bakıma aldılar bu sırada sarılıgıda cıktı 5 gun hastanede kaldık yogun bakımda kendisi yapmıs kakasını hastaneden cıktıktan sonra 2 hafta kendısı yaptı hemde hergun bıkac defa .Sonra yine kesildi 12 gün gecti yapmadı tekrar götürdük hastaneye okunuşu hiçburg olan bı bagırsak hastalıgından suphelendıler bıyopsı olabilecegini söylediler fakat hastanenin ameliyathanesi arızalı oldugu ıcın cıkardım bebegımı ordan.suan evdeyız goturmedım tekrardan lavmanla yaptırıyoruz 3-4 gunde bır.Gaz problemimiz yok kendısı gayet guzel cıkartıyo gazını,bıkac defa masaj yaparken karnına kakasını yaptı.3-4 gunde bır karnı şişkinleşiyo lavmanla boşaltıyoruz bagırsaklarını.Şuan bebegim 2 aylık cok kucuk ameliyat olabilecegi dusuncesı benı yıkıyor.Böyle bir durumla karsılasan var mı acaba? Bu arada sütüm hiç yok ilk bastada cok azdı ve cogalmadı suan kesıldı sadece aptamil conformil verıyorum 3-4 saatte bır 120 cc.

Fitil kullanmaya başladık ılk fıtılı kullanalı 3 gün oldu ılk gunun sabahına 3 defa yaptı bı sonrakı gun yapmadı hıc bugun ise 2 defa yaptı fıtılın etkısıylemı yapmıs olabılır 3. gün,yoksa fıtıl sadece bır gunluk bır etkı mı yaratır?

Fıtıl kullanıp sonrasında kaka problemı duzene gıren anneler varsa yardımcı olun lutfen..

merhaba
benim kızımda dogdugunda ilk kakasını 5.gün yapmıştı yalnız ben 40+8de doğurdum ve içerde kaka yapmıştı o yüzden kaka yapmayınca pek fazla telaş etmedik birde benim kızım ilk 7 gün memeyi almadı pompa ile sağarak verdim pompa goguslerimi boşaltmıyordu galiba süt az geldiğinden olacak ki bebek doymuyordu süreklide ağlıyordu barsaklar dolmadığı için de kakasını yapamadı muhtemelen.Emzirmeye başlayınca düzelmişti çok şükür, sadece bir kaç kez 2gün kaka yapmadığı olmuştur ama 3.gün kendiliğinden yapıyordu hiç müdahale etmeden.
Fakat 10 gündür işin içinden çıkamıyoruz bebegım şuan 4,5 aylık günde 2-3 çay kaşığı meyve püresi vermeye başladım 5,günden sonra kaka yapmaz oldu.8 gün kendiliğinden yapmasını bekledik bu arada tabi evde termometre ve sabunla demelerim oldu ama pek beceremedim,zeytinyag içirdim,karnına sıcak havlu ile masaj vs hiçbiri fayda etmedi.
Aile hekimine danıştım önce termometre ile denedi sonuç alamadı lavman yapıcam dedi ben sadece doğuma girerken lavman oldum tam olarak neyın nesıdır nasıl bırseydır bılmem ama burada bebeklerede yapıldığını okuduğum için sorun etmedim.
pompa gibi birsey çıkardı uzun ınce bır ucu vardı sanırım 6cm vardı içine lavman karışımını koydu ve kızımın poposuna verdı kızım ağlamaktan morardı ben yeter dedıkce bana dışarı çıkmamı soyledı o 6cm tamamını poposuna soktu aklımı kaybedecektim az daha hala aklıma geldikçe buna nedn izin verdim diye kendimi hiç affetmiyorum.Bukadar acı çektiğine göre kakasını yapsaydı bari ama yapamadı maalesef.
Çocuk doktoruna gıttım bu defa fıtıl verdı 20dk hemen kakasını yaptı sadece emzırecegım bır sure ek hıcbırsey vermeyecegım,barsak duzenleyıcı duphalac şurup verdi bize fakat fitilden sonra bugun 2gün oluyor şuruba rağmen kaka yapmadı.
Doktor sütümün yetmediğinden olabileceğini söyledi 10gün boyunca sadece emzireceğim ve kilo takibi yapacağız.
Biraz uzun oldu ama paylaşmak anlatmak istedim size birde şunu sormak istiyorum dediğim gibi ben lavmandan çok korktum siz ise daha ilk baştan beri lavman yaptığınızı yazmışsınız siz farklı bir şekilde mi yapıyordunuz okadarcık bebek nasıl dayanıyordu buna ben oktor bebeğimin içini parçaladı diye günlerdir kahroluyorum ona o acıyı yaşattığım içim perişan oldum.

Öncelikle çok geçmiş olsun size de.Sanırım bu kaka sorunu çoğu bebekte var.Bende 38. haftamda dogum yaptım bıraz zorla dogurdum kanalda kaldı oglum.Acaba dıyorum erken dogdugu ıcın bagırsakları gelişmedimi tam olarak..
Biz izmir behcet uz hastanesinde kaldık.Orada bize biyopsi olması gerektıgını soyledıler ama ben hiç o ihtimali dusunmek ıstemıyorum cevremdekı butun buyuklerım bısey olmadıgını sındırım sıstemının daha gelısmemıs olabilecegini ve zamanla duzene girecegini söyledi.
Şifa hastanesine goturdum ordakı doktorda kabız bu cocuk dedı anne sutu ver dedı yolladı.Hangi doktora inanacağımı şaşırmış durumdayım.

İlk kakasını o anlattıgınız hortum tarzı bıseyle yaptırdılar ve onunda canı yandı.Fakat benim kullandıgım lavman eczanede satılan kucuk tup seklındeydı ilk 2-3 dk aglıyordu sonra kakasını yapınca rahtlıyordu.Ancak farklı bir eczanedeki bey lavmanın tehlıkelı oldugunu fitil kullanmanın daha uygun olacagını söyledi.Bu durumda olan cok bebek oldugunu ve 3 aylık olana kadar fitille yaptırabilecegimizi söyledi.Ancak 3 aydan sonra mutlaka doktora goturmemızı soyledi.Şu anda gliserinli bir fitil kullanıyorum 2-3 gunde bir.Fitille beraber kakasını yaptıktan sonra kendısıde bıkac defa kaka yapıyor ve kesılıyor.Bir ay böyle duzelmesini bekliycem umutla..

Başka bi yerde bir bayanın bebegı 3 ay boyunca kendısı hiç yapamamıs ve bıyopsı olmus sonuc temız cıkmıs.Bizim bebeklerimiz en azından kendısı yapabılıyor zorda olsa.Umarım sizinde bebeginiz en yakın zamanda ıyılesır..Cevap verdiğiniz için teşekkürler..

Bizimki barsak düzenleyiciye rağmen fitilden sonra gene kaka yapmadı.Günde en az 2-3 kez kaka yapan bebeğe birden ne oldu anlamış degılız ailecek tek konumuz bu oldu günlerdir sürekli bezini kontrol ediyoruz.
Yarın 3.gün olacak pazartesi tekrar doktora götüreceğim.

Biz herhangi bi duzenleyıcı kullanmıyoruz.Şifadakı doktor mamasına 1 cay kasıgı zeytınyagı koymamı söyledi.Faydası oluyormu bılemıyorum.Ayrıca dediğiniz gibi masaj yapıyorum karnına ateş ölçer vs denedık bizde sonuc alamadık.Stresten tek damla sütüm kalmadı.Bizimde tek konumuz oglumun kaka yapması.Her bezını bende umutla acıyorum.Ama şöylede bir durum var.bebegınız cok sıkıntılı degılse kızarıp morararak ıkınmıyorsa yada buna benzer bır durum yoksa cokta endıse etmeyın.Sonuc olarak kendısı yapmıs bır dönem.Benımde bebegım 2 hafta her gun hemde gunde bıkac defa kakasını yapıyordu.Birden kesildi bizde anlamadık ne oldugunu..Bir müddet beklemekten başka ne yapılabilir bilemiyorum.Allah şifasını versin en yakın zamanda bebeklerimizin.İlerde gülerek hatırlayalım bu durumu inşallah..

biz de 2 aydan sonra 7. güne kadar yapmazsa biz yaptırıyorduk 3 ay geçtikten sonra kendisi yapma ya başladı şimdi 4 aylık 2-3 günde bir bazende günde iki defa yapıyor merak etmeyin düzene girecektir

biz de 2 aydan sonra 7. güne kadar yapmazsa biz yaptırıyorduk 3 ay geçtikten sonra kendisi yapma ya başladı şimdi 4 aylık 2-3 günde bir bazende günde iki defa yapıyor merak etmeyin düzene girecektir

sizinde başından beri mi bu sorun vardı yoksa 2. aydan sonra mı oluştu?
herhangi bi ilaç bagırsak duzenleyici vs kullandınız mı?
hastanelerde bebegime acı cektırmek ıstemıyorum umarım sizin gibi bizimde durumumuz kendiliğinden düzene girer..

Benim bebegim 5aydan sonra ben ek besine gecince surekli kabiz olmaya basladi 6 gun yapamadi fitil verdik rahatladi ama cok karni agriyo herdefasinda izellikle geceleri karin agrisindan kasiliyo kakasi sert ve kokulu simsiyah oldu poposu catladi kan geldi simdi kremler suruyorum cidden zor bi durum arkdslar

bence siz bu çocuğu adam gibi bir üniversite hastanes
ne götürün. sürekli lağman fitil doğru bir uygulama değil.
ayrıca daha çok küçük. sadece anne sütü alsa yapmaması
doğal denebilirdi ama mama da veriyormuşsun. bence erteleme.
36 haftadan sonra yapılan hiçbir doğum erken değildir. bence araştır bunu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…