• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Bebeğimde yoğun pamukçuk var, yardım edin

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

"NAZ"

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2008
343
0
96
Muğla
hanımlar merhaba;
yaklaşık 1 hafta önce bebeğimin ağzında pamukçuk oluşmaya başladı, önce 2-3 tane olan beyazlıklar karbonatla temizlememe rağmen çoğalmaya devam etti.:1no2: bende doktoruma danıştım ilaç verdi önce karbonatla temizle sonrada bu ilacı sür dedi yapıyorum ama pek faydası omadı dilinin önlerini temizledim ama küçük diline kadar beyazlıklar var benim gibi bu sorunu yaşayan ve çözebilen anneler ne olur :Saruboceq: bana yardımcı olun, :ecrin_bebek: bebeğim çok ağrı çekiyor olmalı ki emmeyi bile yarıda kesiyor...............senağlamasenağlamasenağlama

benımde bebegımın dılı beyaz oluyor o zaman pamukcukmu oluyorkı acaba ben anlamadım yoksa suttenmı oyle?pamukcuk olunca agrısı oluyormu?

benımde bebegımın dılı beyaz oluyor o zaman pamukcukmu oluyorkı acaba ben anlamadım yoksa suttenmı oyle?pamukcuk olunca agrısı oluyormu?

evet duygucum, yenidoğanlarda sık karşılaşılan bir durum bu, sanki gerçekten dilinde pamuk varmış gibi oluyor ve ağrı yapıyormuş ve temizliğini yapmadığın sürecede ilerlemeye ve bütün ağzını kaplamaya başlıyor,ben temizlememe rağmen gideremedim daha......senağlama

nazcım benimde bebeğimin dilinde oldu günde emzirdikten sonra günde 3 defa yarım su bardağı kaynamış ılık suya 1 çay kaşığı karbonatı atıp karıştır sonrada ilacı (mi....tin ) sür.belli bir süre ağzında durması gerekiyor. benimki iki günde geçti.

en güzeli temiz bir bezle biraz bastırarak karbonatlı suyla temizlemek bizimki de bayağı ilerledi hatta beslenemiyordu ağrı da yapıyodu dr.a gittik mikostatin verdi onu kullandık karbonatlı bezle temizleyip mikostatinden damlatıyoduk 2 güne kadar düzeldi

benım bıldıgım en basta hıjyene dikkat.her emzirmeden sonra bı kasık su sut kalıntısı kalmasın dıye.bıde kabonatlı su ıyı gelıyo

benım bıldıgım en basta hıjyene dikkat.her emzirmeden sonra bı kasık su sut kalıntısı kalmasın dıye.bıde kabonatlı su ıyı gelıyo

benimde 3,5 aylık bir kızım var.ilk doğum yaptığımda dr.um bana göğsünü sadece sütünle temizliceksin dedi.bende hep öyle yaptım.ama bu arada günde 2-3 kerede miko.. sürdüm.o ilaç hem göğüs ucumun yara olmasına hem de bebeğimde pamukçuk olmasını engelledi.iyi ki dr. um bu şekilde kullanmamı söylemiş,bir taşla 2 kuş vurdmuş oldum.göğüs ucu sorunu da yaşamadım, pamukçukta :nazar:

ben de karbonatlı suyla sildim hem de mikostatin i de tülbente sürüp onunla da sildim, damlatınca yutuyordu çünkü

bebeğim henüz 10 günlük ve doktorumuz dediki: her emzirmeden sonra bir kahve kaşığı su ver dedi...

Allah şükür henüz birşeyi yok maşallah...

geçmiş olsun...

Benımkındede bırsey yoktu.5 ayında cıktı ortaya. Insallah cıkmaz. Doktorunuz kım?

benim kızımdada var malsf karbonatlı suyla sildiğim zaman çok rahatsız oluyor bazen kusuyordu dktorumuz miksttn verdi onuda diline damlatınca ya hemen yutuyor ya da agzından püskürterek çıkartıyor bilmiyorum ne yapıcam

senın kızın ne kadarlık.. ne zamandır gecmedı.. bende damlatıyorum.doktor yutmasında sakınca yok ılacın dedı.

Back