Çocuk Hastalıkları Bebeğimde skolyoz olabilir mi?

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

BSTA

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Temmuz 2016
261
126
103
31
Merhaba arkadaşlar oğlum 7 aylık desteksiz oturamıyor mama sandalyesine ya da kucağıma oturttuğum zaman sağına doğru eğiliyor kucağımda ve ayaklarının üzerinde dik durabiliyor nörolojik bir problem mi diye doktora götürdüm boyun eğriliğinden süphelenip ultrason istedi temiz çıktı. Bazen bişeye uzanacağı zaman kendini dikleştiriyor ama skolyoz olabilir mi diye düşünüyorum eğer skolyoz olsaydı kendisini dikleştirebilir miydi bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim

CANIM BENDE SKALYOZ VAR DOĞUŞTAN GELEN BİRŞEYMİŞ AMA ERGENLİK DÖNEMLERİMDE BELİRGENLEŞMEYE BAŞLAMIŞTI AŞIRI SIRT AĞRISIYLA FARK ETTİK VE BİR ANDA KEMİK ATTI ARKADAN VE İLERLEYEN DURUMDA DEĞİL ÇOK ŞÜKÜR . SKALYOZ OLSA ULTRASONDA ÇIKARDI.BELLİ OLURDU YANİ HEMEN KÖTÜYE YORMA .AYRICA SKALYOZ OLSA DİKLEŞTİRMEK YERİNE OTURDUĞUNDA KANBUR ŞEKİLDE DURURDU.SEN YİNE İÇİN RAHAT ETMESİ İÇİN 1 YAŞINDA YİNE GÖTÜR.TEKRAR FİLM ÇEKTİR.ŞÜPHENDENDE BAHSET

Cevap için çok teşekkür ederim size de geçmiş olsun, ultrason boyundan çekildi tortikolis şüphesiyle orda belli olur muydu?

Cevap için çok teşekkür ederim size de geçmiş olsun, ultrason boyundan çekildi tortikolis şüphesiyle orda belli olur muydu?
skolyaz omuzda ve kol köklerinde olabilir benim ki kol kökümde sırttan ultason çekilmişti zamanında

Canım skalyoz vs bilmiyorum ama benim oğlum da öyleydi. Ha düzelecek derken 8. Ayında desteksiz doğru oturması gerekirken sağ tarafına meyilli oturuyodu. Doktor doktor gezdim bişey çıkmadı. Temiz çıktı. Şuan 14 aylık bir sorunu yok. Muhtemelen sizin durumunuz da benimki gibi. İçiniz rahat olsun.

Cevap için teşekkür ederim oturamamsından ziyade sağa eğilmesi korkutuyordu beni içimi rahatlattınız tekrar teşekkür ederim

Cevap için teşekkür ederim oturamamsından ziyade sağa eğilmesi korkutuyordu beni içimi rahatlattınız tekrar teşekkür ederim
Benim oğlum da sağa eğik dururdu. Bu endişe verici ama doktorlar bişey yok zamanla geçer dediler ki düzeldi. Bir de bizim gözlerimizde sorun çıktı çocuk doğru acıyı bulmak için de değişik duruşlar yapıyo olabilir. Göz doktoruna da gidin mutlaka. Biz gözlük taktiktan sonra düzeldi

Geçmiş olsun öncelikle cevap için teşekkür ederim, bizimki canı isteyince dikleşiyor mesela birine bakarken karşısına geçiyorum görmek için her türlü şekilde doğruluyo sağa sola bakıyo dikleşiyor, göz ile ilgili olabileceği hiç aklıma gelmemişti bilgi verdiğiniz için teşekkür ederim geçmezse muayene için giderim

Benim oğlum da duzeliyodu ama genelde yamuk oturuyodu. 6. Ay genel göz kontrolüne gitmediyseniz kesinlikle ihmal etmeyin. Oğlum çok küçük nesneleri bile tutmaya çalışıyordu ,takip ediyodu onları. Biz de gözden olabileceğini hatta bir göz kusuru olabileceğini hiç dusunmedik ama maalesef çıktı

Peki problem neymiş yani tanı ne oldu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…