Bebeğimde otizm belirtisi olabilir mi?

Sumeyra29

Üye
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2024
24
7
6
29
Öncelikle merhabalar. 10 gun sonra 18 aylık olacak bebeğim var. Evde tv izliyor ama günlük yarim saat falan olmaz. Evde eşimle yeri geldi kavgalarımız oldu. Bunların bir çoğu büyük tartışmalar. Ve cahillik edip yanında oldu diyebilirim. Simdi bebeğim (tabii bnm kuruntum da olabilir) yaklaşık 1 haftadır boyle 5 yada 10 saniyeliğine dalıyor ve sol yanağını yana doğru seğirterek gülüyor. Ellerinde ayaklarında bir kasılma problem yok. İletişim kurabiliyor günlük hayatta. Her şeyi anlayıp kavrayabiliyor yaptığım muzik hareketlerini taklit edebiliyor (sar makara müziği gibi) anne, baba, dede, nene, anneanne, dedi (kedi), gibi kelimeleri konusuyor. Su istediğinde belirtiyor, yada baska nesneleri parmağıyla olabildiğince gösteriyor. Etrafında bir sey fark ettiğinde bnm başımı o yone döndürerek bnm de farketmemi sağlıyor. Vb diyebilirim. Ancak yazdığım gibi bir an dalıp sol yanağını yana doğru segirterek guluyor 5 yada 10 saniyeliğine. Etrafimdakiler bir sey yoktur. Aklına o an bir sey geliyor ona gülüyordur diyorlar ama bn yine de doktor randevusu aldım. Ancak buraya da yazmak istedim. Acaba zamanında ayni durumu yasayaniniz var mi diye.

Bebeginiz 10 sn daliyor diye otizm mi oldugunu dusunuyorsunuz
Burada anlatmak istediğim 10 sn degil, bir an dalip yada kendini kitleyip mi deyim ne diyim sol yanagi sağa dogru cekip gulmeye başlıyor. Bir akrabamin kiz cocugu vardi epilepsi hastasi. O hafif nobeti gelecegi zaman bir an duraksar ilisigini keserdi tek farki akrabamizin kizi kendini kasardi. Ve seslenince duzelirdi.Bnm oglumda kasilma yok. Bilmiyorum bu hareketi yaptiginda bn yanlis anlayip kendimi ürkütmuste olabilirim

Burada anlatmak istediğim 10 sn degil, bir an dalip yada kendini kitleyip mi deyim ne diyim sol yanagi sağa dogru cekip gulmeye başlıyor. Bir akrabamin kiz cocugu vardi epilepsi hastasi. O hafif nobeti gelecegi zaman bir an duraksar ilisigini keserdi tek farki akrabamizin kizi kendini kasardi. Ve seslenince duzelirdi.Bnm oglumda kasilma yok. Bilmiyorum bu hareketi yaptiginda bn yanlis anlayip kendimi ürkütmuste olabilirim
Evham yapmayin kafanizdakilere kışkış diyin bence benimki de dalip gider arada 😆

Öncelikle merhabalar. 10 gun sonra 18 aylık olacak bebeğim var. Evde tv izliyor ama günlük yarim saat falan olmaz. Evde eşimle yeri geldi kavgalarımız oldu. Bunların bir çoğu büyük tartışmalar. Ve cahillik edip yanında oldu diyebilirim. Simdi bebeğim (tabii bnm kuruntum da olabilir) yaklaşık 1 haftadır boyle 5 yada 10 saniyeliğine dalıyor ve sol yanağını yana doğru seğirterek gülüyor. Ellerinde ayaklarında bir kasılma problem yok. İletişim kurabiliyor günlük hayatta. Her şeyi anlayıp kavrayabiliyor yaptığım muzik hareketlerini taklit edebiliyor (sar makara müziği gibi) anne, baba, dede, nene, anneanne, dedi (kedi), gibi kelimeleri konusuyor. Su istediğinde belirtiyor, yada baska nesneleri parmağıyla olabildiğince gösteriyor. Etrafında bir sey fark ettiğinde bnm başımı o yone döndürerek bnm de farketmemi sağlıyor. Vb diyebilirim. Ancak yazdığım gibi bir an dalıp sol yanağını yana doğru segirterek guluyor 5 yada 10 saniyeliğine. Etrafimdakiler bir sey yoktur. Aklına o an bir sey geliyor ona gülüyordur diyorlar ama bn yine de doktor randevusu aldım. Ancak buraya da yazmak istedim. Acaba zamanında ayni durumu yasayaniniz var mi diye.
Bence bebeklerin dönemsel olarak yaptığı şeyler var. Önemli olan bunun süreklilik arz edip etmemesi. Ben bu anlattığıniz çocuk profiline göre bir sorun olduğunu düşünmüyorum.
İçiniz illa rahat edecekse bir doktora götürün. Benim kızım da 19 ayına yeni girdi, birkaç defa o da yaptı son iki üç hafta içinde. Hemen hemen yazdığınız şeyler kızım için de geçerli yani. Ben doktora geçenlerde bir şey sorunca bana kızmıştı bu kadar abartmayın zamane anneleri diye :)

Otizm değil fakat bir nöroloji bölümüne o anın mutlaka videosunu çekip gösterin fikir alın derim. O dalmalarda seslendiginizde hemen bakıyor mu?

Otizm değil fakat bir nöroloji bölümüne o anın mutlaka videosunu çekip gösterin fikir alın derim. O dalmalarda seslendiginizde hemen bakıyor mu?
Evet nöroloji bolumune de çocuk sağlığı ve hastalıkları bolumunden doktor yönlendirerek randevu alabiliyormusuz. Aldim bakalim5 gun sonraya. Bunu takip etmemistim bugun yaparsa onada bakayim gece yatinca da yapiyor emzigini agzindan cikarinca tepki yok gunduz de deneyeyim ama iste kisa sürdüğü icin ben cikarana kadar telefonu bitiyor

Bence bebeklerin dönemsel olarak yaptığı şeyler var. Önemli olan bunun süreklilik arz edip etmemesi. Ben bu anlattığıniz çocuk profiline göre bir sorun olduğunu düşünmüyorum.
İçiniz illa rahat edecekse bir doktora götürün. Benim kızım da 19 ayına yeni girdi, birkaç defa o da yaptı son iki üç hafta içinde. Hemen hemen yazdığınız şeyler kızım için de geçerli yani. Ben doktora geçenlerde bir şey sorunca bana kızmıştı bu kadar abartmayın zamane anneleri diye :)
Vallaha aldim randevu. Bizde kizan yerine buz soksun derler ☺️ teşekkür ediyorum

Merhabalar benimde ikizlerim var 2 yaşında bı kız bı erkek oğlum benide hep kuşkuya düşürüyor .. sevindiginde kanat çırpıyor arada herzaman dgl seslendiği de bakıyor ama işaret etmiyor komut almıyor baba geldi dediğimde kapıya kosuyor babasi saklanıyor onu arıyor buluyor. Anne diyor sadece ağzı dolu biseyler anlatıyor anne ııı ııı yapıyor kardesiyle iletişimi yok sürekli kavga ediyolar kafa atıyor sinirlendiğinde dişlerini sıkıyor arabayla oynar nadiren tekerleklerine bakar .. oyun parklarında yastaslariyla oynar izler onları sonra yaptıklarını yapar .. bende doktora götürdüm ekran izlettik uzun sure şimdi kapattık dedim 1 hafta oldu dedim 2 hafta sonra bidaha görelim dedi . Gelişim testiyle pediatriye yolladı. Bazen çok şüpheleniyorum bazen bişey yok diyorum .. 1 haftadır yanyan bakmaya başladı .. kolidorda koşar seslenince dönüp gelir ama.komut yok bizde su getir bunu getir yok . Ama haftaları bilir seslerini çıkarır meyveleri bilir .. cırt cırtlı kitap aldım onlara hayvanları yerleştirir yerlerine renkleri yerleştirir doğru bı şekilde göz temasimiz var kanat cirpmasi ,kolidor boyu sürekli koşup gelmesi ve sinirlendiğinde dış sıkıp kafa atması beni suphelendiriyor . Otizm dglde. Gelişim geriliği gibi hissediyorum birde bizimde 10 sn dalislarimiz var uyarınca seslenince kendine geliyor . ,1 yaşındayken uyku testi beyin emari cektirmistik bişey çıkmamıştı ama o zaman dalışı için dgl seslenince bakmıyor diye cektirmistik bişey çıkmamıştı temiz geldi sonuçlar. Bu dalışları 1-2 aydır fark ediyorum 10 sn bakıyor sonra toparlıyor
Bilgisi olan yazarsa sevinirim .

Back