Bebeğim 43 günlük 40+5 te normal doğumla dünyaya geldi ve doğduğu anda ağlarken ebemiz gülerek ağzı yamuk ağlıyor dedi, güldü.Ama aklına takılmış geldi gitti ilgilendi sağolsun.Bebek hemşiresine fotosunu attı onlar çocuk Dr na atmış derken rahatsızlığını anlamış olduk.Bebeğim de asimetrik ağlama varmış,ağlarken alt dudağı sağ tarafa doğru kayıyor.4 tane farklı Dr a gösterdim hepsi birbirinden farklı görüşe sahip, farklı bir şehirde çocuk nöroloji Dr na götürdüm ama kimse net birşey demiyor,kimisi muayenesi normal kimisi hep böyle kalacak diyor... Aklım çok karışık başına gelen var mı?zamanla düzeldi mi?( Fikirleri ya yüz felci geçirmiştir diyolar ya da kasları gelişmemiştir ya da hiç kası yoktur,hangisine inanacağımı şaşırdım)
iyi bir universite hastanesine gidin bence. bebeklerin iyilesme kapasitesi cok fazla oluyor, belki de fizik tedavi egersiz gibi bir seylerle duzelecek bi seydir.Bebeğim 43 günlük 40+5 te normal doğumla dünyaya geldi ve doğduğu anda ağlarken ebemiz gülerek ağzı yamuk ağlıyor dedi, güldü.Ama aklına takılmış geldi gitti ilgilendi sağolsun.Bebek hemşiresine fotosunu attı onlar çocuk Dr na atmış derken rahatsızlığını anlamış olduk.Bebeğim de asimetrik ağlama varmış,ağlarken alt dudağı sağ tarafa doğru kayıyor.4 tane farklı Dr a gösterdim hepsi birbirinden farklı görüşe sahip, farklı bir şehirde çocuk nöroloji Dr na götürdüm ama kimse net birşey demiyor,kimisi muayenesi normal kimisi hep böyle kalacak diyor... Aklım çok karışık başına gelen var mı?zamanla düzeldi mi?( Fikirleri ya yüz felci geçirmiştir diyolar ya da kasları gelişmemiştir ya da hiç kası yoktur,hangisine inanacağımı şaşırdım)
bakin boyle bir sey de buldum google dan cevirebilirsiniz, genelde kendi kendine gecer diyor.Bebeğim 43 günlük 40+5 te normal doğumla dünyaya geldi ve doğduğu anda ağlarken ebemiz gülerek ağzı yamuk ağlıyor dedi, güldü.Ama aklına takılmış geldi gitti ilgilendi sağolsun.Bebek hemşiresine fotosunu attı onlar çocuk Dr na atmış derken rahatsızlığını anlamış olduk.Bebeğim de asimetrik ağlama varmış,ağlarken alt dudağı sağ tarafa doğru kayıyor.4 tane farklı Dr a gösterdim hepsi birbirinden farklı görüşe sahip, farklı bir şehirde çocuk nöroloji Dr na götürdüm ama kimse net birşey demiyor,kimisi muayenesi normal kimisi hep böyle kalacak diyor... Aklım çok karışık başına gelen var mı?zamanla düzeldi mi?( Fikirleri ya yüz felci geçirmiştir diyolar ya da kasları gelişmemiştir ya da hiç kası yoktur,hangisine inanacağımı şaşırdım)
Bu botoks oluyor bebeklerde yapılmaz muhtemelen ama ne var kız ağlarken herkes çirkinleşiyor zaten bir şey olmaz
Ya ben çok önemli bir şey olduğunu sanmam. Şaşı göz olayı gibi gözlerini kontrol edemediği gibi kasları da tam anlamı ile kontrol edemiyor olabilir. Çene ve yüz kasları güçlendikçe düzelir benceBebeğim 43 günlük 40+5 te normal doğumla dünyaya geldi ve doğduğu anda ağlarken ebemiz gülerek ağzı yamuk ağlıyor dedi, güldü.Ama aklına takılmış geldi gitti ilgilendi sağolsun.Bebek hemşiresine fotosunu attı onlar çocuk Dr na atmış derken rahatsızlığını anlamış olduk.Bebeğim de asimetrik ağlama varmış,ağlarken alt dudağı sağ tarafa doğru kayıyor.4 tane farklı Dr a gösterdim hepsi birbirinden farklı görüşe sahip, farklı bir şehirde çocuk nöroloji Dr na götürdüm ama kimse net birşey demiyor,kimisi muayenesi normal kimisi hep böyle kalacak diyor... Aklım çok karışık başına gelen var mı?zamanla düzeldi mi?( Fikirleri ya yüz felci geçirmiştir diyolar ya da kasları gelişmemiştir ya da hiç kası yoktur,hangisine inanacağımı şaşırdım)
Çocuk nöroloji mutlaka görsün dediDoğduğu sırada doktor ne dedi ebe böyle dediğinde?
Numune ve şehir hastanesine götürdük,sinirsel değilmiş ya kasla alakalı ya da yüz felcidir denildi,şimdi beyin emarı cektiricez ama nasıl cektiricez muamma? Hareket etmemesi gerekiyormuş küçük olduğu için ilaçta verilemezmisiyi bir universite hastanesine gidin bence. bebeklerin iyilesme kapasitesi cok fazla oluyor, belki de fizik tedavi egersiz gibi bir seylerle duzelecek bi seydir.
sinirsel mi, kasla mi alakali vs size duzgun bir sekilde tani ve tedavi soylemeleri gerek
Bazı doktorlar zamanla düzeliyor diyor bazısı da düzelmez....Çok geçmiş olsun. Bebeğiniz çok küçük, o kadar küçükken zaten kas kontrolü tam olmuyor diye biliyorum, yanlış mıyım? Mesela gözünün birini açıyor diğerini açamıyor vs.
Doktorlar büyüdükçe düzelme beklemiyor mu? Eğer olmayacaksa bile bakın ufak işlemlerle hallediliyormuş, o ergenlik çağına gelene kadar inşallah daha da kolay olur süreç
İnşallah teşekkür ederimYa ben çok önemli bir şey olduğunu sanmam. Şaşı göz olayı gibi gözlerini kontrol edemediği gibi kasları da tam anlamı ile kontrol edemiyor olabilir. Çene ve yüz kasları güçlendikçe düzelir benceGeçmiş olsun
Şuan sadece ağlarken ve esnerken oluyor ama ileride gülerken de ağzı yamulabilirmisBu botoks oluyor bebeklerde yapılmaz muhtemelen ama ne var kız ağlarken herkes çirkinleşiyor zaten bir şey olmaz
Teşekkür ederimBebeklerin bircogu asimetrik aglamiyor mu zaten? Ben mi anlayamadim acaba diye google'ladim, bu aglama sekline cok rastladigimi farkettim.
Gecmis olsun ama onemsiz bir kusur olabilir diye dusundum ben, sizi anliyorum elbette evlat soz konusu olunca insan deliriyor boyle şeylerde.
Teşekkür ederim mutlaka bakacağımbakin boyle bir sey de buldum google dan cevirebilirsiniz, genelde kendi kendine gecer diyor.
ama bazen baska hastaliklarla da iliskili olabiliyormus, bence pediatric genetic bolumune de baktirin
Asymmetric Crying Facies: Causes, Symptoms And Treatment
Asymmetric crying facies (ACF) is a rare congenital anomaly occurring to newborn babies. Find out more about the causes, symptoms, and treatment.www.colgate.com
Bir şey olmaz be güzelimŞuan sadece ağlarken ve esnerken oluyor ama ileride gülerken de ağzı yamulabilirmis