50 günlük bir kız bebek annesiyim ve bebegimin sag kalcasında cıkıklık var..pediyatrist ortopediste yönlendirdi bizi ve oda pavlik bandajı takmamız gerektigini söyledi..aldık taktık tabi.. 10 gün oldu 20 gün sonra kontrolümüz var, ama bn merak ediyorum aynı durumda olup pavlik bandajı kullanan varmı ve ne kadar sürede iyilestiler?kızım içinde cok rahatsız ve bn cok üzülüyorum bu duruma
50 günlük bir kız bebek annesiyim ve bebegimin sag kalcasında cıkıklık var..pediyatrist ortopediste yönlendirdi bizi ve oda pavlik bandajı takmamız gerektigini söyledi..aldık taktık tabi.. 10 gün oldu 20 gün sonra kontrolümüz var, ama bn merak ediyorum aynı durumda olup pavlik bandajı kullanan varmı ve ne kadar sürede iyilestiler?kızım içinde cok rahatsız ve bn cok üzülüyorum bu duruma
merhaba,
benim kızım 2 ay 5 günlük 1. ayında kalça usg si çektirmiştik sonuç normal çıkmıştı fakat 2 ay kontrolümüzde doktorumuz bebeğimin önden ve arkadan bacak boğumlarını kontrol etti. Öndekiler birbiriyle aynı yerde arkada bi tanesinde kayma gözüküyor. benden kalça filmi istedi ama 4,5 aylık olunca yaptıracaksın dedi. şimdi benim içim içimi kemiriyor neden 4.5 ay ? kemik gelişimi oluşuyor dedi ama bende ya geç kalırsam diye korkuyorum. maşallah bacakları hareketli , gaz problemi çok yaşıyordu bacaklarını karnıma doğru iterek masaj yaptım ama dikkat ettim acaba ben mi bişey yaptım diye vicdanım çok rahatsız. siz neler yaptınız bana bir akıl verin ne olur
çok geçmiş olsun. erkek bebeklerde daha az görülmesine rağmen benim oğlumun sağ kalçasında çıkıklık vardı. öğrendiğimizde 1.5 aylıktı oğlum fakat yanlış hastane seçimlerimiz nedeniyle tedaviye ancak 3.5 aylık olduğunda başlayabildik. tübingen ortezi kullandık biz. 3 ay boyunca alt değiştirme ve banyo dışında devamlı taktık 15 gün de sadece geceleri kullandık. sonunda oğlum eylül ayında özgürlüğüne kavuştu :) şuan çok şükür durumu iyi.
bu durumun geçici olduğunu ve kızının iyileşeceğini düşün (ki inşallah iyileşecek) moralini bozup da sakın kendini üzme. tedaviye daha da erken başlamışsınız kızın daha kısa sürede iyileşecektir. tekrar çok geçmiş olsun.
Çok geçmiş olsun bizimde böyle bi sıkıntımız var daha üç gün oldu pavlik bandaj kullanalı çok sıkıntılı Bi süreç aslında benimde Bi sorum var bu bandajın askıları omuzlarından çok kayıyor sizde de böyle bir sorun oldumu yavrumun omuzları taşımıyor o baskıyı ne yapmalıyım hiç bilemiyorum50 günlük bir kız bebek annesiyim ve bebegimin sag kalcasında cıkıklık var..pediyatrist ortopediste yönlendirdi bizi ve oda pavlik bandajı takmamız gerektigini söyledi..aldık taktık tabi.. 10 gün oldu 20 gün sonra kontrolümüz var, ama bn merak ediyorum aynı durumda olup pavlik bandajı kullanan varmı ve ne kadar sürede iyilestiler?kızım içinde cok rahatsız ve bn cok üzülüyorum bu duruma
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?