Çocuk Hastalıkları bebeğimde kalça çıkıgı var aynı durumu yaşayan anneler yardım edin bana =(

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

lowely22

♥Prensesim, Aşkım ve Ben♥
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2013
1.527
1
106
Uşak
50 günlük bir kız bebek annesiyim ve bebegimin sag kalcasında cıkıklık var..pediyatrist ortopediste yönlendirdi bizi ve oda pavlik bandajı takmamız gerektigini söyledi..aldık taktık tabi.. 10 gün oldu 20 gün sonra kontrolümüz var, ama bn merak ediyorum aynı durumda olup pavlik bandajı kullanan varmı ve ne kadar sürede iyilestiler?kızım içinde cok rahatsız ve bn cok üzülüyorum bu duruma

Benim bebegimin sol kalcasina cikiga meyilli kalca teshisi konulmustu 3 bucuk aylikken. Su an 8 aylik hala tedavi goruyor, degisik aparatlar kullaniyoruz ama artik 24 saat degil cok sukur. Ben yurt disinda oldugum icin burda tedavi sekli degisti belki de bu yuzden suresi bu kadar uzadi bilemiyorum ama bildigim tek sey su ki Rabbim dermansiz dert vermesin arkadasim.

Cok gecmis olsun. Daha cok kucukler onun icin en kisa surede toparlayacaktir. Doktorun zaten asagi yukari bir zaman soylemistir tedavi sureci olarak. Insan istiyor ki hep iyi, hep guzel, saglikli olsunlar. Rabbim beterinden saklasin.

Gecmis olsun.

Son düzenleme:
tesekkürler kızlar..ztar sizede gecmiş olsun..insan biran önce iyileşsin istiyo işte =( dr 6 ay 1 sene sürer dedi ama çift bezle bile 1 ayda düzelenler var..inşallah bizde atlatacagız..

benım kızımda da kalça çıkıklığı var şuanda tedavi görüyor 12 aylık 2 aylıkken fark edildi pavlik bandaj kalın bez kullandık ama geçmedi iyimi kullanamadık bilmiyorum.doktor 1 yaşı dolunca getirin düzelmedıyse ameliyat yapacağız dedi 8 aylıktı o zaman.
bende dr. Feridun kunak tan randevu almıştım ona götürdük aparat takıldı sürekli takılı kalıyo yaklaşık 4 aydır kullanıyoruz en son gittiğimizde düzelme var demişti şimdi 2 aralıkta randevumuz var inş düzelmiştir. ALLAH yardımcımız olsun

canım sakın üzülme aynı durumu bende yaşadım hem de ben kritik zamandayım 4aya kadar faydası var pavlik bandajın kızım 3.5 aylıktı öğrendğimizde hemen pavlik bandaja başladım sadece altını değiştirirken yıkarken çıkardım sonra hemen taktım 1 ayda düzeldi beraberinde çift bez kullandım korunma amaçlı 1 ay daha taktık şimdi sapaağlam rabbime şükürler olsun sen daha erken farketmişsin gör bak hemen iyileşecek çift bez de tak cabuk etki ediyor..

çok geçmiş olsun. erkek bebeklerde daha az görülmesine rağmen benim oğlumun sağ kalçasında çıkıklık vardı. öğrendiğimizde 1.5 aylıktı oğlum fakat yanlış hastane seçimlerimiz nedeniyle tedaviye ancak 3.5 aylık olduğunda başlayabildik. tübingen ortezi kullandık biz. 3 ay boyunca alt değiştirme ve banyo dışında devamlı taktık 15 gün de sadece geceleri kullandık. sonunda oğlum eylül ayında özgürlüğüne kavuştu :) şuan çok şükür durumu iyi.
bu durumun geçici olduğunu ve kızının iyileşeceğini düşün (ki inşallah iyileşecek) moralini bozup da sakın kendini üzme. tedaviye daha da erken başlamışsınız kızın daha kısa sürede iyileşecektir. tekrar çok geçmiş olsun.

merhaba,

benim kızım 2 ay 5 günlük 1. ayında kalça usg si çektirmiştik sonuç normal çıkmıştı fakat 2 ay kontrolümüzde doktorumuz bebeğimin önden ve arkadan bacak boğumlarını kontrol etti. Öndekiler birbiriyle aynı yerde arkada bi tanesinde kayma gözüküyor. benden kalça filmi istedi ama 4,5 aylık olunca yaptıracaksın dedi. şimdi benim içim içimi kemiriyor neden 4.5 ay ? kemik gelişimi oluşuyor dedi ama bende ya geç kalırsam diye korkuyorum. maşallah bacakları hareketli , gaz problemi çok yaşıyordu bacaklarını karnıma doğru iterek masaj yaptım ama dikkat ettim acaba ben mi bişey yaptım diye vicdanım çok rahatsız. siz neler yaptınız bana bir akıl verin ne olur

İçin rahat etsin senınle bir alakası yoktur bende senın gibi yapmıştım gazı var dı ama doktor doğuştan dedi.
sakın 4.5 ayı bekleme kalça çıkıklığı varsa geç kalmış olursun hemen git usg cektır tekrar

kızlar sagolun yazdıklarınızı yeni gördüm..1 ay pavlik kullandıktan sonra kontrole gittik..cok şükür düzelmiş kızımın kalcası ama tedbir amaclı 2 ay daha takıcakmışız bandajı onunda 2 haftası gecti bile..bu arada bi arkadas yazmış cift bezde kullandım aynı zamanda diye bnde öyle yaptım cok şükür allahıma rabbm herkesin yavrusunu korusun..dadim canım bncede beklemeden cektir hemen usg..eger bişey varsa ki inş yoktur gec kalmamış olursun..

Arkadaşım öncellikle çok geçmiş olsun.Sorun tam olarak kalça çıkığımıydı?yoksa gelişim geriliğimi?bizde ilk bebeğim 52 günllüken ultrason çektirdik sol kalça normal sağ tıp2a dendi.bir ay sonra kontrol önerdiler 1.ay sonra değerler alfa 63 yükselmişti.3.kez film çektirdik.Bize doktor tedavi vermedi takip gerekiyor dedi..Sizin ilk ultrason değeriniz kaçtı?Ben 2 doktora gittim ama ikiside çocuk ortopedisti değil bulunduğumuz yerde çocuk ortopedist dr.yok.Siz takiplerinizi üniversite hast.yaptırıyorsunuz.Çok geçmiş olsun.Cevap yazarsanız çok mutlu olurum.

Arkadaşım çok geçmiş olsun.İlk nezman USG çekildi.Değerleri kaçtı?bende aynı durumu yaşıyorum tedavi aşmalarınızı paylaşırsanız çok sevinirim ÇOK GEÇMİŞ OLSUN...

Arkadaşım Çok geçmiş olsun.ilk nezman teşis kondu şimdi bebeğiniz kaç aylık ?Bize 52.günllüken ultasonda sol kalça normal sağ alfa 55 tıp 2a fizyolojik gecikme denildi.Bir ay sonra sağ alfa 63 derece ölçüldü 1,5 ay sonra filim çekildi ,filmden 1,5 ay sonra 2 kez daha filim çekildi en son geçen ay konturole gittik bebeğim şimdi 7 aylık bize herhangi bir tedavi verilmedi ben önlem olsun diye çift bez kullanıyorum ileride bir sorun yaşarım diye endişeliyim sizin ilk ölçümlerde açılar ne idi?Kalça çıkıklığı mı gelişim geriliği mi denildi?CEVAPLARSANIZ SEVİNİRİM

Arkadaşım çok geçmiş olsun.İlk ultrason çekildiğinde alfa açılarınız kaçtı?Kalça çılığımi?yoksa tıp 2a fizyolojik gerilik teşihisimi konuldu bebeğnüze ?bize sağ kalça alfa 55 tıp 2a denild.tedavi uygulanmadı.siz değerleri ve tedavi aşamalarınızı paylaşırsanız sevinirim çok geçmiş olsun...

merhabalar.umarim bunu yaşayanlar görür de crvap verir.benim kızım s
da 3 aylıkken fark edildi kalça gelişim geriliği.şuan 5 aylığız 2 aydır pavlik bandaji kullaniyoruz.pandaj çıktıktan sonra nelere dikkat etmeliyiz?bu konu da fikrinizi almak istedim.

Çok geçmiş olsun bizimde böyle bi sıkıntımız var daha üç gün oldu pavlik bandaj kullanalı çok sıkıntılı Bi süreç aslında benimde Bi sorum var bu bandajın askıları omuzlarından çok kayıyor sizde de böyle bir sorun oldumu yavrumun omuzları taşımıyor o baskıyı ne yapmalıyım hiç bilemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…