Benm e oğlumda var holipermetrop deniliyor ona suan 7 yaşında devam ediyoruz gözlüğe doğuştan gelen birsey yani bizde 6 ayda bir gotryoruz bizim 1 yaşında ciktiBebeğim şu an 9 aylık.. Doğduğundan beri her iki gözünde içe kayma vardı.. Sonra gitgide azaldı ama geçmedi. 2 aylık ve 6 aylıkken göz doktoruna götürdük.. Sadece kontrol önerdiler.. Dün bir prof hocaya götürdük.. Sağ gözünde göz tembelliği var dedi. 1 saat sol göz kapatma ve gözlük verdi.. Bu yaşta gözlük nasıl kullanacak bilemiyorum.. Aranızda bebeği bu şekilde tedavi olup düzelen var mı? Çok üzgünüm şu an..
Benimkide günde en az 2 saat daha fazla tamda daha iyi olur bol bol tablet ve tvMerhabalar benimde oğlum 7 yaşında hep yakından yazar okurdu gözlerinde bozukluk var göz doktoruna götürelim derdim babasının da gözleri bozuk çok umursamadı birşey yoktur dedi , muayenede sağ 4,25 - sol 2,5 astigmat göz tembelliği çıktı.3 gündür perişan oldum, nasıl aksattım çocuk o gözle 2. sınıfa geçti başarılıda biri, şans eseri öğrendik hiç götürmesek 9 yaşından sonra tedavisi mümkün değilmiş , 2 gün sol göz kapalı min 3 saat 3. gün yarım saat diğer kapalı bol bol tablet oynayacak, tv izleyecek, yazı yazıp, kitap okuyacak allah yardımcımız olsun.
Holipermetropu ilk defa duydum göz tembelliği var dedi,göz doktoru eniştemiz yabancı değil korkma 3 aya toparlayacak dedi ilk gün çok üzüldüm ama dediğiniz gibi doğuştan. daha 2. günümüzdeyiz yarında gözlüğümüz yapılmış olacak onu alacağız bakalım ödevlerini yaptırıyorum tablet çizgi film 2 gündür akşamları tek gözle çalışıyor yarın diğer gözü bantlıycam ama yarım saatBenm e oğlumda var holipermetrop deniliyor ona suan 7 yaşında devam ediyoruz gözlüğe doğuştan gelen birsey yani bizde 6 ayda bir gotryoruz bizim 1 yaşında cikti
Yanlış yazdim cnm hipermetrop yazicaktim bizimki göz bandını sürekli takmıyor zorlaHolipermetropu ilk defa duydum göz tembelliği var dedi,göz doktoru eniştemiz yabancı değil korkma 3 aya toparlayacak dedi ilk gün çok üzüldüm ama dediğiniz gibi doğuştan. daha 2. günümüzdeyiz yarında gözlüğümüz yapılmış olacak onu alacağız bakalım ödevlerini yaptırıyorum tablet çizgi film 2 gündür akşamları tek gözle çalışıyor yarın diğer gözü bantlıycam ama yarım saat
sizinkinin göz derecesi neydi herhangi bir gerileme oldumu? bizimki tabletle oynamayı sewiyor en hareketli oyunun neyse onu oyna, yanlız tabletle sadece göz bandı takılıyken oynayabilirsin şartı getirdim, okul zamanı yasaktı tüm yasakları deliyoruz yeterki iyi olsunYanlış yazdim cnm hipermetrop yazicaktim bizimki göz bandını sürekli takmıyor zorla
İnşallah canm bizim numaralar biri 5 diğeri 6 numara yok gerileme malesef çünkü taktiramiyorum anne göremiyorum diyor ağlıyor bizim bir gozumizde yüzde 20 görme kaybı var gözlüğü 18 yaşına kadar takicaksizinkinin göz derecesi neydi herhangi bir gerileme oldumu? bizimki tabletle oynamayı sewiyor en hareketli oyunun neyse onu oyna, yanlız tabletle sadece göz bandı takılıyken oynayabilirsin şartı getirdim, okul zamanı yasaktı tüm yasakları deliyoruz yeterki iyi olsun
birde lazy eye exercises yzınca youtuba da 5 dk lık egzersizler çıkıryor onda sıkılıyor ama daha 2. gün alışıcak onada inş hayırlısıyla atlatıcağız inş
Ben de öyleydim tedavi gördüm şuan hem kayma bitti hem de bir gözüm 0.25 diğeri 0.75 tamamen düzelmedi ama normal bir miyoptan farkım yok hatta çoğu zaman gozluk takmaya gerek bile duymuyorum. 2.25 'le başlamıştım tembellik tedavisine bu arada. Siz düşünün iyileşme oranını. Ama hiç aksatmadık. Ağlasa bile kapama tedavilerinden taviz vermeyin. Emin olun ilerde size dua etcekBebeğim şu an 9 aylık.. Doğduğundan beri her iki gözünde içe kayma vardı.. Sonra gitgide azaldı ama geçmedi. 2 aylık ve 6 aylıkken göz doktoruna götürdük.. Sadece kontrol önerdiler.. Dün bir prof hocaya götürdük.. Sağ gözünde göz tembelliği var dedi. 1 saat sol göz kapatma ve gözlük verdi.. Bu yaşta gözlük nasıl kullanacak bilemiyorum.. Aranızda bebeği bu şekilde tedavi olup düzelen var mı? Çok üzgünüm şu an..
Bu arada farkedildiginde 3 yaşında falandım. 8 yaşına kadar tedavi oldumBen de öyleydim tedavi gördüm şuan hem kayma bitti hem de bir gözüm 0.25 diğeri 0.75 tamamen düzelmedi ama normal bir miyoptan farkım yok hatta çoğu zaman gozluk takmaya gerek bile duymuyorum. 2.25 'le başlamıştım tembellik tedavisine bu arada. Siz düşünün iyileşme oranını. Ama hiç aksatmadık. Ağlasa bile kapama tedavilerinden taviz vermeyin. Emin olun ilerde size dua etcek
Merhaba benim oğlumda ailede hiç olmamasına rağmen tesadüfen yüksek hipermetrop çıktı bununla beraber iki göz numarası arasındaki ciddi numara farkı nedeni ile sol gözünde yüzde 60 görme kaybı var denildi. Bir doktor hemen kapama derken diğer doktor ilk bir ay gözlükle şans verilmeli dedi ve bizde bir ay bekledik haftaya kontrolümüz var, açıkçası tedirginim nasıl yapıalcak diye, hemen kapama öneren doktor bu kapamanın okulda yapılması gerektiğini söyledi ama bende oğlumun kendini arkadaşlarının arasında farklı hissetmesini yada görememesi nedeni ile çalışmalarda geri kalmasını istemiyorum.
Ben abla 3 sene okulda kapama yaptım. Toplamda 5 sene. Annem desen çizerdi benim için. Simdi sekillileri satiliyor. Suslu suslu alin. Onceden ogretmenle de konusun. Ve okulda havalı hissederdim. Kapama en iyi sonucu veriyor bu arada. Gözlüğe geçtikten sonra çok az bi yol aldım. Tek sorun kapamada göz çok terliyor huysuzlanıyordum. Onda da sevdiğim şeyleri alıyorlardı. Annem bir hafta boyunca eksiksiz takarsam bana bir oyuncak alıyordu. Böyle böyle atlattım