Çocuk Hastalıkları bebeğimde göz kapağı düşüklüğü

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Flower2

Guru
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2010
735
467
323
4 aylık bebeğimde doğuştan gelen tek göz kapağında hafif derecede düşüklük var.uykusu geldiği zaman biraz daha belirginleşiyor..görmeyi etkilemediği için takmıyordum ama insanlar gözüne ne oldu diye sormaya başladıkça çocugumun ilerdeki psikolojisi adına kaygılandım..
Bebekken hafif göz kapak düşüklüğü olup da kendiliğinden düzelen var mı?
Yoksa kozmetik açıdan ameliyat mı gerekiyor?..

Merhaba, benim kızım 7. ayının içinde ilk 3 ay sağ göz kapağı inanılmaz düşüktü baya diğerine göre kapalı gibiydi ama kendiliğinden geçti, çok yorulursa gözü o zaman dikkatimi çekiyor ama bu kontrolünde soracağım doktoruna, sen de sor istersen. Çevreden gelen tepkileri takma sakın

Çok teşekkür ederim öncelikle..rahatladım resmen..göz doktoru arkadaşımıza fotoğrafını yolladık, o da bebeklerde göz asimetrisinin olabileceğini zamanla düzeleceğini söyledi..biz yine de göz doktoruna gideceğiz..

Bazen hiç belli olmuyor bazense diğerine göre daha düşük duruyor..şöyle bişey de var diğer göz kapağı da fazla açık gibi..

Aynı işte ya, ben açıkçası çok takmadım, eşim çok ısrar ediyor diye soracağım bir doktora :)

Merhaba benim kızım ameliyat oldu Istanbul dayım, 3 yaşında başarılı bir operasyon geçirdi ameliyat üzerinden 8 yıldım geçti herşey çok güzel doktorumun adı Pelin Kaynak Bana mesajı atabilirsiniz inşallah siz de mutlu sona ulaşırsınız.

Merhaba maalesef hiç aldanmayın yorulduğunda kapandığına benim çocuğum da da vardı ameliyat oldu düzelen.ama size sevindirici bir şey söyleyeyim, sadece sizinkinin estetik kaygısı var 20 dak. Bir operasyon olduk ve geçti çok iyi bir sonuç aldık daha detaylı bilgi açın mesaj atın lütfen

Bildiğim kadarıyla göz bebeğini örtüyorsa tehlikeli hiç beklememek lazım ayrıca gözler arasında fark varsa yine karışık bir durum fakat bazen alerjiden iltihaptan falan da oluyor yeni olduysa biraz beklenebilir yine de emin olmak için doktor kontrolü şart göz rahatsızlığı ile ilgili

Son düzenleyen: Moderatör:
Mrb ariesna benim de kızım 20 günlük ve onda da göz kapagiagi dusuklugu var sanirim ama henüz dra götürmedim ..gözleri acikken belli dgl ama uykuluyken ya da bazen gözünü kistiginda belli oluyo..acaba çocuğunuz düzeldi mi ..

Merhaba arkadaş lar. Konu açılalı baya olmus ama. Ben yine de tecrubeli arkadaslardan bilgi almak adina yazayım dedim.
Benim de 4 aylik kizim var. Sol gözünde hafif derecede bi düşüklük soz konusu. Doktora götürdük. Doktor kendiliginden geçebilir ya da bu şekilde kalabilir dedi. Ben de merak ediyorum acaba az derecede düşüklüğü olan bebeklerinizin goz kapakları duzeldi mi? Ya da su an hangi asamadasiniz ? Doktorlariniz neler söylüyor? Tecrubelerimizi birbirimizle paylasirsak cok sevinirim arkadaşlar..

merhaba kızım 15 aylık , büyüdükçe yüzü oturdukça daha da azaldı fark.. hasta olunca belirginleşiyor.. bebekken çok takardım ama şimdi çok normal geliyor.. yüzümüz zaten simetrik değil, o yüzden eğer görmeyi engellemiyorsa hiç takmayın..

Konu açılalı uzun zaman olmuş ama mesajımı gören arkadaşlar olur diye umut ediyorum.bebegim 7 aylık sağ göz kapagı çok düşük ameliyat diyorlar.doktor tavsiyesi olan var mı ne yapmalıyım bilmiyorum

Merhaba 3 kız annesiyim. 3. Kızımda iki göz kapağımda da doğuştan düşüklük var ve doğduğunda done sendromlu zannettim 4 aya kadar hiç bir Dr teşhis koyamadı. 4. Ayda dç dr Fırat helvacı oğlu teşhisi koydu. 14 ayda Prof de Şafak karslıoğlu ameliyat etti . 2 seans ameliyat 6 ay ara ile yapılıyor. İlk seansta burun kökünü düzeltti 2. Seansta kapaklara askı takıcak. 1 ay kaldı 2. Operasyon İçin .

Eklentiler

• B37C765A-9853-43B0-B4DE-E8B00D49CEB6.jpeg
    74,7 KB · Görüntüleme: 771
  • EFC917E9-626C-4C5F-A0EE-C63D2CE27804.jpeg
    83,8 KB · Görüntüleme: 755
Merhaba aslında konu hakkında yazalı baya olmus ama benim size bir sorum olacak benim de kızımın sol gözünde doğustan göz kapağı düşüklüğü var suan 3 yasında. Siz cocugunuzun ameliyat oldugunu yazmıssınız bende caresiz bi sekilde çözüm ararken yazınızı gördüm ameliyat sonucunuz nasıl? Ameliyat süreci nasıl oldu sizden bunu bizzat yasayan biri olarak biraz bilgi vermenizi rica edebilir miyim? Sevgiler..

İyi akşamlar rahatsız ediyorum kusura bakmayın üzerinden epey zaman geçmiş ama yazmak istedim.Benim kızım 1 yaşında onunda 2 göz kapağında düşüklük var ve bizi de Şafak Hocaya yönlendirdiler.Ameliyat süreciniz nasıl geçti, memnun kaldınız mı bir sorun oluştu mu?

Merhabalar cok zaman olmus ama benimde bebegimde dogustan goz kapagi düşüklüğü var suan 5 aylik ilk zamana göre biraz açıldı görmesini etkilemedigi icin doktor 9.ayda kontrol dedi. 4 yaşından öncede ameliyat onermiyor sizler nasil bir yol izlediniz bebisiniz büyümüştür

Burdaysanız bana yazabilir misiniz beneğinizin göz kapağı düzel dimi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…