• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Bebeğimde egzama cıktı yardımcı olun

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

mununu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2012
15
0
36
Trabzon
Bebeğimin burnunun kenarların da kızarıklıklar var bebeği böyle olan varmı dr gittik yağlı egzama dedi kortizonlu ilac verdi fazla kullanamıyoz bi önerisi olan varmı egzama gecermi yardımcı olunn

canım bılmıyorum ne gecırır ama merak ettım neden kucucuk bır bebekte cıkmış anlam veremedım..

Malesef o kadar çok bebekte var ki egzama inanamazsınız. Benim bebegimde ve birçok arkadaşımın bebeginde oldu. Ama inanin ki 4-5 ay sürüp geçiyor. Siz 1 hafta boyunca kortizonlu ilacı kullanın. Bebeginizi bol bol yıkayın ve nemlendirici sürün. Asla yünlü giydirmeyin, çok sıcakta tutmayın. Bu rahatsızlığı çok kafanıza takmayın cünkü inanın ki geçiyor. GEÇMİŞLER OLSUN.

benim bebeğimde de çıkmıştı yüzde başlayıp,tüm vücuda yayılmıştı.şimdi geçti çok şükür,bir daha da tekrarlamadı.bizimkinin cildi kuruymuş ondan olmuş.
doktorun bize söylediklerini yazayım sana en başta ilacı kullan,yünlü giydirme,vücudunu her daim nemli tut (doktor nemlendirici yazmıştır herhalde),kıyafetleri 60 derece ve ön yıkamalı programda yıka,hacı şakir bebek deterjanını önermişti bize,kıyafetleri mutlaka sizinkilerle ayrı yıka.

o kadar mühim bir hastalık değil,geçiyor zaten.

Malesef o kadar çok bebekte var ki egzama inanamazsınız. Benim bebegimde ve birçok arkadaşımın bebeginde oldu. Ama inanin ki 4-5 ay sürüp geçiyor. Siz 1 hafta boyunca kortizonlu ilacı kullanın. Bebeginizi bol bol yıkayın ve nemlendirici sürün. Asla yünlü giydirmeyin, çok sıcakta tutmayın. Bu rahatsızlığı çok kafanıza takmayın cünkü inanın ki geçiyor. GEÇMİŞLER OLSUN.

teşekür ederim cok sıkıntı ediyorum

Sizin kullandığınız tırnak cilası bile buna sebep olmuş olabilir.
Doktor kortizonlu bir krem ve bir nemlendirici veriyor (yanık kremi niyetine de kullanılan bir krem).
Ben de yakın zamanda atlattım hem de çok kısa bir sürede. Ancak kullandığım krem 4 aylık ve üstü bebeklerde kullanılıyormuş. Bebeğiniz daha büyükse tavsiye ederim ama doktora danışın tabii ki. Geçmiş olsun bebişinize :emir_bebek:

Back