Bebeğimde böbrek büyümesi çıktı:(((

goncakogus

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2008
3
0
86
44
İzmir
Arkadaşlar çok kötüyüm. 23+4 haftalık hamileyim. Bugün doppler yaptırdım. Bebeğimin
sol böbreği 5mm, sağ böbreği 8mm çıktı. Doktor 15 günlük periyotlarla takip edilmesi gerekir dedi. Eğer büyüme devam ederse erken doğum olabilir dedi. Kendimi çok kötü hissediyorum. Bu konuda bilgisi olanlar lütfen bir şeyler yazsın.

canım bilmiyorum geçmiş olsun demek için geldim:teselli:
Allahım yardımcın olsun:Saruboceq:
bol su içmen gerekiyor sanırım.bide yat sürekli.

canim benim gecmis olsun lütfen kendine stres yapma benimde bebegimin beyninde sorun olabilir dedi doktor ama cok sükür bisey cikmadi umarim senin bebegindede büyüme olmaz canim gecmis olsun tekrardan dikkat et kendine

Canımm ınankı ıcım sızladı yazını okuyunca rabbım ınsaallah sıfa verır sakın uzulme rabbıme sıgın ıns yanlıs gormuslerdır ne olur hep dua et artık dualarımda olucaksın baska ne dıyımkı canım ne desem senı rahatlatamamkı bılıyorum allaha emanet ol canım kontrollerden bızıde haberdar et

Çok teşekkür ederim arkadaşlar. Sağolun. Buradan her kontrolde sizlerle paylaşacağım sorunumu. Allah herkese sağlıklı sıhatli bebekler nasip etsin.

geçmişolsun canım Allah yadımcın olsun inşallah kısa zamanda iyi haberlerle dönersin

çok geçmiş olsun tatlım....
umarım takib esnasında hayırlı haberler alırsın....
peki dr bunun neden kaynaklandığı hakkında bir bilgi vermedimi....?
verdiyse bizimle paylaşırmısın?
tekrar çok geçmiş olsun.. rabbim yavrunu ve seni korusun.. dualarım seninde yanında olacak ... hayırlısıyla iyi haberlerle dön inşallah....

Ağzıma bile almak istemiyorum ama bu durumun devam etmesi kromozon eksiliği anlamına gelebilirmiş. Fakat bu tür sorunların tüm hamileliklerin %2'sinde görüldüğünü çok da endişe edilecek bir durum olmadığını söyledi.Büyümenin ilerlemesi değilde böbreğin gelişmemesi asıl sorunmuş. Böbrek büyümesi doğumdan sonra antibiyotik tedavisi yada ameliyatla halledilebiliyormuş. Yani aslında her şey zamana bağlı. İnşallah hayırlısı olur.

sevgili goncakogus. benm hamileliğimin 7. ayında bebeğimde böbrek büyümesi olduğu söylendi. ankaraya sevk edildim. bu konuda uzman olan prof sinan beksaç a yönlendirildim. teşhisi onayladı. ama hemen sezaryen önerdi. kabul etmedim. üç hafta sonra büyümenin devam ettiği görüldü. tekrar ank ya gittim. aynı doktor başka bir müdahale yöntemi denedi. benim karnımdan oğlumun böbreklerine iğne ile girip su almak istediler. ancak bu oldukça zor oldu ve başaramadılar. sonra sezaryenle doğuma aldılar. herşey burada başladı. 10 gün sonra tekrar gelmemi istediler. gittim ama herhangi bir terslik görmediler. bende ist da GATA ya başvurdum. tedavi süreci orada devam etti. Aslında 3 yıl boyunca hiç bir tedavi uygulamadılar. tek yaptıkları oğlumu delik deşik edip araştırıyoruz demeleri oldu. bu rahatsızlık anne karnında görünüyorsa bile doğumdan sonra zamanla kendi kendine düzelebiliyor. merak etme ve çocuğunu hırpalatma. özellikle araştırma hastanelerine asla gitme. hamilelikte bu durumun görülmesi çok sıradışı bir durum değil. doğumu beklemeye çalış. en azından panikleme. 3 yılım banada oğlumada zehir oldu. hiç bir tedavi uygulamadılar. bir şurup bile içmedi. sadece delip durdular. 3 yıl nsonra "AAAAA düzelmiş" dediler. anlayacağın rahatını bozma. daha ayrıntılı bilgi istersen buradan sor ben sana açıklarım. kendine ve bebeğine iyi bak.

böbrek büyümesi bebeklerde görülebiliyor. doğumdan sonra 1,5 yaşına kadar bekleniyor. çünkü bu sırada düzelebiliyor. nedeni idrar kanalı darlığı(u-p darlık) olabiliyor. 1,5 yaşına kadar düzelmezse ameliyatla darlık düzeltiliyor.
aynı durum bende 30 yaşımdan sonra çıktı, ameliyat oldum. o kadar çok araştırdımki içtim yuttum. büyüme kesinlikle takip edilmeli, belli bir seviyeye gelmediği ve böbrek fonksiyonunu bozmadığı sürece sadece takip ediliyor. önemli olan büyüme miktarı ve böbrek fonksiyonunun yüzdesi. bu da kesin olarak "diüretikli sintigrafi" ile tespit ediliyor.
bende şu an 2. gebeliği düşünüyorum, dr um bir sakıncası yok dedi, inşallah sorun olmaz

Meraba bobrek buyumesi icin donus yaparmisiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…