Bebeğimde balgam var sanırım

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU3
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ıhlamur cayı cok gusel blgam cozuyor ben nezaman ıcersem kızıma sonrasında balgam kusuyor

kızlar bendede aynı problem iki kez doktora götürdüm ciğerden geliyo sandım rahatladık ama hırık hırıl kızımın burnu bende serun fizyolojik kullanıyorum günde 4 kez 3 damla dedi doktorum rahatlıyor

kızlar damlalardanda oluyomuş dr.dedi eger bebek damladan sonra burnundan akıtmıyosa oda birikiyomuş.dr bana sprey verdi çok güzel ama ssk karşılamıyo ama kulladıgımdan bu yana ne balgam kaldı nede hırıltı kakadan atıyo.lyomer diye bir sprey 20ytl fiyatı ama deger

benim dr da damlayı günde 3 defa damlat geçer dedi 3 gündür düzenli damlatıyorum balgamı biraz azaldı gibi..

bize de aynı şey söyledi artı balgamı daha kolay çıkarabilsin diye "kongest" şurubu verdi

ben de burnu tıkalı olduğunda serum fizyolojik kullanıyorum hemen açılıyor kızlar..hırıltı sabahları oluyor ama sonradan geçiyor

merhabalar arkadaşlar uzun süredir forumdan hepinizin fikirlerinden faydalanıyorum.
şu aralar kızımın da balgam sorunu var.bebeğim dört aylık bir ay önce grip olmuştu ozamanda balgam sorunumuz vardı.şimdi grip değil ama balgam boğazını çok rahatsız ediyor ve öksürtüyor.bende ona deniz suyu spreyi kullanıyorum ve sonradan burnunu burun aspiyatörüyle temizliyorum.bir süre rahatlıyor ama sonra yine aynı.doktorum bize bir balgam sökücü vermişti onu da kullanıyorum.
ayrıca ben her sabah kızına ıhlamur çayı yaparım.akşam üstüde hipp karışık bitki çayı yapıyorum.şu günlerde iyi oluyor.başka tavsiyeleriniz varsa bakliyorum

Bu satırları yazarken 10 aylık bebeğim, meleğim arka koltukta uyuyor. saat sabahın 05:00 i ven ben onun başında iyi bir uyku çekebilmesi için bekliyorum. öncelikle evimize gelen bir yakınımızın kızı gripti ve sağolsun iki kızıma eşime ve bana bulaştırdı. doktora götürdüm, doktor bey viral yolu enfeksiyonu başlangıcı dedi, kulaklarına gelmemiş. antibiyotik e gerek yok, şurup kullanın dedi. fakat 39.5 ateşi ve öpmeye kıyamadığım yanaklarının al gibi kızarıp kucağımda bayılan yavrumu görmeye dayanamayınca mecburen eczaneden daha önce kullandığım bir antibiyotik i aldırdım ve 3 gündür onu kullanıyoruz, sonuçta o hasta kız gitti yerine eski neşeli bebeğim geldi, derken bu seferde bu gece öksürük ve balgam var, Tonimer damla ile burnunu temizledim, yatırmadan önce fakat saat 04:30 gibi sürekli öksürmeye başladı, uyanamıyorda öksüre öksüre tutkal gibi yapışkan balgam çıkardı ve biraz rahatladı gibi, şu anda odasında nemlendirici açık, tekrar burnuna Tonimer sıkıp temizledim. başında bekliyorum. bence daha en başından tedaviye hemen başlamalı ve balgam için ise nemlendirici kullanılmalı.

ben öğretmenim arkadaşlar 2 gün sonra 15 günlük tatilim bitiyor ve ben kayınvalidem ve eltimin evi dışında hiç bir yere çıkamadım.10 aylık kızım hasta olmasın havalar çok soğuk diye resmen eve hapsoldum.arada kayınvalideme gittik arabayla ve yolumuz 1 dakka sürüyür tabi tulum bere gayet korumalı arabadan hemen koşarak eve yani.ama malesef şuan hırıltıdan ve balgamdan zor uyuyor.1.buçuk aydır toplasan yarım saat dışarıya çıkmamıştır evim kaloriferli.arada terlerse hemen değişirim elbiselerini neden oluyor anlamadım çok moralim bozuk.yarın hemen tedaviye başlıycam ama çok üzülüyorum .

geçmiş olsun tüm bebeklere..
bizde de aynı sorun var.hırıltı ve balgamlı öksürük öksürük şuan çok az .kızım bir aylık daha çok küçük.içim gidiyor o öksürdükce balgam sökmeye çalışdıkca..işin kötüsü çok ememiyor burnu tıkalı oldugu için yavrum benim.doktora gittik.burnu çok tıkalı açmaya çalışdı ama başaramadı.serum fizyoloji hepsini bir deliğe yarısını bir delige de yarısını boşalt terse çevir dedi.asist şurup verdi reflü için de şurup.uykuya da tam dalamıyor senağlama

Benim kuzum ikibuçuk aylık ve bu zamana kadar hep sizin yorumlarınızı okudum şimdi umarım benimde size bi faydam olur.. Öncelikle bir aspiratörü edinin.. Serum fizyolojik damlatıp birkaç dakika bekleyin sonra tekrar damlatın ve aspiratörle çekin. Tabi bebişler izin vermiyor biRaz ısrarla çekin. Burnu açılıp genzinde hala balgam kaldıysa gaz sancısı için yaptığım rezene çayından sıcağa yakın bolca veriyorum ve bogazı yumuşuyor ya kusuyor ya balgamı söküyor neticede kuzum rahatlıyor. Ayrıca gazı olan bebeklere gaz damlasını emmeden hemen önce damlatın sonra emsin göreceksiniz emince hemen gazını çıkarıp rahatlayacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…