• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğimde alerji olabilir mi?

Hayalciiii

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
0
Puanlar
86
Arkadaşlar merhaba düşünmekten yoruldum sizlere danışmak istiyorum, bilgisi olan annelerimiz destek olursa çok sevinirim ❤️ Benim bebeğim doğduğunda küveze girdi ve 12 gün yoğunbakımda kaldı bu süreçte 2 antibiyotik verildi. Bebek küvezden çıktıktan sonra hem anne sütü hem mamayla biberonla besledik. Hangi marka mama aldıysam içer içmez fışkırarak kusuyordu. Sonra sma comfort aldık onu kusmadı ve güzelce içmeye başladı. Aradan zaman geçti 1 aylık olunca yüzünde sivilceler çıktı bayaa, kakasında da mukus vardı. Alerji doktoruna götürdük yüzündekilerin yenidoğan aknesi olduğunu geçeceğini, mukusun da mamadan kaynaklı olabileceğini söyledi. Çocuk doktorumuz da böyle söyledi derken biz de tamam deyip zamana bıraktık. Çocuğun yüzündekiler geçti ama mukus bir türlü geçmiyor. Zaten hastaneden çıktığından beri hep huzursuz bir bebek sebepsiz ağlamalar vs çok fazla. Uykusu da derin değil. Şimdi 3 aylık olduk ve gece uykuları biraz düzeldi ama akşam 17.00 dan geceye kadar ağlıyor mız mız. Son 1 haftadır kakası açık sarıdan biraz koyu yeşile döndü ve mukus miktarı da biraz arttı.

Sizce bebeğimde alerji var mı? Bağırsaktaki bu mukus yenidoğan dönemindeki antibiyotikler yüzünden olabilir mi? Çünkü bağırsak florası bozulunca bebekler de tam düzelme 6 ayı bulabiliyormuş. Alerji durumu olması canımı çok sıkıyor hem tespit edilemiyor hem alerji yoksa boş yere bebek bir çok besinden mahrum kalıyor (Alerji olursa diyet yapıp çoğu besini yemeyeceğim) Ne dersiniz?

Benim bebeğimde 45 gün küvözde kaldı. Erken doğdu. Mukus olayı o kadar uzun sürdü ki. Yüzünde çok ciddi yaralar çıktı. Hastanede yatmak zorunda kaldık tekrar 3 aylıkken. Alerji diye 1 ay oyanlandık. Meğer egzama üstüne bakteri bulaşmış. Mukus hiçbir anlam ifade etmiyor dedi alerji doktorları. Ara ara oluyor hala. Hafif üşütünce bile etkiliyor kakayı o tek başına bir problem değilmiş ya

Arkadaşlar merhaba düşünmekten yoruldum sizlere danışmak istiyorum, bilgisi olan annelerimiz destek olursa çok sevinirim ❤️ Benim bebeğim doğduğunda küveze girdi ve 12 gün yoğunbakımda kaldı bu süreçte 2 antibiyotik verildi. Bebek küvezden çıktıktan sonra hem anne sütü hem mamayla biberonla besledik. Hangi marka mama aldıysam içer içmez fışkırarak kusuyordu. Sonra sma comfort aldık onu kusmadı ve güzelce içmeye başladı. Aradan zaman geçti 1 aylık olunca yüzünde sivilceler çıktı bayaa, kakasında da mukus vardı. Alerji doktoruna götürdük yüzündekilerin yenidoğan aknesi olduğunu geçeceğini, mukusun da mamadan kaynaklı olabileceğini söyledi. Çocuk doktorumuz da böyle söyledi derken biz de tamam deyip zamana bıraktık. Çocuğun yüzündekiler geçti ama mukus bir türlü geçmiyor. Zaten hastaneden çıktığından beri hep huzursuz bir bebek sebepsiz ağlamalar vs çok fazla. Uykusu da derin değil. Şimdi 3 aylık olduk ve gece uykuları biraz düzeldi ama akşam 17.00 dan geceye kadar ağlıyor mız mız. Son 1 haftadır kakası açık sarıdan biraz koyu yeşile döndü ve mukus miktarı da biraz arttı.

Sizce bebeğimde alerji var mı? Bağırsaktaki bu mukus yenidoğan dönemindeki antibiyotikler yüzünden olabilir mi? Çünkü bağırsak florası bozulunca bebekler de tam düzelme 6 ayı bulabiliyormuş. Alerji durumu olması canımı çok sıkıyor hem tespit edilemiyor hem alerji yoksa boş yere bebek bir çok besinden mahrum kalıyor (Alerji olursa diyet yapıp çoğu besini yemeyeceğim) Ne dersiniz?
Mukus tek başına alerji belirtisi değil benim kızımda da oluyordu ara sıra bende ilk başta sizin gibi düşündüm üzüldüm alerji diye. Ama başka alerji belirtisi yoktu. Kızımda huzursuzdu ağlardı 2,5 3 ay ağladı. Siz kendi başınıza diyet yapmayın bebeğin bu besinlere alışması gerekiyor zaten artık alerjik besinler bile erken veriliyor ek gıda döneminde alerji ihtimalini azalttığı için.

Evet arkadaşlar dediğiniz gibi söyledi doktor da bugün götürdük. Mukusun tek başına yeterli olmadığını hayatı zindan etmeye gerek olmadığını söyledi. Bebeklerin 3.aydan sonra az kilo almasının da normal olduğunu söyledi. Ne zaman gelişimi durursa, kakada kan miktarı fazla olursa veya döküntüler çoğalırsa o zaman tekrar getir ama bu durumda alerji diyip yeni bir yola girmek yanlış dedi. Mamadan ziyade anne sütünü arttırmaya çalış dedi. Uğraşıyorum ama asla bebeğe yetecek kadar çıkmıyor tabi. Bu arada diyeti uygulasak alerji maması versek bile mukus bitmeyebilir sen bu durumu kabullen 8. 9.aya kadar kolay kolay mukus bitmez dedi. Bakalım inşallah bu şekilde biter gider..

Kendimi gördüm sizde hergun takip ediyordum bebeğimi kakada kan vardı onun dışında belirti yoktu süt içerken çırpınırdı huzursuz olurdu ağlardı mukus ta çok fazlaydı kakası hep sariydi Su gibiydi sadece kendimi uzmusum ya boşverin akışına bırakın yedi yirmi dört alerji mi diye kendimi yiprattim şimdi düzeldi herşey yoluna girdi

Kendimi gördüm sizde hergun takip ediyordum bebeğimi kakada kan vardı onun dışında belirti yoktu süt içerken çırpınırdı huzursuz olurdu ağlardı mukus ta çok fazlaydı kakası hep sariydi Su gibiydi sadece kendimi uzmusum ya boşverin akışına bırakın yedi yirmi dört alerji mi diye kendimi yiprattim şimdi düzeldi herşey yoluna girdi
Çok teşekkür ederim yorumunuz için 😍 Gerçekten anne olarak motivasyona, geçecek kelimesine o kadar ihtiyaç duyuyoruz ki. İnşallah geçecek kurtulacak bebişim. Sizin bebeğiniz kaçıncı ayda düzeldi? Bi de şimdi ne kadar oldu? ❤️

benim oğlum ek gıdaya tam anlamıyla gecene kadar %80 mukuslu kaka yaptı. 6.ayda alerji değeri biraz yüksek çıktı kan tahlilinde ama doktor çok ciddi bir durum değil dedi. şu an 10 aylık, hem ek gıda hem anne sütü alıyor. bağırsakları vs her sey iyi çalışıyor. alerji için de başka hiçbir belirti yasamadık. ama sürekli izleyin kakasını ve vücudunu. kakada kan görürseniz doktora gidin, veya vücutta ev tozu şeklinde döküntüler olursa

Çok teşekkür ederim yorumunuz için 😍 Gerçekten anne olarak motivasyona, geçecek kelimesine o kadar ihtiyaç duyuyoruz ki. İnşallah geçecek kurtulacak bebişim. Sizin bebeğiniz kaçıncı ayda düzeldi? Bi de şimdi ne kadar oldu? ❤️
Beşinci ayına bugün girdi yeni yeni düzeliyor

Benim bebeğimde 45 gün küvözde kaldı. Erken doğdu. Mukus olayı o kadar uzun sürdü ki. Yüzünde çok ciddi yaralar çıktı. Hastanede yatmak zorunda kaldık tekrar 3 aylıkken. Alerji diye 1 ay oyanlandık. Meğer egzama üstüne bakteri bulaşmış. Mukus hiçbir anlam ifade etmiyor dedi alerji doktorları. Ara ara oluyor hala. Hafif üşütünce bile etkiliyor kakayı o tek başına bir problem değilmiş ya
Merhaba. Egzama üzerine bakteri bulaşması nasıl oluyor. Benim bebeğimin poposunda 6 günlükten beri açık yaralar var. Kaç doktora götürdüm. Bütün mantar kremlerini kullandık fayda etmedi. En son pazartesi günü dermotoloji uzmanına götürdüm. Üç günde azalarak geçti. Ertesi gün yine çıktı. Şuanda yine artıyor. Son verilen krem egzama yazıyordu içeriğinde. O yüzden dikkatimi çekti yazdığınız. Kakası da hafif mukuslu gibi sarı cıvık bazen de içinde beyaz pirinç gibi şeyler oluyor

nasıl düzeldi diyet mi yaptınız aynı durumdayım da

nasıl düzeldi diyet mi yaptınız aynı durumdayım da
Bende aynı durumdayım sizin belirtileriniz nedir
Bizim huzurlu bebek sadece memeyi istemiyor zorla veririm gaz geceleri var kaka süt ürünlerini tüıketirsek mukuslu oluyor bir kez kan geldi gelince diyet yaptım kendi basıma, doktor yapma dedi alışması lazım dedi bende diyeti açtım fırın ürünleri yedim, şimdi süt vs gözlemleye gözlemleye yiyeceğim yazan kişinin yorumu beni rahatlattı çünkü bende kendimi çok sıktım hep

Merhaba detaylı bilgi verme imkanınız var mı ne yaptınız nasıl geçti
Benim bebeğim de böyle ve 3 aylık

Doktorunuz mu yönlendirdi diyet için
Evet ilk başta çocuk doktoru liste verdi gönderdi sonra ben başka çocuk doktoruna gittim. O sağ olsun alerji için yönlendirdi. Şimdi süt ürünü diyeti yapıyorum normalde bu tarihlerde randevumuz vardı alerji testi yapılacaktı ama biz şehir değiştirmek zorunda kaldık ( bayramdan dolayı değil) başka bir doktora görüneceğiz Bayram çıkınca ancak randevulaştık

Evet ilk başta çocuk doktoru liste verdi gönderdi sonra ben başka çocuk doktoruna gittim. O sağ olsun alerji için yönlendirdi. Şimdi süt ürünü diyeti yapıyorum normalde bu tarihlerde randevumuz vardı alerji testi yapılacaktı ama biz şehir değiştirmek zorunda kaldık ( bayramdan dolayı değil) başka bir doktora görüneceğiz Bayram çıkınca ancak randevulaştık
Ben dışkıda kan görmedim ya da dikkat etmedim ama çok huzursuz bir bebek sürekli ağlıyor kolik mi yoksa alerjisi mi var anlamıyorum yüzünde kızarıklıklar var kakası mukuslu ve su gibi

Back
X