• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları bebeğim

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Trabzonlu60

Guru
Kayıtlı Üye
15 Ağustos 2010
471
73
298
Trabzon
17 haftalık hamileyim. bebeğimin beyninde genişleme varmış omur iliği oluşmamış doktor dediki yaşamaz dedi.ama korkuyorum aldırmaktan alalım dedi.böyle bısey yasayan var mı.kafası limon kafa dedi.beyni gittikçe genişliyormuş

Lütfen bir doktora daha görün. Bu aralar bu tarz teşhislere şüphe ile
yaklaşıyorum. Çünkü çevremde 4 kişi bu gibi teşhişlerle üzüldü. Tabi
kabullenmeleri zor olduğu için başka doktorlara da gittiler ve onlardan
ikisi çok şükür bebeklerinin sağ salim ve gayet sağlıklı kucaklarına aldılar.
Herhangi bir rahatsızlıkları ve hasar gibi durumları yok. Allah yardımcın
olsun. İnşallah seninki de doktorun bir hatasıdır da sağlıklı olarak alırsın
bebeğini kucağına...

Canım benim, çok üzüldüm...
Ama lütfen tek bir doktora bağlı kalma. Hemen durumun var ise, bir özel doktora git.
Mutlaka başka doktora da göster...
O doktor da öyle derse, tek çaren bebeğini aldırmak olur ..
Evet bu çok üzücü bir şey, ama onu bu şekilde yaşamaya mahkum edemezsin :5:

Nöral tüp defekti ya da anensefali sanırım teşhisi. Başka birdoktora daha git zaman kaybetme. Eğer doğru ise bir dahaki gebeliğini planla ve mutlaka 3ay önceden folik asit kullanmaya başla. Geçmiş olsun.:5:

benim hamileliğimde de doktorum bişeylerden şüphelendi. 6 aylıkken gebeliği sonlandırma ihtimali söz konusu oldu. ama şu anda muhteşem bi çocuğum var Allah bağışlarsa..

boş yere umut vermek istemem ama sen bi ayrıntılı ultrasona git bence.

ayrıca da eğer doktorunun teşhisi doğruysa, bebek öyle ya da böyle yaşamayacağı için, 9 ay karnında taşımanın anlamı yok. onun için korkma, aldırma işlemini de işinin ehli birine yaptır.

Son düzenleme:
Allah yardimcin olsun canim.
Benim ablamin kizi icinde doktorlar sakat demisti.
Alalim demislerdi.
Ablam aldirmadi, Allahtan gelen herseye raziyim dedi
ve simdi 10 yasinda saglikli ve cok guzel bir kizi var.

Sende baska doktorlara gorun.
Sabirli ol Allaha guven.
Rabbim bebegini insallah saglicakla kucagina almayi nasip
etsin. Amin.

Off cok zor bir durum, Allah yardımcınız olsun. Bence icin rahat etsin diye bir iki doktora daha görün. Eğer aynı seyleri soyluyorlarsa aldırmaktan baska çaren yok. gecmis olsun

Canım tek bir doktora güvenip sakın aldırayım filan deme.. Benim tavsiyem 1-2 doktora daha görün canım, çok geçmiş olsun..

Bak annem bana hamileyken doktor benim için (zamanının en iyi hastanesinde herkesin met ettiği bir doktor), ultrasondan bakıp kolu yok bacağı yok orası öyle burası böyle diye bozmuş annemin moralini üstelik 8 aylıkmışım.. Annem sonra başka bir doktora gitmiş de içi rahatlamış, sapasağlam doğmuşum.. Sakın moralini bozma 1-2 doktora daha görün canım...

selam canim eçmi$ olsun, bence tek doktorla kalma, eger diger doktorlarda ayni $eyi söylerseler ve eger seni zehirlemiyorsa veya zehirlenme tehliken yoksa, bekle, ya kendiliginden dü$er yada malesef dogduktan hemen sonra ölür ama lütfen sen katil olma lütfen, ilerde çok pi$man olursun, annem bebek aldirmi$ bundan 15-20 yil önce ve hala arada rüyalarina girer, günahi çok büyük, kendi kendine ölürse Allah mükafatini ve sabrini verir inan buna...

çok çok büyük geçmişler olsun cnm benim

için rahat edicekse birkaç dr daha göründerim

ama durum böyleyse aldırmandan başka da çaren yok

boşu boşuna karnında gezdirme yavrucağı

ayrıca doğunca gözlerinle görünce ölürse daha çok dokunur sana

allahım sabrını versin şimdiden,inşlh yanlmıştır dr.inşlhh:50:

cnm birde bu sonucu 2 li test sonucundamı söyledi 3lü test sonucundamı

ben 3lü testi 2 gün önce yaptırdım 10 gün sonra çıkıcak sonuç

şimdi bende korktum allahım sağlıklı olsun tüm bebekler emeğimizi zayi ete yarabbimm:43:

dilerim allahtan karnındaki sabi sağlıklıdır cnm benim inşlhh

kızlar içime kurt düştü :53::43:

canım herkes gibi düşünüyorum bende gerekirse 2-3 dr a daha git.... hemen verme kararını..eğer aynı şeyleri duyarsan da Allah ın takdiri böyleymiş... inşallah herşey yoluna girer..dualarım seninle.

kesinlikle başka doktorlara da görün.Allah yardımcın olsun.

doktorlar yanılabiliyor.:26:Allah tez vakitte şifa versin sana ve bebeğine.

Allah razı olsun herkesten 3 doktora göründüm 3 ü de aynını dedi.yarın ayrıntılı ultrasona giriceğim.aldıracağım galiba fakat günah olmasından korkuyorum.

Allah razı olsun herkesten 3 doktora göründüm 3 ü de aynını dedi.yarın ayrıntılı ultrasona giriceğim.aldıracağım galiba fakat günah olmasından korkuyorum.

soyliyeceklerimi yanlis algilamayin ama bebeginizn olecegine dr ve siz nasil garanti verebilirsiniz ki?
Allahim sag salim kucaginiza almayi nasip etsin ama eger boyle kotu bisey yasanacaksa da kendiliginden olsun.
etrafimda o kadar cok insan var ki olecek denilip sag salim dunyaya gelen.
sizin psikolojinizi de anlamaya calisiyorum
lutfen hemen karar vermeyin.

bu karar ancak anne ve babayı ilgilendirir.bence yoruma açık bir konu değil.Allah şu mübarek günlerde yardımcınız olsun..

Korkma, çünkü bu durumda bebekler ya anne karnında ya da doğumdan sonra ölür. Allah sana güç versin. Mutlaka folik asit kullan sonrasında.

bende hamileliğimde buna benzer bir sorun yaşadım.bebeğimin down sendromlu olduğu aldırmam gerektiği söylendi.toplam 4 doktora gittim.kesin birşey söyleyemeyiz ama büyük ihtimalle böyle bir sorun var gibi görünüyor alalım bakımı çok zor olur v.s gibi şeyler söylediler ama ben ne olursa olsun aldırmayacağımı söyledim.şuan kızım 6 yaşında ve hiçbir problemi yok.karar tabi ki senin yorum yaparak kararını etkilemek istemem lakin beklemekte fayda var diye düşünmekteyim...

Back