Bebeğim!!

Kızlar günaydın ☀️
Konunun yeri tam olarak burası mı bilmiyorum ama en çok burdan cvb alabilirim diye buraya açtım.
Kızım 17 aylık dil bağı var ameliyat olacak 1 hafta sonra ama sağlık Ocağı ebemiz 3 yaşından önce ameliyat ettirme belki tekrar birleşir dedi kafam karıştı
Açıkcası ufak bi ameliyat ama yine de endişelendiyor beni
Şimdiden teşekkür ederim 🙏 cevaplarınız İçin.
Dil bağını doğar doğmaz da ameliyat yapıyorlar.
Kaldı ki ne kadar geç yaptırırsanız dil-konuşma yönünden o kadar gecikiyorsunuz.
Doktor ol demiş, tekrarlar mı acaba diye ona sorup doğru bilgiyi alabilirsiniz.

Kızlar günaydın ☀️
Konunun yeri tam olarak burası mı bilmiyorum ama en çok burdan cvb alabilirim diye buraya açtım.
Kızım 17 aylık dil bağı var ameliyat olacak 1 hafta sonra ama sağlık Ocağı ebemiz 3 yaşından önce ameliyat ettirme belki tekrar birleşir dedi kafam karıştı
Kuzenim hastanede enfeksiyon bölümünde yatan bir arkadaşı için sürekli fikrimi soruyor ama doktor halimle her defasında ben enfeksiyon uzmanı değilim kendi doktoru daha iyi bilir diyordum, iş ahlakı bunu gerektirir, doktorunuz varken ebenin söylediklerini ciddiye almak absürt yani, onun yerine başka bir doktordan fikir alın. Keşke herkes kendi işine baksa, hiç yoktan kafanız karışmış resmen

Ben bu dil bağı olayını özellikle araştırdım. İşin uzmanı farklı branşlardan (çocuk cerrahı, KBB ve pedodontist, ağız çene cerrahisi ) fikir aldım. Toplam da 10 farklı uzman görüşü almışımdır.. Uzman arkadaş bu konuda yayınlanmış makale gönderdi.

Sonuç olarak tekrarlamıyor (tekrarlayan şey dudak bağı ama o ayrı bir konu). Kendi bebeğime de yaptırdım. Yaptıranları da takip ettim. Ama içiniz rahat olsun.

Bu sağlık ocaklarındakiler beni sinir ediyor bazen (hepsi değil)
Beni de tetanoz aşısı için çağırıp sonra sakın yaptırma bebeğin karnında ölür demişlerdi.
Özel hastanede bir sürü doktora danışarak yaptırmıştım. Ama sonra psikolojim bozuldu bir şey olacak mı diye
Bebeğim 3.5 aylıkken meme reddi yapmıştı. ağlayarak doktora gittim sağlık ocağına ki beni yönlendirsin ne yapayım diye. bana ne dedi biliyor musun? " benim kızım da böyleydi bi emmeyi bıraktı daha da emmedi inşallah seninki bırakmaz" sonra çocuk el ayak rahatsızlığı oldu. O zaman çok yaygındı her çocukta vardı. Su çiçeği dedi sonra antibiyotik yazmaya kalktı. Bren dedim ki "hocam el ayak rahatsızlığına benziyor" o zaman haa evet olabilir dedi. " neyse hoca ben kendi doktoruna götüreyim" dedim ve o gün sağlık ocağını değiştirdim. Şimdiki doktorumuz o kadar iyi ki. Allah razı olsun ondan

Konuşması ve beslenmesi sorun olmuyor mu dil bağı ile? Kocaman çocuk olmuş, daha fazla engellenmemeli. Hemşirenin bu yorumunu doktora sor bakalım tıpta yeri var mıymış
Dilin tam ucundaysa belki sorun olur ama 1-2 cm kadar altındaysa beslenme ve konuşmayı engellemiyor en azından her bebekte engellemiyor, dil bağım var 70'li yıllarda pek bilinmiyordu sanırım ya da müdahale edilmesi gereken bir sorun olduğunu bilmiyorlardı, dil bağımla ilgili hiçbir operasyon geçirmedim yeme-içme sorunum yok, konuşmamda da bir problem yok aksine neredeyse nefes almadan çok hızlı konuşurum, bir de operasyon geçirseymişim vay çevremdekilerin haline😂

Benim için tek sıkıntı soğuk algınlığı vs sebeplerle vücuduma virüs girince ilk dil bağım etkilenir hafif şişme yapar.

Benim yigeniminkini dogduktan 1 hafta sonra falan kesmislerdi bir sorunda olmadi.

Bebeğim 3.5 aylıkken meme reddi yapmıştı. ağlayarak doktora gittim sağlık ocağına ki beni yönlendirsin ne yapayım diye. bana ne dedi biliyor musun? " benim kızım da böyleydi bi emmeyi bıraktı daha da emmedi inşallah seninki bırakmaz" sonra çocuk el ayak rahatsızlığı oldu. O zaman çok yaygındı her çocukta vardı. Su çiçeği dedi sonra antibiyotik yazmaya kalktı. Bren dedim ki "hocam el ayak rahatsızlığına benziyor" o zaman haa evet olabilir dedi. " neyse hoca ben kendi doktoruna götüreyim" dedim ve o gün sağlık ocağını değiştirdim. Şimdiki doktorumuz o kadar iyi ki. Allah razı olsun ondan

Biz de şimdiden sağlık sigortası ayarlamayı düşünüyoruz çünkü istediğimiz doktor özelde
Beni korkutan, uykusuz geceler yaşatan hemşirelerin olduğu yere gitmek istemiyorum
Bebek 1 saat hareket etmese kafayı yiyordum kesin aşıdan oldu diye
Kaldı ki doktorum 20 yıldır bu meslekteyim daha tek bir vaka görmedim demişti.
Şimdi bebeği de götüreceğim aşı vs için. Ona da bir ton hurafe sallayacaklar. Cidden gelemem

Ben bu dil bağı olayını özellikle araştırdım. İşin uzmanı farklı branşlardan (çocuk cerrahı, KBB ve pedodontist, ağız çene cerrahisi ) fikir aldım. Toplam da 10 farklı uzman görüşü almışımdır.. Uzman arkadaş bu konuda yayınlanmış makale gönderdi.

Sonuç olarak tekrarlamıyor (tekrarlayan şey dudak bağı ama o ayrı bir konu). Kendi bebeğime de yaptırdım. Yaptıranları da takip ettim. Ama içiniz rahat olsun.
Merhaba dil bağı varmış bebeğimizin, operasyonla aldiracagiz :( korkuyorum, peltek konuşmaya da sebep olabilirmiş dedi doktor

Merhaba dil bağı varmış bebeğimizin, operasyonla aldiracagiz :KK43: korkuyorum, peltek konuşmaya da sebep olabilirmiş dedi doktor

Korkacak bir operasyon değil evet anne olunca daha duyarlı ve hassas oluyoruz ama iyi bi doktorla karşılaşırsınız ızdıraosız bir şekilde olur.

Kızlar günaydın ☀️
Ebeden ziyade doktorunuzu dinleyin derim. Dil bağı konusunda arkadasimin bebeğine vardı ve konuşmasını engelliyordu. Doktor geç olmadan alınmasını önerdi. Konuşma yeme yutkunma emme sorunları olusturabildigi için erkenden alınması gerekiyor diye biliyorum. Geçmiş olsun.

Back