Merhabalar
Bebeğim 6.5 aylık. Sürekli hareketlendirmeye çalışıyorum fakat henüz dönmüyor yanlarına gidip geliyor ama kesinlikle yüz üstü dönemiyor
Yürüteçe koyuyorum kısa süreli günlük 10 dk falan adım atamıyor. Elleriyle tutup dik tutmaya çalışırken durmak istemiyor Her çocuk farklı elbette biliyorum ama bir sorun olabilir mi acaba yoksa tembellik mi
Merhabalar
Bebeğim 6.5 aylık. Sürekli hareketlendirmeye çalışıyorum fakat henüz dönmüyor yanlarına gidip geliyor ama kesinlikle yüz üstü dönemiyor
Yürüteçe koyuyorum kısa süreli günlük 10 dk falan adım atamıyor. Elleriyle tutup dik tutmaya çalışırken durmak istemiyor Her çocuk farklı elbette biliyorum ama bir sorun olabilir mi acaba yoksa tembellik mi
Çok erken daha. Yere bırakın, oyun halısı alın bir tane, sevdiği oyuncakları etrafına koyun onlara ulaşmaya çalışsın o kadar. Yürüteç kullanmayın sonra çocuk içe basıyor.
Merhabalar
Çok erken daha. Yere bırakın, oyun halısı alın bir tane, sevdiği oyuncakları etrafına koyun onlara ulaşmaya çalışsın o kadar. Yürüteç kullanmayın sonra çocuk içe basıyor.
6 aydan önce bebeklerin bastırılmasi uygun değil zaten. Sert zemine mümkünse ayakları çıplak koyun. Daha kolay destek alir. Etrafına da ilgisini çekecek oyuncaklar atın. Dönecektir zamanı gelince. Yürüteç kullanmayı doğru bulmadigim için ona bir şey demeyeceğim.
Bir kere 5 aylık bebek yürütece koyulmaz. Hiç önerilmiyor ama illa koyacaksanız 9 ay sonrası diyor uzmanlar. Adım atma refleksi için o aylar erken. Evet 6 aylık yürüyen bebek de var ama istisna. Dönme konusuna gelince, dönmesini destekleyecek egzersizler yaptırabilirsiniz. Bacaklarını sağa sola çevirerek dönmeye teşvik etme, yanına ilgisini çekecek oyuncak koyma gibi.
Merhabalar