• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Bebeğim yürüteçte hareket edemiyor

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

HavvaMeva

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Ekim 2021
14
3
1
28
Merhabalar
Bebeğim 6.5 aylık. Sürekli hareketlendirmeye çalışıyorum fakat henüz dönmüyor yanlarına gidip geliyor ama kesinlikle yüz üstü dönemiyor
Yürüteçe koyuyorum kısa süreli günlük 10 dk falan adım atamıyor. Elleriyle tutup dik tutmaya çalışırken durmak istemiyor Her çocuk farklı elbette biliyorum ama bir sorun olabilir mi acaba yoksa tembellik mi

Yürüteç önerilen bir şey değil ki. Bolca yerde bırakın dönmeye çalışsın hareketlensin.

Merhabalar
Bebeğim 6.5 aylık. Sürekli hareketlendirmeye çalışıyorum fakat henüz dönmüyor yanlarına gidip geliyor ama kesinlikle yüz üstü dönemiyor
Yürüteçe koyuyorum kısa süreli günlük 10 dk falan adım atamıyor. Elleriyle tutup dik tutmaya çalışırken durmak istemiyor Her çocuk farklı elbette biliyorum ama bir sorun olabilir mi acaba yoksa tembellik mi
Daha 6,5 aylık. Çok erken. Biraz sabırsız mısınız?

Çok erken daha. Yere bırakın, oyun halısı alın bir tane, sevdiği oyuncakları etrafına koyun onlara ulaşmaya çalışsın o kadar. Yürüteç kullanmayın sonra çocuk içe basıyor.

Merhabalar
daha küçük annesi 1 ay sonra fark edersiniz farklı olacağını

Çevremde 5 aylık bebeklerin döndüğünü ve yürüteçte adım attığını görünce sabırsızlık değil de merak
6 aydan önce bebeklerin bastırılmasi uygun değil zaten. Sert zemine mümkünse ayakları çıplak koyun. Daha kolay destek alir. Etrafına da ilgisini çekecek oyuncaklar atın. Dönecektir zamanı gelince. Yürüteç kullanmayı doğru bulmadigim için ona bir şey demeyeceğim.

Çevremde 5 aylık bebeklerin döndüğünü ve yürüteçte adım attığını görünce sabırsızlık değil de merak
Bir kere 5 aylık bebek yürütece koyulmaz. Hiç önerilmiyor ama illa koyacaksanız 9 ay sonrası diyor uzmanlar. Adım atma refleksi için o aylar erken. Evet 6 aylık yürüyen bebek de var ama istisna. Dönme konusuna gelince, dönmesini destekleyecek egzersizler yaptırabilirsiniz. Bacaklarını sağa sola çevirerek dönmeye teşvik etme, yanına ilgisini çekecek oyuncak koyma gibi.

Merhabalar
Yürüteç pek sagĺıklı bi araç değil çocuğunuzu yere bırakarak hareketlenmesini sağlayın ben hiçbir çocuğumda kullanmadım yürüteç

Back