bebeğim yumruğunu yiyor :(

mihabu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Kasım 2010
15
0
36
Ankara
5 buçuk aylık bir kızım var ve yumruğunu emmekten çok hoşlanıyor salyalarından dolayı her tarafı kızardı..diş çıkarmasından şüphelendik ama değil doğduğundan beri böyle nasıl vazgeçirebilirim?

:) Bebekler herşeyi ağızlarına götürmekten hoşlanırlar. Özellikle de ellerini. Benim oğlum da öyle

aynen benim kızımda.3 buçuk aylık ve ellerini şapur şupur emiyor hemde büyük bir keyifle:))

benim oğlumda 2 bucuk aylık 1 aydan fazladır biberonu memeyi bırakıp ellerini emmiyor hemde cok lezzetli bişey yermiş gibi..ben dra bile sordum bana guldu bırak bos memeden daha ıyı değilmi dedi

ya arkadaşlar, niye bukadar takıyorsunuz bunları? :)
yok bebeğim parmak emiyor, yok çorap çiniyor, yok oyuncakları ısırıyor..
Onlar dünyaya daha yeni geldiler, herşey dokunarak, tadarak, koklayarak tanımaya çalışıyorlar.
Rahat bırakın onları. Tehlikeli şeylerden uzak tutun onları yeter.
Zavalı bebekler, " Bunu yapma, bunu etme", ne edecekler ozaman? :)
Şaka bir yana, bunları takmayınız kafana.
Ve unutmayın ki onlara tamamen steril bir dünyayı yaratmanız imkansızdır.

Öpüyorum

Son düzenleme:
çok normal bir hareket ki bunu neden dert ediyorsun? zamanla vazgeçer.oral dönemde ağzına götürerek algılıyor herşeyi. bırak istediği gibi yapsın.

valla bu kadar çok bebeğin ellerini emdiğini duyunca çok sevindim. benim bebeğimde 3,5 aylık ve sürekli elini emiyor. aslında daha çok canı sıkılınca konusunca ve oyun oynarken yani onunla ilgilenirken emmiyor. mikrop kapmasından korkmadımda baana çevremde sürekli aç bu çocuk elini emiyor diyorlar emzirmeye çalışıyorum her seferinde- bi bildikleri vardır diye- çocuk sinirleniyor emmek istemiyor.o zamanda sütünde bir problem var diyorlar. kafayı yiyecektim.gerçi doktor normal demişti ama cahiliz ya bebek konusunda herkese inanıyoruz olur olmaz.

benim bebeğimde 2,5 aylık 3 gündür başladı ellerini yemeğe ,çok iştahlı maşallah mamadan daha zevkli

benim oğlum 7 aylık hala elleri parmakları ağznda emio çiğnio
ama normal şeyler bunlar canım meraklanma zamanla qeçer

annem derdiki
melekler ellerine bal sürermiş ondan tatlı tatlı emerlermiş
benımde 7 aylık kızım var 4,aydan berı eller sürekli ağzındaa

çok normal bir davranış,7aylık olunca da ayağını ağızına götürecek,şimdiden söyleyeyim de paniklemeyin..

yumruk emmesi el emmesi tamam emzik emmesine göre tercih ederm ama ya surekli hale getirirse her sıkıntıya dustugunde parmagını emerse diye endise ediyorum
hem ayrıca surekli parmak emen bebeklerde emilen parmak digerine nazaran daha ince oluyormus diye de duydum

benim oğlum ellerini ayaklarını hep emiyor. şuann 5 aylık. 4.ayından bu yana ayaklarınıda emiyor bazen benim ellerimi de emiyor, hatta bazen meme emmeyi bırakıp parmaklarını emmeye başlıyor, oğlum poarmakların daha mı tatlı diyorum son zamanlardada emzirirken üstte olan elini ağzıma sokmaya başladı, herhalde boş kalmasın diyor parmakları çok şekerler ya... bırak kısıtlama bebeği..

salyası doğduktan 2- 3 hafta kadar sonra başlamıştı sanırım. yaklaşık 1 hafta önce geçti salyası dişte çıkarmadı.hayret ettim 3 gün içinde kesildi. önlük dayanmazdı. şimdi kusması olmasa kıyafetleri hiç batmayacak aslında, hayırlısıyla kusması da bitseydi...

merak etme bence öyle gitmez bak gör başına daha neler çıakrtacak, birini öğrenirken diğerini yapmayı bırakacak...

maaşallah deyin,bebekler genelde 7.aya doğru ayaklarının tadına bakarlar...

bu dönemler bebekler için oral dönem olduğu için ağızlarıyla yaptıkları şeyler emmek gibi normal şeylerdir bu tarz eylemlerden haz duyarlar ama geçicidir, endişelenmeyin..

zaten önce yumrukla başlıyor,sonra ayak derken oyuncak,büyüdükçe pusetin kenarı ve yürüyünce çiçek, böcek,ve eline ne geçerse...zor be!2kere atlattım ben bu dönemleri...

benikizimda 2,5 aylik ve son 1 haftadir elini yumruk yapip emiyor.
bende istemiyorum emmesini ama cok sirin oluyorlar simdi o emerken ben izliyorum onu cok tatli
yapacak bisi yok vazgeciremeyiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…